Leuke lente uitjes in 2023

De lente is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om de wereld om ons heen te zien ontwaken uit zijn winterslaap. De bloemen beginnen te bloeien, de vogels fluiten vrolijk en de zon begint haar warme stralen te verspreiden. Wat is er nu beter dan het vieren van de komst van de lente met een geweldig uitje? Of je nu houdt van de natuur, wilt genieten van kleurrijke bloemen, wilt struinen over gezellige markten of wilt ontspannen tijdens een picknick in het park, er is voor elk wat wils in de lente.

Wanneer je van stedentrips houdt, is de lente ook een perfecte tijd om een bruisende stad te bezoeken. Wandel door de straten vol bloesembomen, ontdek gezellige pleintjes en geniet van de levendige sfeer die de lente met zich meebrengt. Of bezoek een tuincentrum of markt en laat je inspireren door de nieuwste groentrends, of vul een picknickmand met heerlijke lekkernijen en geniet van een ontspannen picknick in het park, omringd door de prachtige lentesfeer.

De lente is een tijd van vernieuwing, groei en frisheid, en er is geen betere manier om dat te ervaren dan door een van deze bestemmingen te bezoeken. Dus waar wacht je nog op? Trek eropuit en laat je betoveren door de schoonheid van de lente op een van deze geweldige bestemmingen.

Highlight 5 - Ode aan de molen(5)

Typische lente uitjes in Nederland

Bezoek een botanische tuin

Met 27 botanische tuinen in Nederland is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Elk seizoen heeft de botanische tuin zijn eigen charme, maar vooral in de lente met de bloesems aan de bomen is het er magisch. De prachtig aangelegde tuinen en de rijke collectie aan plantensoorten maken het een fantastische plek om rond te dwalen. Vaak is er ook een kas waar je even kunt genieten van de tropische sfeer.

Vrolijke vlindertuin

Vlinders zijn er in allerlei soorten en maten. Hun prachtige kleuren en vormen zijn een lust voor het oog, en het is een leuke ervaring om ze van dichtbij te bewonderen in een vlindertuin. Vooral leuk om met kinderen te bezoeken.

Naar de Keukenhof

Eind maart, wanneer de lente net begint, opent de Keukenhof zijn deuren. Je zult vast niet de enige zijn, en je moet even de toeristenbussen wegdenken, maar de kleuren en de verschillende vormen die de tulpen kunnen aannemen, zijn toch wel heel bijzonder om te zien.

Profiteer tijdelijk van de aanbieding; trein en Keukenhof.

Pluktuin

Bij de lente hoort een mooi bosje bloemen op tafel, en hoe leuk is het om deze zelf te plukken in een pluktuin! Het plukseizoen loopt van mei tot november, dus genoeg tijd om je eigen boeket samen te stellen.

Tweedehands markten

De lente is voor veel mensen een tijd van grote schoonmaak en opruimen. Een leuke manier om iets nieuws te scoren en tegelijkertijd duurzaam bezig te zijn, is door tweedehands winkels en markten te bezoeken. Wie weet vind je daar net dat ene leuke item waar je blij van wordt. Bekijk hier een lijstje van actuele markten en tweedehands evenementen.

Fietstocht

In een fietsland als Nederland (of België) mag een fietstochtje bijna niet ontbreken in dit lijstje van leuke uitjes in de lente. Langs verschillende kinderboerderijen, door mooie natuurgebieden of door de prachtige Bollenstreek. Op de fiets ervaar je de omgeving op een andere manier dan vanuit de auto. Onderweg kun je stoppen voor een lekkere picknick of een terrasje, en misschien haal je tussendoor nog ergens een ijsje. Google maar eens op ‘fietsroutes’ of kijk hier, er zijn genoeg uitgestippelde routes met leuke tussenstops te vinden.

Het strand

Op een zonnige lentedag is een dagje strand ook heerlijk. Het strand is nog niet zo druk als in de zomer, dus na een fijne strandwandeling kun je nog zonder problemen neerploffen bij een van de strandtenten. En je kunt nu een ijsje kopen zonder uren in de rij te staan. Juist nu is het strand een ideaal lente-uitje.

Stedentrip

Ach, een stad bezoeken is altijd leuk, maar zeker als het weer wat warmer wordt, maar nog niet té heet. Wie weet scoor je tussen de terrasjes door wel een leuke jurk in de nieuwe lente/zomer collectie, of juist een fijne trui in de uitverkoop. Plan snel die stedentrip met je zus of vriendin! Wandel door de straten vol bloesembomen, ontdek gezellige pleintjes en geniet van de bruisende sfeer die de lente met zich meebrengt.

Kanoën of varen

Met de temperaturen die langzaam stijgen en de natuur die ontwaakt, is de lente een perfecte tijd om het water op te gaan. Huur een kano, roeiboot of motorboot en verken de kanalen, meren of rivieren in de omgeving. Geniet van de rust en de stilte op het water, en bewonder de bloeiende planten en bloemen langs de oevers. Een ontspannen dagje varen is een heerlijk lente-uitje voor natuurliefhebbers.

Bloemenpluktuin

Wat is er nu leuker dan je eigen boeket bloemen samenstellen? Bezoek een bloemenpluktuin en kies uit de kleurrijke bloemenpracht die de lente te bieden heeft. Je kunt zelf je favoriete bloemen uitkiezen en een prachtig boeket samenstellen om mee naar huis te nemen. Een leuke activiteit voor jong en oud, en je hebt meteen een prachtig boeket om van te genieten!

Tuincentra en markten

In de lente komen tuincentra en markten tot leven met een overvloed aan bloemen, planten en tuinbenodigdheden. Breng een bezoek aan een tuincentrum en laat je inspireren door de nieuwste trends op het gebied van tuinieren en groen. Of struin over een gezellige markt en ontdek de vele kraampjes met bloemen, planten en andere lente-gerelateerde producten. Een leuke manier om in de lentesfeer te komen en ideeën op te doen voor je eigen tuin of balkon.

Lentepicknick in het park

Met het zonnetje dat steeds vaker tevoorschijn komt, is een lentepicknick in het park een heerlijk uitje. Pak een kleedje, vul een mand met lekkere hapjes en drankjes, en zoek een mooi plekje in het park om te genieten van een ontspannen picknick. Luister naar het gezang van de vogels, voel de warmte van de zon op je gezicht en geniet van het ontluikende groen om je heen. Een perfecte manier om de lente te vieren met vrienden, familie of je geliefde.

Dus trek eropuit en geniet van de lente met al zijn prachtige kleuren, geuren en activiteiten. Of je nu van de natuur houdt, wilt genieten van bloemen, markten wilt bezoeken, wilt picknicken of een stedentrip wilt maken, er zijn tal van leuke uitjes om van de lente te genieten!

Bezoek een leuke stad!

Amsterdam: beroemde grachten

De hoofdstad van Nederland is altijd een bezoek waard, maar in de lente komt de stad pas echt tot leven. Geniet van een boottochtje door de beroemde grachten en ontdek de rijke culturele scene van de stad, met zijn musea, kunstgaleries en gezellige cafés.

Den Haag: stad en strand

De lente in Den Haag is als een sprookje dat tot leven komt. Met zijn beroemde bloeiende tulpenvelden, prachtige parken en bruisende stadsleven, is Den Haag een bestemming die je niet wilt missen. Wandel door de schilderachtige straten en ontdek historische monumenten. Proef de lokale keuken, ontdek de rijke cultuur en maak kennis met de vriendelijke inwoners.

Utrecht: winkelen, terrasjes en de Domtoren

Deze sfeervolle stad met zijn karakteristieke grachten en werven is perfect om te verkennen in de lente. Huur een fiets en verken de stad op twee wielen, bezoek de indrukwekkende Domtoren, en geniet van de vele gezellige terrassen langs het water.

Rotterdam: modern en dynamisch

Voor een moderne en dynamische citytrip is Rotterdam een uitstekende keuze. Deze stad staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur, zoals de beroemde Erasmusbrug en de Markthal. Bezoek de levendige Markthal voor een culinaire ervaring en ontdek de trendy wijken zoals Katendrecht en Witte de Withstraat.

Haarlem: charmante stad

Deze charmante stad heeft een rijke geschiedenis en een ontspannen sfeer. Wandel door de oude straatjes met hun prachtige huizen, bezoek de historische Grote Markt en ontdek de vele boetiekjes, cafés en restaurants. In de lente bloeien ook de beroemde bloemenvelden van de Keukenhof in de buurt van Haarlem.

Maastricht: absolute aanrader

In het zuiden van Nederland ligt de pittoreske stad Maastricht, bekend om zijn gezellige pleinen, historische gebouwen en culinaire hoogstandjes. Maak een wandeling langs de Maas, ontdek de prachtige kerken en bezoek het Bonnefantenmuseum voor moderne kunst.

Groningen: er gaat niks boven

Deze bruisende studentenstad in het noorden van Nederland heeft een unieke charme en veel te bieden. Wandel door de oude straatjes, bezoek de Martinitoren voor een prachtig uitzicht over de stad, en ontdek de levendige cultuur- en muziekscene van Groningen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest