5 verrassende wintersportgebieden!

Wil jij in 2020 op wintersport met de trein? Je bespaart op tol, vignetten, brandstof en parkeerkosten. Tevens vermijd je files, gladde wegen of een ingewikkelde routebeschrijving. Met de trein op wintersport is een aangename en ontspannen manier van reizen. Wanneer je met de trein op wintersport gaat kies je voor duurzaamheid, gemak en een ontspannen reis. Daarbij hoeft de reis helemaal niet duur te zijn en zijn een aantal prachtige wintersportgebieden in Frankrijk en Oostenrijk uitstekend bereikbaar met de trein. Nog aan het oriënteren naar een leuk wintersportgebied? Bekijk deze 5 verrassende wintersportgebieden en zoek direct een internationaal treinticket.

Wintersport Walhalla Moutiers

De nummer één bestemming voor wintersporters die met de trein willen is misschien wel Moutiers. De stad is met 1200 inwoners een rustgevende bestemming in de zomermaanden. In de winter wordt het dorp overspoelt met toeristen, vanwege de goede ligging. Met een hoogte van 465 tot 1042 meter behoort dit tot de lagere skigebieden.

In de wintermaanden rijdt de Ski-Thalys hier met een directe verbinding en een minimale reistijd naartoe. Verder is deze schitterende Franse bestemming het hele jaar door te bereiken per TGV. Hiervoor dien je over te stappen op station Brussel-Zuid of Parijs. Treintickets naar Moutiers zijn voor de Thalys verkrijgbaar vanaf 65 euro. Met een reistijd van 7.51 uur kom je aan in Moutiers en kan je rond het middaguur eventueel al skiën.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Динара – Эксперт по Франции🇫🇷 (@dinarasaf) op

Zell am See en Kaprun

Gelegen aan de Zeller See is dit één van Oostenrijks fijnste skigebieden. Samen met Kaprun vormt Zell am See in Oostenrijk een wintersportgebied. Tevens viert wintersportgebied Zell am See / Kaprun elk jaar de Dutch Week. Duizenden Nederlanders komen in deze week naar speciale feesten in het gezellige Kaprun en romantische Zell am See. Met in totaal 77 kilometer piste in Zell am See op een hoogte van 1500 tot 2000 meter is er altijd voldoende sneeuw. In Kaprun vind je vervolgens nog eens 61 kilometer piste tot hoogtes van 3029 meter. Beginnen, gevorderd of expert? Zell am See en Kaprun zijn een absolute aanrader voor elk type wintersporter!

Naar Zell am See en Kaprun met de trein is goed te doen. De stad heeft een eigen treinstation, waardoor je binnen 2 keer overstappen op station Zell am See arriveert. Je vertrekt vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem met de ICE International naar Frankfurt. Hier stap je over op de ICE naar München, waarna je op de laatste trein naar Zell am See stapt. Met een totale reistijd van 10.50 uur kom je aan in het centrum en kan het wintersporten beginnen! Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf €70 per enkele reis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel Das Falkenstein (@dasfalkenstein) op

Les Arcs

Skigebied Les Arcs in Frankrijk is goed bereikbaar met de trein. Het wintersport gebied kent 123 skipistes met 52 liften en met hoogtes van 810 tot 3225 meter voldoende sneeuwzekerheid. Het hele jaar door reis je per TGV naar Les Arcs, maar in de wintermaanden rijdt er een speciale Ski-Thalys met een directe verbinding vanuit Amsterdam en Rotterdam. Met een reistijd van ongeveer 9,5 uur wordt je al vanaf 65 euro naar station Bourg St. Maurice gebracht. Hier stap je over op de pendelbus naar Les Arcs. Voor het eind van de middag ben je in Les Arcs en kan je nog even rustig aan doen, voordat het avondeten en eventuele feesten begint. Reis duurzaam, ontspannen met voldoende comfort en ga met de trein naar Les Arcs!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les Arcs (@lesarcs) op

St. Anton am Alrberg

Een prachtig dorp in zowel de zomer- als wintermaanden. St. Anton am Arlberg is de bakermat van de alpiene skisport met een hoogte van 1304 meter. Van oudsher is St. Anton al de ontmoetingsplek van wintersporters over de hele wereld. Het dorp ligt in een dal en kent een gezellige straat met winkels, cafés en restaurantjes. In de zomermaanden wordt er veel gewandeld, terwijl de omgeving in de wintermaanden wordt omgetoverd tot een waar skiparadijs met 305 kilometer piste en 88 kabelbanen.

St. Anton am Arlberg heeft een eigen treinstation. Het moment dat je het station uitloopt is magisch, omdat je recht tegen de pistes aankijkt. Jouw wintersportvakantie begint daarmee direct na aankomst. Vanuit Amsterdam vertrekt de ICE International naar Basel, waarna je overstapt op de ICE naar Zürich. Op Zürich stap je voor de laatste keer over op de trein naar St. Anton am Arlberg. Met een totale reistijd van 10.53 uur en 2 keer overstappen kom je uiteindelijk aan in het wintersportgebied in de Oostenrijkse Alpen. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 70 euro per enkele reis.

La Plagne: Franse Alpen

Samen met Les Arcs vormt La Plagne sinds 2003 één van de grootste skigebieden; Paradiski. Gelegen in de Franse Alpen ben je hier verzekerd van sneeuw met hoogtes tot 3250 meter. Het skigebied kent in totaal 225 kilometer piste en 77 skiliften. Mooi aan La Plagne is de grote diversiteit aan skipistes. Niet alleen de gevorderde, maar ook beginners kunnen hier goed uit de voeten met in totaal 120 kilometer blauwe piste. Voor de gevorderde is er nog 59 kilometer rood en zelfs 27 kilometer zwart.

Ook genieten van dit prachtige wintersportgebied in Frankrijk? Ga met de trein naar La Plagne! Kaartjes zijn voor de Thalys verkrijgbaar vanaf 65 euro (excl bustransfer). In de wintermaanden vertrekt de Ski-Thalys met een directe verbinding naar Bourgt St. Maurice, waarna je overstapt op één van de pendelbussen naar La Plagne. Tevens is het mogelijk om met de TGV naar La Plagne te reizen. Hiervoor stap je over op Brussel of Parijs, waarvoor dagelijks veel meer verbindingen mogelijk zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door La Plagne (@la_plagne) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Bezoek Duitsland per trein voor een citytrip

Bezoek Duitsland per trein voor een citytrip

Duitsland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende cultuur en schitterende landschappen. Er zijn dan ook tal van geweldige bestemmingen voor een citytrip, waarbij je heerlijk kan winkelen, wandelen of ontspannen. Natuurlijk bezoek je deze citytrip...

Pin It on Pinterest