Vakantie: 3 leuke zomer activiteiten in Zwitserland

Zwitserland als treinbestemming hebben wij al vaker behandeld. Persoonlijk vinden wij het een ideaal land om per trein te bezoeken voor de wintersport, wandelingen, maar ook voor complete CityTrips. Zwitserland heeft veel te bieden en is tevens perfecte land voor een actieve vakantie! In dit artikel hopen wij te inspireren met 3 leuke zomer activiteiten in Zwitserland en hoe je hier per trein kan geraken.


3 leuke zomer activiteiten in Zwitserland

Natuur, vrijheid en een gezonde dosis inspanning. In Zwitserland vind je het allemaal. Ga jij met de trein op vakantie en ben jij op zoek naar verschillende activiteiten om hier te doen? Zwitserland zelf heeft een grote collectie online samengevat op hun eigen toerisme site, deze vind je hier.

Wij hebben zelf onze eigen favoriete zomersport activiteiten opgesomd:

  1. Kayakken van Interlaken naar Bern
  2. Canyoning op Verzaska
  3. Bergwandelvakantie door de Alpen

Mooiste Steden Zwitserland

Kayakken van Interlaken naar Bern

Ieder berg heeft een dal, en in een bergachtig land als Zwitserland betekent dit heel veel rivieren. Ben je gek op watersport? Ga dan op Kayaktocht! Ook hier zijn verschillende opties voor, van wildwaterraften tot langere rustige tochten. Een groot voordeel van deze tochten is dat ze ontzettend goed bereikbaar zijn met de trein. Veel beginpunten liggen in of rondom steden die aan het water liggen, allen aangesloten op het treinnetwerk van Zwitserland.

Eén van onze favoriete tochten loopt van Interlaken helemaal terug naar Bern. Een geweldig avontuur met precies de juiste combinatie aan uitdaging en ontspanning.

Regio Interlaken is misschien wel de mooiste vakantieregio ter wereld en op minimale afstand van Nederland. Deze bestemming is uitstekend bereikbaar per nachttrein of ICE International. Reis tot aan Basel, waarna je overstapt op de directe trein naar Interlaken Ost of West. Met een reistijd van 8.50 arriveer je op de bestemming, terwijl je comfortabel en duurzaam reist. Ook opzoek naar een leuke zomer activiteit in Zwitserland? Wandelen en vervolgens kayakken bij Interlaken is onze absolute nummer 1.

Regio Interlaken per trein

Canyoning op Verzaska

Eenvoudig bereikbaar met de trein kom je aan in Locarno, gelegen aan het Lago Maggiore aan de Italiaanse grens. Vanuit hier trek je de bergen voor één van de meest actieve sporten van Zwitserland: Canyoning. Gedurende een dagtocht spring je van rots naar rots, ga je abseilen en glij je van een heuse waterval af. Het is een tocht die ook zeker af te leggen is voor kinderen, maar gezien de inspanning raden we een minimumleeftijd van 14 jaar aan.

Bergwandelvakantie door de Alpen

Van intensief tussen de bergen naar een ontspannen trektocht door de bergen. Tijdens een bergwandelvakantie reis je per trein naar de Zwitserse Alpen om vervolgens al hikend door de bergen te wandelen. Je gaat van berghut naar berghut op je eigen tempo. Sommigen trekken 50+ kilometer per dag, anderen doen het rustiger aan. Wandelen en genieten van de frisse natuur staan hierbij centraal. Dit kan door heel Zwitserland maar persoonlijk zijn wij fan van Interlaken als beginpunt.

Per trein naar Zwitserland?

Met de trein naar Zwitserland is kinderlijk eenvoudig, en prima te doen vanuit heel Nederland. Er zijn eigenlijk 2 verschillende reisroutes, namelijk via Duitsland of Frankrijk. Afhankelijk van de bestemming genereert de internationale treinreisplanner de meest logische route. Reis ook per trein naar één van de genoemde leuke zomer activiteiten in Zwitserland. Dit kan via één van de onderstaande routes.

Via Duitsland

Met de internationale trein kan je op verschillende punten in Nederland opstappen. Je reist van Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt voor je eerste overstap.

Vervolgens reis je vanuit Frankfurt in minder dan 3 uur door naar Basel. Hier pak je de laatste overstap naar Bern, deze trein rijdt ook naar andere bestemmingen in Zwitserland.

Via Frankrijk

Wil je met zo min mogelijk overstappen reizen? Kies dan voor de route via Frankrijk. Je stapt in Amsterdam op de Thalys rechtstreeks naar Basel. Hier kan je weer verschillende treinen pakken die je door heel Zwitserland brengen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, biedt een diverse mix van natuurlijke landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Bestemmingen met betoverende meren en imposante kastelen zijn allemaal te vinden in deze must-visit regio...

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Gelegen in het hart van België biedt Waals-Brabant een perfecte mix van historische steden, prachtige natuur en boeiende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de beroemde slag bij Waterloo en de talloze middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en weelderige...

Pin It on Pinterest