Wandel van Dalfsen naar Zwolle in een landelijke omgeving, waarbij weides, landhuizen en een bosrijke omgeving elkaar afwisselt. De route van in totaal 17,5 kilometer verloopt via Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW) en overige delen van het wandelnetwerk in de omgeving. De NS wandelroute over de Overijsselse buitenplaats verloopt ongeveer 35% over verhard wegdek en een overnachting in de omgeving is mogelijk. Honden zijn aangelijnd toegestaan, maar op sommige delen van de wandelroute dient u een aangewezen alternatieve route te kiezen voor hondenliefhebbers.

Overijsselse Buitenplaatsen

U vertrekt vanaf station Dalfsen naar Havezate Den Berg; een statig huis op een landgoed dat vroeger werd bewoond door de Overijsselse adel. Vervolgens passeert u nog de Mataram en de Horte die (grotendeels) opengesteld zijn voor publiek. Enkele kilometers verderop treft u de Wijthmenerplas, waar op mooie dagen wordt gerecreëerd. Na de Wijthmenerplas vervolgt de route zich door de bebouwing van Zwolle, waarbij bruggetjes, lange wandelpaden en graspaden de overhand hebben. Aan het eind van de route passeert u het centrum van Zwolle. Erg leuk voor diegene die nog energie en tijd over heeft. Natuurlijk ideaal om nog even op een terrasje te ontspannen en bij te komen van de wandeling.

 • Afstand: 17,5 kilometer
 • Verharde weg: 35%
 • Honden toegestaan: Ja, aangelijnd.
  • 3 landgoederen: Den Berg, Mataram, De Horte
  • Wijthmenerplas
  • Oude centrum van Zwolle (pal aan de route)

Speciaal aan de Overijsselse Buitenplaatsen zijn de 3 landgoederen; Den Berg, Mataram en De Horte. Verder treft u de langgerekte Wijthmenerplas en het Oude centrum van Zwolle dat langs de route passeert.

Goedkoop treinkaartje voor wandelaars

Bekijk de lopende kortingsacties en ontdek het goedkoopste treinkaartje. U kunt natuurlijk ook de lopende acties vergelijken en kijken wat voor u de voordeligste reisoptie is. Zo zijn er regelmatig treinkaartjes met korting verkrijgbaar, zoals een NS Dagretour, NS Dagkaart of Enkele Reis.

LAW tussen Dalfsen en Zwolle

Onderdeel van wandelnetwerk Vechtdal en Ijsseldelta zijn de onderstaande LAW.

 • Overijssels Havezatenpad
 • Hanzestedenpad

Download routebeschrijving Overijsselse Buitenplaats\

Wilt u de routebeschrijving van de NS wandeling downloaden? Hieronder vindt u de download voor de routebeschrijving van de Overijsselse Buitenplaatsen.

Download


Bekijk alle NS Wandelingen