5x uitgaan in Frankfurt per trein

Uitgaan in Frankfurt kan op heel veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld in één van de vele nachtclubs, biercafés of andere sfeervolle locaties. In deze West-Duitse stad is de avond en de nacht altijd te kort. Frankfurt is namelijk al vele jaren dé hotspot voor feestbeesten en mensen die op zoek zijn naar vertier. Voor een dag of een weekend.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Frankfurt voor een avondje stappen of uitgaan in het centrum. Goedkope treinkaartjes boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek vanaf 39 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). Met een reistijd van ongeveer 4 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Frankfurt direct van start gaat.

  1. 22nd Lounge
  2. Embury Bar
  3. Tanzhaus West
  4. Helium Bar
  5. Waxy’s Irish Pub

Uitgaan in Frankfurt is vooral in trek omdat de stad vanuit Nederland makkelijk bereikbaar is met de trein. Je stapt midden in het centrum uit en hebt de hipste uitgaansgelegenheden direct binnen handbereik. Daarnaast is reizen met de trein voordeliger, want je hoeft je geen zorgen te maken over de parkeerkosten. Die zijn in de stad namelijk behoorlijk hoog. Wil je uitgaan in Frankfurt? Wij hebben de beste hotspots alvast voor je op een rijtje gezet.

CityTrip Frankfurt Trein

De 5 beste uitgaansgelegenheden en hotspots in Frankfurt

Ook een keer stappen of uitgaan in Frankfurt per trein? De trein naar Duitsland is comfortabel en snel. Stap in op station Amsterdam, Utrecht of Arnhem, waarna je rechtstreeks naar het centrum van de stad afreist, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken boordevol uitgaansgelegenheden.

1.) 22nd Lounge & Bar in Frankfurt

Wil je uitgaan in Frankfurt én van het beste uitzicht genieten? Dan ga je stappen in de 22nd Lounge & Bar. De bar bevindt zich in het Innside Frankfurt Eurotheum hotel. Hier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van de Duitse stad. Het interieur is modern en trendy, maar ademt wel de juiste sfeer uit. De 22nd Lounge & Bar is misschien geen locatie waar je de hele nacht wilt doorbrengen, maar wel de leukste gelegenheid om de avond te beginnen.

Tip! De 22nd Lounge & Bar aan de Neue Mainzer Strasse sluit elke avond om 01.00 uur. Wil je toch nog even met de voetjes van de vloer? Bezoek dan één van de vele clubs en bars aan de nabijgelegen Goethestrase of de Goetheplatz. In de Goethestrase kun je overigens ook chique winkels vinden. Zoals Cartier, Gucci, Louis Vuitton en Hermès.

2.) Embury Bar aan de Kirchner Strase

De Embury Bar aan de Kirchner Strase ligt onder de toren van de Commerzbank van Frankfurt. In deze bar mét uitzicht over de stad, drink je de lekkerste cocktails onder het genot van de lekkerste lounge muziek. Het interieur laat zicht het beste omschrijven als hotel chique, maar wel gezellig. Ben je een liefhebber van jazz muziek? Dan is de Embury Bar zeker the place to be. Hier worden regelmatig live optredens georganiseerd. Op de klok hoef je niet te kijken, want deze club blijft tot in de vroege uurtjes open. Een aanrader dus!

3.) Tanzhaus West aan de Gutletstrasse

Tanzhaus West in Frankfurt is een echte nachtclub. Je waant je in een gezellig pakhuis maar kunt hier wel tot in de late uurtjes met de voetjes van de vloer. In de nachtclub worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Ook treden er vaak bekende en onbekende dj’s op. De sfeer is hier gemoedelijk. Zeker als je in de zomerperiode met de trein naar Frankfurt reist en een bezoek brengt aan de club. Je kan dan heerlijk loungen in de sprookjesachtig verlichte tuin. Deze nachtclub is daarom zeker iets voor op de to-do list!

4.) Helium Bar Frankfurt aan de Bleidenstrasse

Als je op zoek bent naar een bruisende bar in het centrum van Frankfurt, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Helium Bar. Het interieur is sfeervol ingericht. De stijl laat zich het beste omschrijven als industrieel. Wat opvalt is de enorme wand met flessen drank achter de bar. Hier worden de lekkerste cocktails mee gemaakt. Maar, ook voor een goed biertje kun je hier terecht. Naast een gezellige bar heeft deze locatie ook een bruisend terras.

Tip! De Helium Bar in Frankfurt ligt dichtbij de Paulskirche of de Sint-Pauluskerk. Hier kun je veel ontdekken over de historie van Duitsland. De kerk dateert uit de 18e eeuw. Hoewel de kerk na een verbouwing gemoderniseerd is, is er nog veel geschiedenis te ontdekken.

5.) Waxy’s Irish Pub aan de Tauben Strasse

Ga je met de trein naar Frankfurt om het nachtleven te proeven? Dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Waxy’s Irish Pub. Deze Ierse pub is ontzettend sfeervol en een tikkeltje excentriek. Eigenlijk zoals je dat bent gewend van een Irish Pub. Deze bar is in elk geval een heerlijke uitgaansgelegenheid als je een liefhebber bent van Guinness bier en Jameson’s whiskey. En natuurlijk moet ook de innerlijke mens aan zijn trekken komen. In de Ierse pub eet je dus ook de lekkerste burgers, nacho’s en kippenvleugeltjes in Irish style!

Ontdek de leukste uitgaansgelegenheden. Uitgaan in Frankfurt kan prima per trein, door de uitstekende bereikbaarheid en verbinding per rechtstreekse ICE International.  Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder boekingskosten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest