Wandelen in Düsseldorf: 4 leuke wandelroutes

Ontdek de stad met verschillende wandelroutes door het oude centrum Altstadt, winkelstraten en het Hofgarten park. Düsseldorf biedt vele mooie wandelroutes langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dusseldorf stedentrip per trein

1.) Shoptocht in Düsseldorf

Start uw wandelroute in winkelcentrum Schadow-Arkaden en verken de marktkraampjes van Carlstadt. Bezoek oude gebouwen zoals de Slottoren en het Rathaus, en geniet van gezellige pleinen als Burgplatz en Marktplatz. Via de winkelstraten, waaronder de chique Köningsallee, loopt de route ook door stadspark Hofgarten en langs de Rijn.

2.) Wandelen door Altstadt

Naast winkels biedt Düsseldorf een rijke cultuur. Verken de wijken Carlstadt en Altstadt, bekend om de gezellige cafés en het bruisende uitgaansleven. Deze 10 kilometer lange wandeling begint bij het Hauptbahnhof en is ideaal als u met de trein reist.

3.) Stadswandeling door parken en langs de Rijn

Geniet van een wandeling langs de Rijnpromenade of door het groene Hofgarten park, waar eeuwenoude bomen en meren met watervogels te vinden zijn. Er zijn speeltuinen voor kinderen, wat deze wandeling geschikt maakt voor gezinnen.

4.) Historische architectuur

Ondanks schade tijdens de oorlog behoudt Düsseldorf een klassieke uitstraling met een mix van historisch en modern. Bezoek de Altstadt voor het oude stadhuis en de Sint-Lambertuskerk, of leer meer over de stadsgeschiedenis in het Stadtmuseum.

Met de trein naar Düsseldorf

In slechts 2,12 uur reist u met de ICE vanuit Amsterdam naar Düsseldorf. Veel wandelroutes starten vanaf Hauptbahnhof, waardoor u direct uw stedentrip kunt beginnen.

Tips voor goedkope treintickets

  • Boek vroeg voor de beste deals.
  • Tickets naar Duitsland zijn al 6 maanden voor vertrek beschikbaar.
  • Probeer eens een za-zo-ma trip voor lagere tarieven.
Wat te doen in Düsseldorf?

Wat te doen in Düsseldorf?

Bij een bezoek aan Düsseldorf zijn de onderstaande activiteiten en bezienswaardigheden zeker de moeite waard. Verder zijn er natuurlijk nog leuke wandelroutes en andere bezienswaardigheden in Düsseldorf te bezichtigen. Wat te doen in Düsseldorf: activiteiten, winkelen...

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Een leuke Duitse bestemming is natuurlijk Düsseldorf. De stad is op minimale reisafstand en heeft veel te bieden! Naast winkelen en lekker eten biedt Düsseldorf een breed scala aan musea en culturele bezienswaardigheden, zoals: het Hetjens Museum: Dit museum is gewijd...

Kosten Lelylijn fors hoger: minimaal 13,8 miljard euro nodig

Kosten Lelylijn fors hoger: minimaal 13,8 miljard euro nodig

De aanleg van de Lelylijn, de beoogde spoorlijn tussen de Randstad en het noorden van Nederland, zal aanzienlijk duurder uitvallen dan oorspronkelijk begroot. Waar in eerste instantie 3 miljard euro was gereserveerd, worden de kosten nu geraamd op minimaal 13,8...

Pin It on Pinterest