Trein en Mountainbiken in Oostenrijk: MTB in Oostenrijkse Alpen

De frisse berglucht in je gezicht, het geluid van knisperende dennen onder je banden, en adembenemende uitzichten die je alleen in de Oostenrijkse Alpen kunt vinden. Dat is precies wat mountainbiken in Oostenrijk te bieden heeft.

Van uitdagende trails in het Leogang Bike Park tot schilderachtige routes door de Kitzbüheler Alpen, deze pagina is jouw toegangspoort tot de opwindende wereld van mountainbiken in het hart van Europa. Laat de adrenaline stromen terwijl we je meenemen op een reis langs enkele van de beste mountainbiketrails, met details over afstanden, begin- en eindpunten, en de perfecte plekken om even op adem te komen.

Bereid je voor op een avontuur dat niet alleen je fietsvaardigheden test, maar ook je liefde voor de natuur en het spectaculaire landschap van Oostenrijk doet oplaaien. Strap in, want het is tijd om de bergen te doorkruisen op twee wielen!

Trein bestemmingen Wintersport

Treinkaartjes voor trein naar Oostenrijk

Natuurlijk reis je per trein naar Oostenrijk. Je kan de fiets volgens de gestelde voorwaarden meenemen of in op locatie huren. Voor de treinreis kan je kiezen uit de reguliere treinen van ICE International die dagelijks 5 tot 6 keer vertrekken vanaf Nederlandse bodem, maar ook de nachttrein is een optie. De nachttrein vertrekt elke avond vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna deze doorreist naar bestemmingen in Oostenrijk. In de vroege ochtend kom je uitgerust aan en kan jouw vakantie direct beginnen.

Goedkope treinkaartjes naar Oostenrijk bestel je eenvoudig online zonder boekingskosten. Kaartjes zijn tot 180 dagen voor vertrek verkrijgbaar en vroegboekers profiteren van het laagste tarief. In een later stadium zullen de vroegboektickets uitverkocht raken en zullen er enkel kaartjes met mid-flex en full-flex tarief beschikbaar zijn.

Wintersport trein Lermoos

Mountainbike trails in Oostenrijk

Oostenrijk biedt talloze indrukwekkende mountainbiketrails voor zowel beginners als ervaren rijders. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten, en elk gebied biedt nog veel meer trails om te verkennen. Voor gedetailleerde informatie over specifieke routes, lokale regelgeving en recente updates, is het altijd raadzaam om lokale mountainbike-informatiebronnen te raadplegen. Veel plezier met het ontdekken van deze prachtige mountainbiketrails in Oostenrijk!

1.) Leogang Bike Park (Leogang)

Dit park staat bekend om zijn uitdagende downhill trails en wordt vaak gebruikt voor wereldbekerwedstrijden. Het biedt verschillende niveaus van moeilijkheid en heeft ook routes voor freeride-liefhebbers.

  • Totale afstand: De exacte afstand hangt af van de gekozen trail. Trails variëren van enkele kilometers tot langere afdalingen.
  • Beginpunt: Leogang Bike Park heeft meerdere ingangen, maar het hoofdpunt is meestal bij de lift aan de Asitzbahn, die je omhoog brengt naar de start van de trails.
  • Eindpunt: Dit hangt af van de specifieke trail die je hebt gekozen. Sommige trails eindigen bij het dalstation van de lift, terwijl andere je terugbrengen naar het bike park-gebied.
  • Plek om tot rust te komen: Het bike park heeft verschillende gezellige plekken, zoals de AsitzBräu bij het dalstation, waar je kunt genieten van een verfrissend drankje en het uitzicht op de omliggende bergen.
  • Kenmerken: Dit park staat bekend om zijn diverse downhill trails, waaronder de beroemde “Hangman I & II” en “Speedster.” Het biedt ook jump lines en freeride-routes.
  • Moeilijkheidsgraad: Variërend van beginner tot gevorderd, met mogelijkheden voor zowel technisch rijden als grote sprongen.

2.) Kitzbüheler Alpen (Kitzbühel)

In dit gebied vind je een breed scala aan trails, van ontspannen tochten door de bergen tot veeleisende afdalingen. Het uitzicht op de omliggende Alpen is adembenemend.

  • Totale afstand: Afhankelijk van de gekozen route, variërend van enkele kilometers tot langere tochten.
  • Beginpunt: Veel trails beginnen in Kitzbühel zelf, maar het kan variëren afhankelijk van de specifieke trail.
  • Eindpunt: Hangt af van de gekozen trail, sommige brengen je terug naar Kitzbühel, terwijl andere eindigen in nabijgelegen dorpen.
  • Plek om tot rust te komen: Kitzbühel heeft tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt ontspannen na je rit. Het stadscentrum biedt ook geweldige mogelijkheden om te winkelen.
  • Kenmerken: Een netwerk van trails met verschillende terreinen, van glooiende bospaden tot technische afdalingen. Biedt ook een adembenemend uitzicht op de Kitzbüheler Alpen.
  • Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor diverse niveaus, met routes voor beginners tot ervaren mountainbikers.

3.) Saalbach-Hinterglemm (Saalbach)

Dit gebied staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van mountainbiketrails. Van flowy afdalingen tot technisch uitdagende routes, Saalbach-Hinterglemm heeft voor elk wat wils.

  • Totale Afstand: Ongeveer 72 kilometer
  • Beginpunt: Saalbach Bike Park, Oostenrijk
  • Eindpunt: Terug naar Saalbach Bike Park
  • Plek om Even tot Rust te Komen: Tijdens de afdaling kom je langs de Kohlmais Hütte, een gezellige berghut waar je kunt ontspannen met lokale gerechten en een prachtig uitzicht.
  • Kenmerken: Enorm mountainbikegebied met flowy trails zoals de “Z-Line” en technische routes zoals de “Pro Line.” Het heeft ook de “Big-5 Bike Challenge.”
  • Moeilijkheidsgraad: Voor elk niveau, met specifieke trails voor beginners, gevorderden en experts.

4.) Sölden Trails (Sölden)

Sölden biedt een verscheidenheid aan trails, waaronder enkele hooggelegen routes met prachtige uitzichten. De Bike Republic Sölden heeft zelfs een “James Bond Trail” die is vernoemd naar de filmlocatie in de James Bond-film “Spectre.”

  • Totale Afstand: Ongeveer 6 kilometer
  • Beginpunt: Giggijochbahn, Sölden, Oostenrijk
  • Eindpunt: Giggijochbahn
  • Plek om Even tot Rust te Komen: Het Bergrestaurant Giggijoch biedt een uitstekende plek om te ontspannen en te genieten van het panoramische uitzicht op de Alpen.
  • Kenmerken: Variërende trails, waaronder de “Teäre Line” met houten elementen en de “Gahe Line” met ruige afdalingen. Het Bike Republic Sölden-concept voegt een leuke dimensie toe.
  • Moeilijkheidsgraad: Divers, met trails voor beginners tot gevorderden.

5.) Arlberg Region (St. Anton am Arlberg)

Hier vind je diverse mountainbiketrails die je door prachtige alpenweiden en bossen leiden. Het gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en gevarieerde terrein.

  • Totale Afstand: Ongeveer 22 kilometer
  • Beginpunt: St. Anton am Arlberg, Oostenrijk
  • Eindpunt: Terug naar St. Anton am Arlberg
  • Plek om Even tot Rust te Komen: Stop bij het Galzig Panoramarestaurant om te genieten van lokale specialiteiten en het schilderachtige uitzicht op de omliggende bergen.
  • Kenmerken: Prachtige trails door bossen en over alpenweiden. De “Verwall Round” biedt een uitdagende tocht door het Verwall-gebergte.
  • Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor verschillende niveaus, met mogelijkheden voor lange tochten en korte afdalingen.

6.) Ischgl

Ischgl biedt een gevarieerd aanbod aan trails, waaronder afdalingen vanaf de Idalp en de mogelijkheid om grensoverschrijdende tochten naar Zwitserland te maken.

  • Totale Afstand: Ongeveer 35 kilometer
  • Beginpunt: Ischgl, Oostenrijk
  • Eindpunt: Terug naar Ischgl
  • Plek om Even tot Rust te Komen: Het Idalp-restaurant is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van regionale gerechten na een avontuurlijke rit.

7.) Flachau Trails (Flachau)

Flachau heeft een aantal fantastische trails, waaronder de bekende “Lisa Alm Trail.” Het gebied staat bekend om zijn gevarieerde landschap en goed onderhouden routes.

  • Totale Afstand: Ongeveer 6 kilometer
  • Beginpunt: Star Jet 1, Flachau, Oostenrijk
  • Eindpunt: Terug naar Star Jet 1
  • Plek om Even tot Rust te Komen: Bezoek de Grießenkarhaus Hütte voor een authentieke alpine ervaring en een welverdiende pauze.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest