Vakantie: 3 leuke zomer activiteiten in Zwitserland

Zwitserland als treinbestemming hebben wij al vaker behandeld. Persoonlijk vinden wij het een ideaal land om per trein te bezoeken voor de wintersport, wandelingen, maar ook voor complete CityTrips. Zwitserland heeft veel te bieden en is tevens perfecte land voor een actieve vakantie! In dit artikel hopen wij te inspireren met 3 leuke zomer activiteiten in Zwitserland en hoe je hier per trein kan geraken.


3 leuke zomer activiteiten in Zwitserland

Natuur, vrijheid en een gezonde dosis inspanning. In Zwitserland vind je het allemaal. Ga jij met de trein op vakantie en ben jij op zoek naar verschillende activiteiten om hier te doen? Zwitserland zelf heeft een grote collectie online samengevat op hun eigen toerisme site, deze vind je hier.

Wij hebben zelf onze eigen favoriete zomersport activiteiten opgesomd:

  1. Kayakken van Interlaken naar Bern
  2. Canyoning op Verzaska
  3. Bergwandelvakantie door de Alpen

Mooiste Steden Zwitserland

Kayakken van Interlaken naar Bern

Ieder berg heeft een dal, en in een bergachtig land als Zwitserland betekent dit heel veel rivieren. Ben je gek op watersport? Ga dan op Kayaktocht! Ook hier zijn verschillende opties voor, van wildwaterraften tot langere rustige tochten. Een groot voordeel van deze tochten is dat ze ontzettend goed bereikbaar zijn met de trein. Veel beginpunten liggen in of rondom steden die aan het water liggen, allen aangesloten op het treinnetwerk van Zwitserland.

Eén van onze favoriete tochten loopt van Interlaken helemaal terug naar Bern. Een geweldig avontuur met precies de juiste combinatie aan uitdaging en ontspanning.

Regio Interlaken is misschien wel de mooiste vakantieregio ter wereld en op minimale afstand van Nederland. Deze bestemming is uitstekend bereikbaar per nachttrein of ICE International. Reis tot aan Basel, waarna je overstapt op de directe trein naar Interlaken Ost of West. Met een reistijd van 8.50 arriveer je op de bestemming, terwijl je comfortabel en duurzaam reist. Ook opzoek naar een leuke zomer activiteit in Zwitserland? Wandelen en vervolgens kayakken bij Interlaken is onze absolute nummer 1.

Regio Interlaken per trein

Canyoning op Verzaska

Eenvoudig bereikbaar met de trein kom je aan in Locarno, gelegen aan het Lago Maggiore aan de Italiaanse grens. Vanuit hier trek je de bergen voor één van de meest actieve sporten van Zwitserland: Canyoning. Gedurende een dagtocht spring je van rots naar rots, ga je abseilen en glij je van een heuse waterval af. Het is een tocht die ook zeker af te leggen is voor kinderen, maar gezien de inspanning raden we een minimumleeftijd van 14 jaar aan.

Bergwandelvakantie door de Alpen

Van intensief tussen de bergen naar een ontspannen trektocht door de bergen. Tijdens een bergwandelvakantie reis je per trein naar de Zwitserse Alpen om vervolgens al hikend door de bergen te wandelen. Je gaat van berghut naar berghut op je eigen tempo. Sommigen trekken 50+ kilometer per dag, anderen doen het rustiger aan. Wandelen en genieten van de frisse natuur staan hierbij centraal. Dit kan door heel Zwitserland maar persoonlijk zijn wij fan van Interlaken als beginpunt.

Per trein naar Zwitserland?

Met de trein naar Zwitserland is kinderlijk eenvoudig, en prima te doen vanuit heel Nederland. Er zijn eigenlijk 2 verschillende reisroutes, namelijk via Duitsland of Frankrijk. Afhankelijk van de bestemming genereert de internationale treinreisplanner de meest logische route. Reis ook per trein naar één van de genoemde leuke zomer activiteiten in Zwitserland. Dit kan via één van de onderstaande routes.

Via Duitsland

Met de internationale trein kan je op verschillende punten in Nederland opstappen. Je reist van Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt voor je eerste overstap.

Vervolgens reis je vanuit Frankfurt in minder dan 3 uur door naar Basel. Hier pak je de laatste overstap naar Bern, deze trein rijdt ook naar andere bestemmingen in Zwitserland.

Via Frankrijk

Wil je met zo min mogelijk overstappen reizen? Kies dan voor de route via Frankrijk. Je stapt in Amsterdam op de Thalys rechtstreeks naar Basel. Hier kan je weer verschillende treinen pakken die je door heel Zwitserland brengen.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders