NS Wandeling Sint Pietersberg

Wandel door stedelijk gebied, langs natuur en geniet van prachtige uitzichten op de Sint-Pietersberg. U beklimt tijdens deze rondwandeling één van de grootste heuvels van Nederland en loopt langs rivier De Jeker weer terug naar Maastricht. Hier kunt u even bijkomen van de wandeling op een terrasje, waarna de terugreis per trein weer kan beginnen.

De NS Wandeling Sint Pietersberg is een absolute aanrader met een grote diversiteit van bezienswaardigheden en activiteiten, zoals een uitkijkpunt, natuur, stedelijk gebied, Fort Sint Pieter en de Duivelsgrot nabij de mergelgangen.

Goedkoop treinkaartje voor wandelaars

Bekijk de lopende kortingsacties en ontdek het goedkoopste treinkaartje. U kunt natuurlijk ook de lopende acties vergelijken en kijken wat voor u de voordeligste reisoptie is. Zo zijn er regelmatig treinkaartjes met korting verkrijgbaar, zoals een NS Dagretour, NS Dagkaart of Enkele Reis.

NS Wandeling Sint Pietersberg (9 of 14 km)

 • Afstand: 9 of 14 km
 • LAW: Pieterspad en GR5
 • Honden zijn aangelijnd toegestaan

Wandel vanaf station Maastricht het oude stadscentrum in langs terrasjes, winkelstraten en monumenten. Even later treft u de Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’ Basiliek en de Bisschopsmolen; de oude watermolen. Vervolgens begint uw klim naar Fort Sint Pieter en de Sint-Pietersberg. Bovenaan kunt u genieten van een panorama uitzicht over de vlinderrijke graslandschappen, heuvels en een prachtig stuk natuur.

U vervolgt de route in België en komt aan in Kanne bij kasteel Neercanne waar u even kunt bijkomen van de wandeling. Uitgerust? Dan begint de 2e helft van de wandelroute en loopt u langs rivier De Jeker weer terug richting Maastricht. Onderweg geniet u van het groene Jekerdal en adembenemende uitzichten vanaf de stadswallen van Maastricht en komt u weer terug in Maastricht voor uw terugreis naar huis.

Op de gehele route zijn honden aangelijnd toegestaan. De NS wandeling Sint-Pietersberg is 14 kilometer lang, maar kan worden ingekort na 9 kilometer door vanaf de Sint-Pietersberg niet af te dalen naar kasteel Neercanne, maar via het Jekerdal weer terug te lopen naar Maastricht.

Hoogtepunten

 • Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw met kapel
 • Bisschopsmolen
 • Fort Sint Pieter
 • Sint-Pietersberg
 • Panoramapunt
 • Kapel van het Heilig Graf
 • Kasteel Neercanne
 • Jekerdalpark en Natuurtuinen CNME
 • Helpoort
 • Stadwallen van Maastricht
 • Hoogbrugstraat

Download routebeschrijving

Download de routebeschrijving van de rondwandeling Sint-Pietersberg te Maastricht via de onderstaande link, zodat u goed voorbereid bent voor deze NS wandeling.

Download


Bekijk alle NS Wandelingen

Boekingen

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Het mag en kan weer! Reis met de trein door heel Europa voor een dagje shoppen, leuke stedentrip of complete vakantie. Een treinreis is duurzaam, voordelig en snel. Reden voor de Europese Unie om dit de komende jaren extra te stimuleren en reizigers te bewegen om...

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk is reizen met de trein naar het buitenland weer toegestaan in Europa. Dit geldt voor de landen met een 'geel' reisadvies. Denk aan leuke bestemmingen in België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk...

Trein naar Duitsland in juni 2021

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders