Uitgaan in Hamburg per trein

Uitgaan in Hamburg? Of je nu liever een grand café bezoekt of tot in de late uurtjes op de dansvloer wilt staan. Deze Duitse stad bruist van de leuke uitgaansgelegenheden en trendy wijken. Natuurlijk vind je hier ook goede restaurants én hotels als je een weekend in Hamburg wilt verblijven. Reizen doe je bij voorkeur met de trein. De stad is namelijk heel goed én snel bereikbaar vanuit Nederland. Je hoeft je geen zorgen te maken over de BOB.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Hamburg voor een avondje stappen of uitgaan in het centrum. Goedkope treinkaartjes naar Hamburg boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek vanaf 32 euro (2e klas) en 44 euro (1e klas). Met een reistijd van ongeveer 5 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Hamburg direct van start gaat.

  1. 22nd Lounge
  2. Embury Bar
  3. Tanzhaus West
  4. Helium Bar
  5. Waxy’s Irish Pub

Wanneer je een avondje wilt stappen moet je zeker een bezoek brengen aan de Reeperbahn. Waar de Reeperbahn vroeger vooral bekend stond als rosse buurt, vind je er nu een duizelingwekkend aantal hippe tentjes, clubs, kroegen en discotheken. Wil je uitgaan in Hamburg, maar weet je niet zo goed welke hotspots je zou moeten bezoeken? Dit zijn de 5 leukste uitgaansgelegenheden in Hamburg.

Stedentrip Hamburg Per Trein

Dit zijn de 5 leukste uitgaansgelegenheden in Hamburg

Ook een keer stappen of uitgaan in Hamburg per trein? Voor dit traject kies je uit de IC Berlijn met diverse opstapstations in Nederland of de ICE International vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Vervolgens reis je met één keer overstappen naar het centrum van Hamburg, waarna jouw stapavond kan beginnen. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken van Hamburg vol met uitgaansgelegenheden.

1.) Molotow Music Club op de Reeperbahn

De Molotow Music Club is een poppodium waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van de beste optredens. Van bekende artiesten maar ook van aanstormend talent. Het leuke aan de Molotow Music Club in Hamburg is dat ze ook een “achtertuin” hebben waar regelmatig open air optredens en concerten worden gegeven. Dat is natuurlijk vooral in de zomer leuk! In de Molotow Music Club geniet je van genres zoals club, party slam en stream.

Tip! Ben je meer een liefhebber van Jazz of Groove? Dan kun je op de Reeperbahn ook een bezoek brengen aan de Mojo Club. Deze uitgaansgelegenheid bevindt zich vrij vooraan in het gebied in een ondergrondse ruimte. Eenmaal binnen gaat het dak er gegarandeerd af!

Trein Hamburg

2.) Puzzle Bar in het Havendistrict

In de HafenCity zou je ook zeker een bezoek moeten brengen aan de Puzzle Bar. Mist je een liefhebber bent van bijzondere drankjes en lekker eten. Deze skybar trakteert je ook nog eens op een prachtig uitzicht over de haven. Als je culinair wilt genieten in Hamburg, dan is de Puzzle Bar zeker the place to be. Wil je na het eten even met de voetjes van de vloer? Dan kun je dat doen bij Die insel Hamburg of bij Club 20457 aan de Osaka Allee.

Hamburg

3.) GoldFishGlas in de wijk Schanze

Wil je lekkere drankjes drinken en ook af en toe kunne dansen? Dan is een bezoek aan GoldFishGlas in de Schanze een aanrader. Deze club, bar en minidisco wordt druk bezocht. Dat heeft mede te maken met de gezellige ambiance, maar ook met de dagelijkse happy hour én de bekende DJ’s die hier regelmatig draaien. Wat ook fijn is, de prijzen voor drankjes zijn hier, ten opzichte van de grotere clubs en uitgaansgelegenheden, normaal. Zo betaal je voor een klein biertje € 2,20 en een longdrink cocktail maximaal € 7,00.

Tip! Elke avond is er tot 22.00 uur happy hour in de GoldFishGlas. Reis je met de trein naar Hamburg? Dan is het natuurlijk zeker fijn om op tijd te komen. Jij hoeft je immers geen zorgen te maken over wie er weer naar huis rijdt. Wil je ook blijven overnachten in de buurt van de GoldFishGlas in Hamburg? Dat kan in het Mövenpick hotel aan de Sternschanze.

4.) The Chug Club in St. Pauli

St. Pauli is een bekend uitgaansdistrict in Hamburg. Breng hier zeker een bezoek aan The Chug Club als je een liefhebber van cocktails en proverijen bent. Hier serveren ze de meest bijzondere drankjes op bestelling in kleine formaten. Je kunt er dus lekker veel proeven.

Alleen de inrichting en de ambiance in de club is er al één om van te watertanden. Wil je in het weekend uitgaan in Hamburg? The Chug Club is op vrijdag en zaterdag geopend van 18.00 tot 02.00 uur. Vergeet niet om een flesje Lupita Margarita mee naar huis te nemen!

5.) Kulturhaus 73 in de Sternschanze

Heb je zin in een afwisselend avondje uit maar wil je niet de hele stad hoeven doorkruisen? Strijk dan neer in één van de tenten die Kulturhaus 73 aan de Sternschanze in Hamburg rijk is. Hier vind je alles onder één dak. Zoals een koffietentje, een bierproeverij, bioscoop, zalen én een discotheek. Regelmatig worden er leuke evenementen en optreden georganiseerd. Je kunt hier maar liefst 7 uitgaansgelegenheden bezoeken onder één dak!

Tip! Wil je eerst lekker eten voordat de voetjes van de vloer gaan? Ook dat kan in de Sternschanze. Bij Otto’s Burger Schanze eet je de lekkerste hamburgers van de stad. Traditionele Hamburgse gerechten eet je bij Kumpir König. Heb je zin in een goede pizza of traditioneel Italiaanse gerechten? Strijk dan zeker neer bij Ristorante Borsalino.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest