Fietsroute Donau: 3 routes door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van Europa: Donau Radweg. “Fietsroute Donau” is maar liefst 1500 kilometer lang en bestaat uit 3 trajecten. De route begint bij rivier de Donau en eindigt aan de mondingen van de Zwarte zee.

Duitsland: Donau Fietsroute

Voor de eerste route vertrek je vanuit Donaueschingen in Duitsland en deze is ongeveer 559 kilometer lang. Langs rivier de Donau fiets je tot aan grensplaats Passau nabij Oostenrijk.

Oostenrijk: Donau Fietsroute

Vervolgens kan je fietsroute Donau in Oostenrijk vervolgen vanuit Passau naar Wenen. Hierbij kan je onderweg kiezen uit twee routes voor het eerste deel van het traject. Zo loopt er een noordelijke route van Passau naar Linz via de plaatsen Kramesau en Sankt Martin met een afstand van 88 kilometer. Ook kan je kiezen uit een zuidelijke route via Engelhartszell en Aschach van ongeveer 86 kilometer. De totale lengte van het Oostenrijkse gedeelte van de Donau fietsroute is 634 kilometer.

Hongarije: Donau Fietsroute

Wanneer je de hele Donau Fietsroute wilt afleggen, zal je ook het Hongaarse deel moeten afleggen. Deze is nog eens 307 kilometer en kent verschillende trajecten. Zo kan je kiezen uit een route via Slowakije, Hongaarse Laagvlakten of via steden als Győr en Mosonmagyaróvár. Eindigend in Boedapest geeft deze tocht een (zeer) voldaan gevoel en heb je een aantal van de mooiste regio’s van Europa per fiets ervaren.

Trein en Treinkaartjes

Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar Donaueschingen in Duitsland. Treinkaartjes zijn al vanaf 40 euro verkrijgbaar en met een reistijd van 7.08 uur is er eigenlijk geen beter vervoersmiddel. Ook de retourreis is goed mogelijk per trein van Boedapest naar Amsterdam. Met slechts één keer overstappen reis je naar Boedapest en met een reistijd van ongeveer 14 uur arriveer je weer op Amsterdam Centraal.

Wanneer je met vroegboekkorting een treinkaartje koopt, betaal je slechts 49 euro voor het traject van Boedapest naar Amsterdam.

5 topbestemmingen van NS International

5 topbestemmingen van NS International

Voor werk, school of een dagje weg maken we allemaal gebruik van de trein, maar heb je dit ook weleens overwogen voor een stedentrip, wintersport of (zomer)vakantie? De duurzame trein wordt steeds populairder. Niet alleen vanwege de ontspannen en comfortabele manier...

5 leukste steden in Duitsland

5 leukste steden in Duitsland

☑️ Trein Duitsland v.a. 20 euro ☑️ ICE International, IC Berlijn of Nightjet ☑️ Online geen boekingskosten Zoek tickets Opzoek naar een leuke bestemming in Duitsland en wil je met de trein op stedentrip of vakantie? Dan is één van de onderstaande steden wellicht een...

5x Trein en Fietsen in België

5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België?...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders