Fietsroute Donau: 3 routes door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van Europa: Donau Radweg. “Fietsroute Donau” is maar liefst 1500 kilometer lang en bestaat uit 3 trajecten. De route begint bij rivier de Donau en eindigt aan de mondingen van de Zwarte zee.

Duitsland: Donau Fietsroute

Voor de eerste route vertrek je vanuit Donaueschingen in Duitsland en deze is ongeveer 559 kilometer lang. Langs rivier de Donau fiets je tot aan grensplaats Passau nabij Oostenrijk.

Oostenrijk: Donau Fietsroute

Vervolgens kan je fietsroute Donau in Oostenrijk vervolgen vanuit Passau naar Wenen. Hierbij kan je onderweg kiezen uit twee routes voor het eerste deel van het traject. Zo loopt er een noordelijke route van Passau naar Linz via de plaatsen Kramesau en Sankt Martin met een afstand van 88 kilometer. Ook kan je kiezen uit een zuidelijke route via Engelhartszell en Aschach van ongeveer 86 kilometer. De totale lengte van het Oostenrijkse gedeelte van de Donau fietsroute is 634 kilometer.

Hongarije: Donau Fietsroute

Wanneer je de hele Donau Fietsroute wilt afleggen, zal je ook het Hongaarse deel moeten afleggen. Deze is nog eens 307 kilometer en kent verschillende trajecten. Zo kan je kiezen uit een route via Slowakije, Hongaarse Laagvlakten of via steden als Győr en Mosonmagyaróvár. Eindigend in Boedapest geeft deze tocht een (zeer) voldaan gevoel en heb je een aantal van de mooiste regio’s van Europa per fiets ervaren.

Trein en Treinkaartjes

Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar Donaueschingen in Duitsland. Treinkaartjes zijn al vanaf 40 euro verkrijgbaar en met een reistijd van 7.08 uur is er eigenlijk geen beter vervoersmiddel. Ook de retourreis is goed mogelijk per trein van Boedapest naar Amsterdam. Met slechts één keer overstappen reis je naar Boedapest en met een reistijd van ongeveer 14 uur arriveer je weer op Amsterdam Centraal.

Wanneer je met vroegboekkorting een treinkaartje koopt, betaal je slechts 49 euro voor het traject van Boedapest naar Amsterdam.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders