Fietsroute Donau: 3 routes door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van Europa: Donau Radweg. “Fietsroute Donau” is maar liefst 1500 kilometer lang en bestaat uit 3 trajecten. De route begint bij rivier de Donau en eindigt aan de mondingen van de Zwarte zee.

Duitsland: Donau Fietsroute

Voor de eerste route vertrek je vanuit Donaueschingen in Duitsland en deze is ongeveer 559 kilometer lang. Langs rivier de Donau fiets je tot aan grensplaats Passau nabij Oostenrijk.

Oostenrijk: Donau Fietsroute

Vervolgens kan je fietsroute Donau in Oostenrijk vervolgen vanuit Passau naar Wenen. Hierbij kan je onderweg kiezen uit twee routes voor het eerste deel van het traject. Zo loopt er een noordelijke route van Passau naar Linz via de plaatsen Kramesau en Sankt Martin met een afstand van 88 kilometer. Ook kan je kiezen uit een zuidelijke route via Engelhartszell en Aschach van ongeveer 86 kilometer. De totale lengte van het Oostenrijkse gedeelte van de Donau fietsroute is 634 kilometer.

Hongarije: Donau Fietsroute

Wanneer je de hele Donau Fietsroute wilt afleggen, zal je ook het Hongaarse deel moeten afleggen. Deze is nog eens 307 kilometer en kent verschillende trajecten. Zo kan je kiezen uit een route via Slowakije, Hongaarse Laagvlakten of via steden als Győr en Mosonmagyaróvár. Eindigend in Boedapest geeft deze tocht een (zeer) voldaan gevoel en heb je een aantal van de mooiste regio’s van Europa per fiets ervaren.

Trein en Treinkaartjes

Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar Donaueschingen in Duitsland. Treinkaartjes zijn al vanaf 40 euro verkrijgbaar en met een reistijd van 7.08 uur is er eigenlijk geen beter vervoersmiddel. Ook de retourreis is goed mogelijk per trein van Boedapest naar Amsterdam. Met slechts één keer overstappen reis je naar Boedapest en met een reistijd van ongeveer 14 uur arriveer je weer op Amsterdam Centraal.

Wanneer je met vroegboekkorting een treinkaartje koopt, betaal je slechts 49 euro voor het traject van Boedapest naar Amsterdam.

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders