Skiën en Feesten: beste skigebieden met Après-ski in Oostenrijk

Wanneer de zon achter de majestueuze bergtoppen verdwijnt en de ski’s worden ingeruild voor dansschoenen, komt de ware magie van Oostenrijk tot leven. Ontdek samen met ons de betoverende wereld van après-ski, waar de sneeuw nog lang niet het einde van de dag betekent, maar het begin van een bruisende avond vol plezier en gezelligheid. Van de legendarische feesten van St. Anton am Arlberg tot de charmante après-ski in Zell am See, maak je klaar om te genieten van de meest opwindende en sfeervolle après-ski-ervaringen die Oostenrijk te bieden heeft. Laat het feest beginnen!

Natuurlijk reis je met de trein naar één van deze apres ski wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Naast de TUI Ski Express vertrekt er een slaaptrein van OBB Nightjet en zijn er reguliere treinen van ICE International die elke dag richting het prachtige Oostenrijk vertrekken.

Wintersport Ski Trein Thalys

1.) St. Anton am Arlberg: Waar Après-ski een Levensstijl is

St. Anton am Arlberg, bekend als het mekka van de après-ski, biedt niet alleen uitdagende pistes, maar ook ongeëvenaarde feestmogelijkheden. Van de legendarische Mooserwirt tot de opzwepende Krazy Kanguruh, hier vloeien ski-avonturen naadloos over in levendige nachtelijke festiviteiten.

  • Mooserwirt: Een legendarische après-ski bar met een uitbundige sfeer, bekend om zijn “ski-in, ski-out” concept.
  • Krazy Kanguruh: Een andere populaire spot met geweldige muziek en een levendige menigte.

2.) Kitzbühel: Sfeervolle Après-ski in de Alpen

In Kitzbühel draait après-ski om gezelligheid. De Londoner en Take Five zijn niet te missen voor een ontspannen sfeer na een dag op de pistes. Geniet van Engelse pub-vibes in de Londoner of proef heerlijke cocktails in Take Five’s trendy lounge.

  • Londoner: Een Engelse pub in Oostenrijk met een gezellige sfeer en een breed scala aan drankjes.
  • Take Five: Een trendy lounge waar je kunt genieten van heerlijke cocktails na een dag op de piste.

3.) Saalbach: Dansen in de Sneeuw

Saalbach staat bekend om zijn levendige après-ski-scene. Trek je dansschoenen aan en ga naar Hinterhag Alm of Goaßstall om de nacht weg te dansen. Hier gaat après-ski verder dan alleen drankjes; het is een dansfeest in de Alpen.

4.) Mayrhofen: Brück’n Stadl en Ice Bar Avonturen

Mayrhofen combineert traditionele après-ski bij Brück’n Stadl met moderne vibes bij de Ice Bar. Dans tussen de locals in Brück’n Stadl of geniet van een uitgebreide drankkeuze bij de Ice Bar in het hart van Mayrhofen.

  • Brück’n Stadl: Een populaire après-ski bar met een mix van traditionele en moderne muziek.
  • Ice Bar: Gelegen aan de hoofdstraat, bekend om zijn levendige sfeer en grote selectie aan drankjes.

5.) Sölden: Feesten op Hoogte in de Gletsjerbar

Sölden staat niet alleen bekend om zijn geweldige pistes, maar ook om zijn unieke après-ski-ervaringen. Bezoek de Gletsjerbar Rettenbach voor adembenemende uitzichten en een bruisende sfeer op grote hoogte.

  • Gletsjerbar Rettenbach: Een hooggelegen bar op de Rettenbach-gletsjer, bekend om zijn indrukwekkende uitzichten en bruisende sfeer.
  • Fire & Ice: Een beroemde après-ski locatie met live DJ’s, dansvloeren en vuurshows.

6.) Ischl: Charme en Ski-plezier

Bad Ischl biedt een charmante combinatie van ski-avonturen en ontspannen après-ski. Verken het pittoreske stadje en geniet van lokale lekkernijen voordat je terugkeert naar de rustige après-ski in dit schilderachtige deel van Oostenrijk.

Après-ski Bars: Ischgl staat bekend om zijn vele après-ski bars waar je kunt genieten van live muziek, dansen en feesten. Denk aan populaire plekken zoals de Kuhstall, Trofana Alm en de Schatzi Bar.

Evenementen en Concerten: Het skiseizoen wordt vaak afgesloten met een groots openluchtconcert op de berg. Internationale artiesten treden op, waardoor de feeststemming nog meer wordt versterkt.

Diversiteit: Of je nu op zoek bent naar een gezellige hut voor een ontspannen drankje na het skiën of een bruisende nachtclub voor een uitbundige dansavond, Ischgl biedt een breed scala aan après-ski opties.

Sfeer: De combinatie van goede skicondities, gastvrijheid en de ongeëvenaarde sfeer maakt Ischgl tot een favoriete bestemming voor skiërs die ook van een levendige après-ski houden.

7.) Zell am See: Alpijnse magie aan het meer

elegen aan de pittoreske oevers van het Zeller meer, biedt Zell am See een betoverende mix van alpijnse charme, avontuurlijke skipistes en een verrassend levendige après-ski-scene.

Het skigebied van Zell am See, met de iconische Schmittenhöhe als middelpunt, biedt een uitgebreid scala aan pistes voor zowel beginners als ervaren skiërs. Terwijl je naar beneden suist, word je beloond met adembenemende uitzichten op het Zeller meer en de omliggende bergen.

Na een dag vol skiavonturen verandert Zell am See in een levendige après-ski-bestemming. De legendarische après-ski bar ‘Crazy Daisy’ is de plek bij uitstek om te feesten. De sfeer is hier ongeëvenaard, met live muziek en dansende skiërs die de avond vullen met energie.

Zell am See belichaamt de perfecte combinatie van alpijnse magie en bruisende après-ski. Of je nu de adrenaline zoekt op de pistes, wilt genieten van romantische avonden aan het meer of de feestvreugde van Crazy Daisy wilt ervaren, Zell am See heeft voor ieder wat wils tijdens een onvergetelijke wintersportvakantie.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest