Treinkaartjes voor trein naar Praag bij NS International

Ben je een citytrip of weekendje weg naar Praag aan het plannen? Reis dan per trein naar deze magische bestemming in Tsjechië. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis, betoverende architectuur en bruisende sfeer. Natuurlijk reis je duurzaam en comfortabel per trein naar Praag, waarna je bij een hotel op loopafstand van het treinstation incheckt voor jouw stedentrip.

Treinkaartjes naar Praag zijn al vanaf 39 euro verkrijgbaar bij NS International, waarbij je kaartjes tegen het voordeligste tarief 2 tot 4 maanden voor vertrek bemachtigd. De treinreis verloopt per InterCity Berlijn tot aan station Berlin Hbf, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Praag. Opstappen kan vanaf diverse stations in Nederland, zoals station Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Praag, ook wel bekend als de “Gouden Stad”, is doordrenkt van historische pracht en praal. Verken het oude stadscentrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de indrukwekkende architectuur van de Praagse Burcht. Dwaal door de kronkelende straatjes van de oude stad en ontdek charmante pleinen, kleurrijke gevels en eeuwenoude kerken. Laat je betoveren door de rijke geschiedenis die op elke hoek van de straat voelbaar is.

Praag Per Trein

Citytrip Praag per trein: ontdek alles over Praag!

Ontdek de leukste bezienswaardigheden, wandelroutes, winkels, restaurants en hotels in Praag. Lees alles over Praag en waarom dit de perfecte bestemming is voor jouw volgende citytrip.

Bezienswaardigheden in Praag

  1. Praagse Burcht (Pražský hrad): Ontdek het grootste oude kasteelcomplex ter wereld, de Praagse Burcht. Verken de indrukwekkende Sint-Vituskathedraal, wandel door de prachtige paleistuinen en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad vanaf het kasteelterras.
  2. Karelsbrug (Karlův most): Bewonder de beroemde Karelsbrug, een meesterwerk van gotische architectuur. Loop over de brug en bewonder de vele barokke standbeelden die langs de brug staan. Geniet van het prachtige uitzicht op de rivier de Moldau en de omliggende historische gebouwen.
  3. Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí): Bezoek het bruisende Oude Stadsplein, een van de belangrijkste pleinen in Praag. Bewonder de Astronomische Klok, de Týnkerk en de prachtige pastelkleurige huizen. Geniet van de sfeer van het plein en stop bij een van de gezellige cafés of restaurants.
  4. Joodse wijk (Josefov): Verken de Joodse wijk van Praag, Josefov, en ontdek de rijke Joodse geschiedenis. Bezoek de Oude Joodse Begraafplaats, de Spaanse Synagoge en het Joods Museum. Leer meer over het Joodse erfgoed van Praag en de impact ervan op de stad.
  5. Petrín Uitkijktoren (Petrínská rozhledna): Beklim de Petrín Uitkijktoren, die lijkt op een kleine versie van de Eiffeltoren. Geniet van het adembenemende uitzicht over de stad vanaf het uitkijkplatform op de top van de toren. Maak een wandeling door de omliggende tuinen en geniet van de rustige omgeving.
  6. Dansende Huis (Tančící dům): Bewonder het unieke en moderne architectonische ontwerp van het Dansende Huis. Dit opvallende gebouw, ontworpen door Vlado Milunić en Frank Gehry, is een hoogtepunt van hedendaagse architectuur in Praag.
  7. Vyšehrad: Bezoek het historische fort Vyšehrad, gelegen op een heuvel aan de oostelijke oever van de Moldau. Verken de oude stadsmuren, bezoek de prachtige gotische kerk van St. Peter en St. Paul, en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

Wandelen in Praag?

Ontdek de leukste wandelroutes in Praag en ga een dagje wandelen langs de leukste bezienswaardigheden of plekken van de stad.

  1. De Koninklijke Route: Volg de historische Koninklijke Route, die begint bij de Praagse Burcht en eindigt bij de Oude Stadsplein. Onderweg kom je langs belangrijke bezienswaardigheden zoals de Sint-Vituskathedraal, het Gouden Straatje, de Karelsbrug en de Astronomische Klok. Deze route geeft je een goed beeld van de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van Praag.
  2. De Joodse Wijk (Josefov): Verken de Joodse Wijk van Praag, Josefov, en ontdek de rijke Joodse geschiedenis van de stad. Bezoek de Oude Joodse Begraafplaats, de Spaanse Synagoge en het Joods Museum. Maak een wandeling door de smalle straatjes en leer meer over het Joodse erfgoed van Praag.
  3. Petřín Heuvel: Beklim de Petřín Heuvel, gelegen in het hart van Praag, en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Wandel door het schilderachtige park, bezoek de Petřín Uitkijktoren en ontdek de rozentuinen. Deze rustige en groene omgeving is perfect voor een ontspannen wandeling.
  4. Vyšehrad: Verken het historische fort Vyšehrad, gelegen op een heuvel aan de oostelijke oever van de Moldau. Wandel langs de oude stadsmuren, bezoek de prachtige gotische kerk van St. Peter en St. Paul, en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Het gebied rond Vyšehrad biedt ook rustige parken en tuinen om doorheen te wandelen.
  5. Stromovka Park: Ontsnap aan de drukte van de stad en maak een wandeling door Stromovka Park, het grootste park van Praag. Geniet van de groene omgeving, de vijvers en de vele paden. Je kunt ook fietsen huren en een ontspannen fietstocht maken door het park.

Winkelen in Praag

Praag biedt een breed scala aan winkels en winkelstraten waar je kunt genieten van een unieke winkelervaring.

  1. Pařížská Street: Gelegen in de historische wijk Josefov, staat Pařížská Street bekend als een van de meest luxueuze winkelstraten van Praag. Hier vind je internationale modemerken, juweliers en exclusieve boetieks.
  2. Na Příkopě: Deze populaire winkelstraat is de belangrijkste winkelstraat van Praag. Het biedt een mix van internationale ketens, boetieks en warenhuizen. Je vindt er alles, van mode en schoenen tot cosmetica en elektronica.
  3. Wenceslas Square: Dit bekende plein herbergt niet alleen historische gebouwen, maar ook een aantal winkels en warenhuizen. Je kunt hier terecht voor kleding, accessoires en souvenirs.
  4. Palladium: Dit grote winkelcentrum ligt in het centrum van Praag en biedt een breed scala aan winkels, waaronder mode, schoenen, cosmetica, elektronica en nog veel meer. Het is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.
  5. Havelská Market: Voor een authentieke marktervaring moet je naar Havelská Market gaan. Hier vind je kraampjes met verse producten, lokale ambachten, souvenirs en traditionele Tsjechische gerechten.
  6. Vinohradská Street: Deze levendige straat in de wijk Vinohrady biedt een mix van boetieks, designwinkels, antiekwinkels en vintage winkels. Het is een geweldige plek om unieke en trendy items te vinden.
  7. Dlouhá Street: Gelegen in de buurt van de oude binnenstad, is Dlouhá Street een bruisende straat met veel boetieks, concept stores, trendy bars en restaurants. Hier kun je hippe kleding, accessoires en designartikelen vinden.

Eten in Praag

Praag heeft een bruisende eetcultuur en biedt talloze leuke lunchrooms en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke gerechten.

  1. Café Savoy: Dit historische café-restaurant is een van de bekendste en meest geliefde plekken in Praag. Geniet van een uitgebreid ontbijt, een smakelijke lunch of een heerlijk gebakje in een stijlvolle setting.
  2. Lokál: Voor een authentieke Tsjechische eetervaring moet je bij Lokál zijn. Dit restaurant serveert traditionele Tsjechische gerechten en heeft een gezellige sfeer. Probeer zeker de heerlijke goulash en de beroemde Tsjechische bieren.
  3. Mlejnice: Deze populaire plek staat bekend om zijn Tsjechische gerechten, met name de smakelijke knoedels en varkensvleesgerechten. Het interieur heeft een rustieke uitstraling en er heerst een gezellige sfeer.
  4. Sansho: Voor liefhebbers van Aziatische fusiongerechten is Sansho een absolute aanrader. Dit restaurant serveert verrassende en smaakvolle gerechten met invloeden uit verschillende Aziatische keukens.
  5. La Degustation Bohême Bourgeoise: Dit restaurant heeft een Michelin-ster en biedt een unieke gastronomische ervaring. Geniet van een verfijnd Tsjechisch degustatiemenu met prachtig gepresenteerde gerechten en perfect bijpassende wijnen.
  6. Café Louvre: Een historisch café-restaurant dat al meer dan 100 jaar bestaat. Hier kun je genieten van klassieke gerechten, zoals goulash, schnitzels en overheerlijke desserts. De stijlvolle ambiance voegt extra charme toe aan je eetervaring.
  7. Sisters Bistro: Voor liefhebbers van heerlijke sandwiches en salades is Sisters Bistro een uitstekende keuze. Dit hippe bistroconcept biedt een breed scala aan smakelijke en gezonde opties.
  8. Kofein: Als je op zoek bent naar een gezellige koffiebar, ga dan naar Kofein. Hier kun je genieten van hoogwaardige koffie en heerlijke zoetigheden in een trendy setting.

Hotel in Praag nabij treinstation

Er zijn verschillende leuke hotels in de buurt van het treinstation in Praag.

  1. Grandior Hotel Prague: Dit viersterrenhotel ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het treinstation en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen. Het hotel heeft ook een restaurant, een bar en een wellnesscentrum.
  2. Hotel Century Old Town Prague: Gelegen op loopafstand van zowel het treinstation als de historische binnenstad, biedt dit hotel een geweldige locatie en comfortabele accommodaties. Het heeft een charmante ambiance en een eigen restaurant.
  3. Hotel Don Giovanni Prague: Dit stijlvolle viersterrenhotel ligt op korte afstand van het treinstation en biedt comfortabele kamers en een scala aan faciliteiten, waaronder een wellnesscentrum, een fitnessruimte en een restaurant.
  4. Hilton Prague Old Town: Als je op zoek bent naar een meer luxe verblijf, is dit vijfsterrenhotel een uitstekende keuze. Het ligt op loopafstand van het treinstation en biedt ruime kamers, een prachtig interieur en diverse faciliteiten, waaronder een zwembad, een spa en meerdere restaurants.
  5. Hotel Esplanade Prague: Dit elegante vijfsterrenhotel ligt direct tegenover het treinstation en biedt luxe accommodaties met een klassiek interieur. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een fitnessruimte.
  6. Hotel Sovereign Prague: Gelegen op een korte loopafstand van het treinstation, biedt dit hotel comfortabele kamers en vriendelijk personeel. Het heeft ook een restaurant waar je kunt genieten van Tsjechische gerechten.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest