Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken.

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te controleren of de route geschikt is voor fietsers en om veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het dragen van een helm en het volgen van de verkeersregels. Met deze prachtige fietsroutes kun je Londen op een unieke en actieve manier verkennen! Natuurlijk kan je eenvoudig een fiets huren in Londen bij diverse specialisten.

Londen Treinvakantie

Treinkaartje naar Londen vanaf 46 euro

Wil je Londen verkennen vanuit Nederland? Stap aan boord van de Eurostar en reis rechtstreeks vanaf Amsterdam Centraal, Rotterdam of Schiphol naar het bruisende hart van Londen. Met een reistijd van slechts 3 uur en 29 minuten vanaf Rotterdam en 4 uur en 10 minuten vanaf Amsterdam ben je snel in het centrum van de stad.

Je kunt nu voordelig reizen met de Eurostar naar Londen vanaf 46 euro per enkele reis (2e klas). Retourkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 94 euro, mits je 2 tot 4 maanden voor vertrek boekt. Dit biedt een betaalbare en comfortabele manier om de oversteek per trein naar Londen te maken. Bereid je voor op een geweldige reiservaring terwijl je geniet van het gemak en de snelheid van de Eurostar.

Hier zijn enkele suggesties voor leuke fietsroutes in Londen.

Thames Path: 10 tot 15 kilometer

Fiets langs de rivier de Theems en geniet van het prachtige uitzicht op beroemde bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge, de London Eye en het Parlementsgebouw. Deze route biedt ook de mogelijkheid om te stoppen bij historische locaties zoals Greenwich en de Tower of London.

 • Afstand: Variabel (afhankelijk van het start- en eindpunt), maar kan tot ongeveer 10-15 kilometer zijn.
 • Beginpunt: Verschillende toegangspunten langs de Theems, maar een populaire startlocatie is bijvoorbeeld Westminster Bridge.
 • Eindpunt: Ook flexibel, maar je kunt bijvoorbeeld eindigen bij Greenwich.
 • Highlights: Iconische bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge, de London Eye, het Parlementsgebouw, Greenwich en de Tower of London.

Regent’s Canal: 14 kilometer

Volg het schilderachtige Regent’s Canal van Little Venice naar Camden Lock. Deze rustige route voert je door charmante wijken, langs kleurrijke woonboten en door groene parken. Onderweg kom je langs bezienswaardigheden zoals het Regent’s Park en de dierentuin van Londen.

 • Afstand: Ongeveer 14 kilometer.
 • Beginpunt: Little Venice.
 • Eindpunt: Camden Lock.
 • Highlights: Schilderachtige omgeving, woonboten, Regent’s Park, London Zoo.

Greenwich Park naar Greenwich Peninsula: 5 kilometer

Begin je fietstocht in het prachtige Greenwich Park, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Vervolg je route naar de Greenwich Peninsula, waar je kunt stoppen bij attracties zoals de O2 Arena en het Greenwich Meridian Line.

 • Afstand: Ongeveer 5 kilometer.
 • Beginpunt: Greenwich Park.
 • Eindpunt: Greenwich Peninsula.
 • Highlights: Panoramisch uitzicht over Londen vanuit Greenwich Park, O2 Arena, Greenwich Meridian Line.

Richmond Park: 12 kilometer

Ontsnap aan de drukte van de stad en verken het uitgestrekte Richmond Park. Dit enorme park biedt kilometers aan fietspaden langs groene weiden, bossen en vijvers. Je hebt zelfs de kans om herten en andere wilde dieren te spotten terwijl je fietst.

 • Afstand: Ongeveer 12 kilometer (rondje door het park), maar er zijn langere routes mogelijk.
 • Begin- en eindpunt: Richmond Park.
 • Highlights: Uitgestrekte groene weiden, bossen, vijvers, mogelijkheid om herten en andere wilde dieren te spotten.

Lee Valley Park: 20 kilometer

Fiets langs de schilderachtige paden van het Lee Valley Park, dat zich uitstrekt langs de rivier de Lee in het noorden van Londen. Deze route voert je door groene weiden, wetlands en pittoreske dorpjes, en biedt een ontspannen en schilderachtige fietstocht weg van de drukte van de stad.

 • Afstand: Varieert, maar kan tot ongeveer 20 kilometer zijn.
 • Beginpunt: Verschillende toegangspunten langs de Lee Valley, zoals bijvoorbeeld Tottenham Hale.
 • Eindpunt: Afhankelijk van de gekozen route, maar kan bijvoorbeeld Stratford zijn.
 • Highlights: Groene weiden, wetlands, pittoreske dorpjes, mogelijkheden om te vogels te spotten.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest