Trein en Wandelen in de Ardennen, België

Ben je opzoek naar een mooie wandelroute of natuurgebied? Wij hebben een aantal wandeltochten in België geselecteerd. Goed bereikbaar per trein, zodat jij zowel op de heen- als terugreis duurzaam, comfortabel en voordelig kunt reizen. Daarbij is er niets lekkerder dan aan het eind van een lange wandeldag neerploffen op de banken van de trein.

Kies uit één van de onderstaande wandelroutes in de Ardennen. Natuurlijk ga je met de trein wandelen in België. Treintickets boek je vanzelfsprekend via Goedkoop-treinkaartje.nl. Via ons vind je altijd de goedkoopste treinkaartjes, tips en actuele reisadviezen. Heb je een vraag? Stel deze gerust via het contactformulier.

Vallei van Semois

De vallei van Semois is een zijstroom van de Maas en gelegen tussen het Belgische Arlon en Monthermé. Adembenemende uitzichten over de Ardennen en de wandeling langs de kronkelende rivier maakt dit een geweldige ervaring. De echte wandelaar moet de vallei van Semois dan ook zeker hebben gezien.

Natuurlijk reis je met de trein naar de Vallei van Semois in de Ardennen. Per internationale trein reis je vanuit Nederland naar station Brussel, waarna je overstapt op de directe trein naar Vresse-sur-Semois en je arriveert in het prachtige natuurgebied. Wil je de hele vallei bezichtigen? Maak dan een complete wandeltocht van 3 dagen en boek hotelovernachtingen voor vertrek.

Woud van Anlier

Pure natuur vind je in Belgisch Luxemburg, want hier ligt het bos van Anlier. Maak een reis door dit fascinerende bos en wandel langs de kronkelende rivier de Sûre. Met een beetje geluk heb je kans op het zien van zeldzame vogels, vossen, herten, wilde katten en talloze andere wilde dieren.

Even bijkomen? De regio staat bekend om specialiteiten als Kazen, Ardense ham, honing, speciaal bieren en paté Gaumais. De wandeling door het woud van Anlier begint in Bastogne, wat goed bereikbaar is met het Openbaar Vervoer. Eerst reis je per trein naar Brussel, waarna je overstapt op de trein naar Libramont. Hier vertrekken bussen naar Bastogne met een reistijd van slechts 45 minuten. Ook is het mogelijk om per trein naar Luik te reizen, waarna je overstapt op de bus naar Bastogne. Deze doen er 1,5 uur over.

De Eislek

Aan de kant van Luxemburg ligt De Eislek. Een waanzinnig mooie regio met heuvels en hoogbossen. Daarbij vinden kronkelende riviertjes hun weg tussen velden en uitgestrekte eikenbossen wat schilderachtige taferelen oplevert. Wiltz is één van de belangrijkste steden in het gebied en is bereikbaar met het Openbaar Vervoer

Allereerst reis je per trein naar Luik, waarna je overstapt op de stoptrein naar Kautenbach. Vervolgens stap je over op de directe trein naar Wiltz en kan het wandelen beginnen. Met een reistijd van ongeveer 5 uur kom je an op de bestemming. Zeker vanwege de reistijd raden wij een hotelovernachting in Wiltz aan, zodat je de volgende dag uitgerust terug kan.

De Escapardenne

De geoefende wandelaar is natuurlijk opzoek naar een langeafstandswandeling in de Ardennen of België. Dit is een ‘no-brainer’, wantde Escapardenne is de grote wandeltocht van de Ardennen. De gehele route is 106 kilometer en loopt tussen België en Luxemburg. Uiteraard kan de route in verschillende etappes worden opgedeeld, maar over het algemeen wordt de route opgesplitst in 6 dagen

Een wandelvakantie in de Ardennen? Dan bezoek je dus de Escapardenne in België. De route begint in Kautenbach en eindigt in La Roche. Kautenbach is uitstekend bereikbaar per trein. Eerst reis je met de trein naar Luik (Liege-Guillemins), waarna je overstapt op de directe trein naar Kautenbach. In  ongeveer 5 uur kom je aan op de bestemming en kan het wandelen beginnen!

Grote woud van Saint-Hubert

Ben jij een natuurliefhebber? Het grote woud van Saint-Hubert is de plek om verschillende hertensoorten en zeldzame vogels te zien. Het uitgestrekte bos kent prachtige panoramapunten, riviertjes en uitgestrekte vlaktes. Je kan er kiezen uit sportieve, korte en lange wandelpaden. De echte fanatiekeling kan zelfs de 2-daagse wandeling maken en wild kamperen midden in het bos. Met deze tocht kom je op de mooiste plekken, ontdek je de meest authentieke dorpjes en wordt je wakker tussen de burlende herten.

Natuurlijk reis je met de trein naar Poix Saint Hubert. Het treinstation is bereikbaar met slechts 2x overstappen, namelijk op station Brussel en Rochefort. Eerst reis je per IC Brussel naar Brussel, waarna je overstapt op de regionale trein naar Rochefort. Vervolgens stap je voor de laatste keer over op de directe trein naar Poix Saint Hubert.

Met de trein winkelen in Amsterdam

Combineer een geweldig uitje met een dagje shoppen. Amsterdam is een walhalla voor shopliefhebbers met bekende merken, grote warenhuizen, vintage shops en unieke boetiekjes. Het centrum biedt voldoende mogelijkheden om een hele dag te verdwalen in de smalste steegjes...

Trein Amsterdam: bezoek de wallen (Red Light District)

De Rosse Buurt, de Wallen of het Red Light District zijn allemaal benamingen voor misschien wel de meest bekende en bezochte buurt van Amsterdam. In het middeleeuwse stadscentrum tref je de Oude Kerk omringt door grachten, smalle steegjes, neon verlichting en...

ÖBB NightJet: duurzaam met de (nacht)trein naar Innsbruck

De nachttrein heeft sinds jaren zijn terugkeer gevonden op Nederlandse bodem. Hij vertrekt elke avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna je in de ochtend arriveert op één van de eindbestemmingen. Zo reis je met de nachttrein van ÖBB NightJet naar Wenen,...