Top 5: Wintersportgebieden per land in Europa

Europa is mooi en heeft veel te bieden. Gelukkig is ons treinnetwerk toereikend om bijna elk wintersportgebied te bereiken. Ook om de prijs hoef je het niet te laten, want vanaf 39 tot 59 euro reis je al naar wintersportgebieden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal andere vooraanstaande landen, zoals Frankrijk en Italië.

Natuurlijk reis je per trein naar één van deze wintersportgebieden in Europa. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online zonder bijkomende boekingskosten. Voor de treinreis naar één van deze skigebieden raden wij aan om ongeveer 3 tot 4 maanden voor vertrek te boeken, zodat je profiteert van de laagste prijs op treinkaartjes.

  1. Oostenrijk
  2. Zwitserland
  3. Frankrijk
  4. Italië
  5. Tsjechië
  6. Polen

De trein leent zich uitstekend voor wintersportvakanties en het is een ervaring op zich. De vakantie begint vaak al bij vertrek en is een echte belevenis. Daarbij mag je ruim voldoende bagage meenemen op reis. Je mag namelijk 1 groot stuk en 1 klein stuk bagage meenemen. Daarnaast is er ruimte voor kinderwagens, snowboards en ski’s.

Goedkoop trein wintersport

Top 5 van wintersportgebieden in Europa per land

Bekijk de 5 mooiste, leukste en grootste gebieden van elk wintersport land in Europa.

Oostenrijk: misschien wel de grootste en mooiste in Europa

  1. Ski Arlberg: Ski Arlberg is het grootste skigebied van Oostenrijk en ligt in het westen van het land, in de regio’s Tirol en Vorarlberg. Het biedt meer dan 300 km aan pistes, waaronder enkele van de meest uitdagende hellingen van Europa.
  2. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: Dit skigebied ligt in het Salzburger Land en biedt meer dan 270 km aan pistes. Het staat bekend om zijn gezellige après-ski en goede voorzieningen voor snowboarders.
  3. Ischgl: Ischgl is een populaire wintersportplaats in het Tiroler Paznauntal en biedt meer dan 238 km aan pistes. Het staat bekend om zijn uitstekende après-ski en goede voorzieningen voor freestylers.
  4. Kitzbühel: Kitzbühel is een van de meest populaire wintersportplaatsen van Oostenrijk en biedt meer dan 215 km aan pistes. Het staat bekend om zijn pittoreske oude stad en de beroemde Hahnenkamm-afdaling.
  5. Sölden: Sölden ligt in het Ötztal in Tirol en biedt meer dan 144 km aan pistes. Het staat bekend om zijn moderne skiliften en goede voorzieningen voor snowboarders en freeriders.

Zwitserland: mooi en luxe wintersporten

Treinvakantie Zwitserland

  1. Verbier: Verbier is een van de meest exclusieve wintersportgebieden van Zwitserland, gelegen in het kanton Wallis. Het biedt een uitgebreid skigebied met meer dan 400 km aan pistes, waaronder enkele van de steilste hellingen ter wereld.
  2. Zermatt: Zermatt ligt in het zuidwesten van Zwitserland en staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten op de Matterhorn. Het skigebied heeft meer dan 350 km aan pistes en biedt ook off-piste mogelijkheden.
  3. Davos-Klosters: Davos-Klosters is een groot skigebied in het kanton Graubünden en biedt meer dan 300 km aan pistes. Het staat bekend om zijn goede voorzieningen voor freestylers en snowboarders.
  4. St. Moritz: St. Moritz is een luxe wintersportplaats in het kanton Graubünden en biedt meer dan 350 km aan pistes. Het is ook een populaire bestemming voor langlaufen, met meer dan 200 km aan loipes.
  5. Engelberg: Engelberg ligt in het centrum van Zwitserland en biedt meer dan 80 km aan pistes. Het is ook een populaire bestemming voor off-piste skiërs en freeriders vanwege de diepe sneeuw en de steile hellingen.

Frankrijk: grote en uitdagende pistes

Trein St Bourg Maurice

  1. Les Trois Vallées: Les Trois Vallées is het grootste skigebied van Frankrijk en ligt in de Franse Alpen. Het biedt meer dan 600 km aan pistes, waaronder enkele van de meest uitdagende afdalingen ter wereld.
  2. Tignes – Val d’Isère: Tignes en Val d’Isère liggen in de regio Savoie en bieden samen meer dan 300 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor freestylers en off-piste skiërs.
  3. Paradiski: Paradiski ligt in de regio Savoie en biedt meer dan 400 km aan pistes. Het skigebied bestaat uit twee grote skidorpen, namelijk Les Arcs en La Plagne.
  4. Chamonix: Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc en biedt meer dan 150 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor freeriders en off-piste skiërs vanwege de vele mogelijkheden voor off-piste skiën.
  5. Les Deux Alpes: Les Deux Alpes ligt in de regio Isère en biedt meer dan 200 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor freestylers vanwege het grote snowpark met onder meer een halfpipe en diverse rails en jumps.

Duitsland: dichtbij huis wintersporten?

Winterberg

  1. Garmisch-Partenkirchen: Garmisch-Partenkirchen ligt in Beieren en biedt meer dan 60 km aan pistes. Het is vooral bekend vanwege de Kandahar-afdaling, een van de meest uitdagende afdalingen ter wereld.
  2. Zugspitze: Zugspitze is het hoogste skigebied van Duitsland en ligt op de grens met Oostenrijk. Het biedt meer dan 20 km aan pistes en een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen.
  3. Oberstdorf: Oberstdorf ligt in Beieren en biedt meer dan 130 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor langlaufers en biedt ook goede mogelijkheden voor freeriders.
  4. Winterberg: Winterberg ligt in het Sauerland en biedt meer dan 25 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor dagjesmensen uit de omgeving vanwege de korte afstand van grote steden als Dortmund en Keulen.
  5. Feldberg: Feldberg ligt in het Zwarte Woud en biedt meer dan 50 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor gezinnen vanwege de goede voorzieningen voor beginners en kinderen.

Italië: skigebieden voor alle niveaus

Trein Winterberg

  1. Val Gardena: Val Gardena ligt in de Italiaanse Alpen en biedt meer dan 175 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders van alle niveaus en biedt ook veel off-piste mogelijkheden.
  2. Cortina d’Ampezzo: Cortina d’Ampezzo ligt in de Dolomieten en biedt meer dan 100 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders vanwege de prachtige omgeving en de goede voorzieningen.
  3. Madonna di Campiglio: Madonna di Campiglio ligt in de Dolomieten en biedt meer dan 60 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor gevorderde skiërs en biedt goede off-piste mogelijkheden.
  4. Sestriere: Sestriere ligt in de Italiaanse Alpen en is onderdeel van het grote skigebied Via Lattea. Het biedt meer dan 400 km aan pistes en is een populaire bestemming voor skiërs van alle niveaus.
  5. Breuil-Cervinia: Breuil-Cervinia ligt in de Italiaanse Alpen en biedt meer dan 150 km aan pistes. Het is vooral bekend vanwege de Matterhorn, die zich in de omgeving bevindt en een spectaculair uitzicht biedt tijdens het skiën of snowboarden.

Tsjechië: voordelig wintersporten?

  1. Špindlerův Mlýn: Špindlerův Mlýn ligt in het Reuzengebergte en biedt meer dan 25 km aan pistes. Het is het grootste en meest populaire skigebied van Tsjechië en biedt goede voorzieningen voor beginners en gevorderden.
  2. Harrachov: Harrachov ligt ook in het Reuzengebergte en biedt meer dan 10 km aan pistes. Het is vooral bekend vanwege de skischans waar jaarlijks wereldbekerwedstrijden worden gehouden.
  3. Pec pod Sněžkou: Pec pod Sněžkou ligt eveneens in het Reuzengebergte en biedt meer dan 10 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor families vanwege de goede voorzieningen voor kinderen.
  4. Lipno nad Vltavou: Lipno nad Vltavou ligt in het zuiden van Tsjechië en biedt meer dan 10 km aan pistes. Het skigebied is vooral populair vanwege het grote meer waarop diverse winterse activiteiten mogelijk zijn.
  5. Černá hora – Pec: Černá hora – Pec ligt in het Adelaarsgebergte en biedt meer dan 20 km aan pistes. Het skigebied bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn door middel van een moderne kabelbaan. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en beginners.

 

Polen: populaire skigebieden

  1. Zakopane: Zakopane ligt in het Tatra-gebergte en is het meest populaire wintersportgebied van Polen. Het biedt meer dan 50 km aan pistes en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
  2. Kasprowy Wierch: Kasprowy Wierch is een skigebied in de buurt van Zakopane en biedt meer dan 10 km aan pistes. Het is vooral populair vanwege het spectaculaire uitzicht op de Tatra-bergen.
  3. Szklarska Poręba: Szklarska Poręba ligt in het Reuzengebergte en biedt meer dan 20 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en biedt goede voorzieningen voor kinderen.
  4. Szczyrk: Szczyrk ligt in het Beskiden-gebergte en biedt meer dan 30 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor freeriders en biedt goede off-piste mogelijkheden.
  5. Białka Tatrzańska: Białka Tatrzańska ligt in het Tatra-gebergte en biedt meer dan 20 km aan pistes. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van langlaufen en biedt goede voorzieningen voor deze sport.

Op wintersport met de trein? Ontdek de mooiste, leukste en grootste wintersportgebieden van Europa en plan jouw skivakantie vandaag nog.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest