Familievriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om zijn schilderachtige Alpenlandschappen en is een waar paradijs voor gezinnen op zoek naar een onvergetelijke wintersportvakantie. De skigebieden rondom St. Anton, Zell am See, Saalbach-Hinterglemm, Serfaus-Fiss-Ladis, Schladming-Dachstein, en Alpbachtal bieden niet alleen betoverende bergpanorama’s, maar ook een overvloed aan activiteiten voor alle leeftijden.

Of je nu droomt van sierlijke afdalingen, gezellige bergchalets, of opwinding naast de piste, deze Oostenrijkse skiresorts hebben voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de meest charmante en familievriendelijke skibestemmingen in Oostenrijk, waar de gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Ontdek de gezinsvriendelijke sfeer van St. Anton, dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Zell am See, geniet van de veelzijdigheid van Saalbach-Hinterglemm, ervaar de kindvriendelijkheid van Serfaus-Fiss-Ladis, bewonder de natuurlijke schoonheid van Schladming-Dachstein, en ontdek de charme van Alpbachtal.

Wintersport per trein naar Solden

Leuke familie skigebieden in Oostenrijk

Kies jouw ideale skiresort en maak je klaar voor een winters avontuur vol gezinsplezier. Of je nu zoekt naar brede oefenpistes voor de kleintjes, gezinsvriendelijke accommodaties, of sfeervolle après-ski-gelegenheden, deze skigebieden beloven een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin. Verken de unieke kenmerken van elk gebied en bereid je voor op een winterse vakantie vol sneeuwpret in het hart van de Oostenrijkse Alpen!

1.) Charme van St. Anton

Skiën te midden van de Alpenpracht

St. Anton, een magische bestemming in het hart van de Alpen, verwelkomt gezinnen met open armen. Met meer dan 300 km aan perfect geprepareerde pistes en een scala aan skilessen voor alle niveaus, is dit skigebied een waar paradijs voor ski-enthousiaste families. De brede oefenpistes bieden de ideale omgeving voor beginners, terwijl de meer uitdagende hellingen de ervaren skiërs uitdagen.

Culinaire Verwennerij na het Skiën

Na een dag op de pistes wacht een culinair avontuur in de charmante bergchalets. Geniet van traditionele Oostenrijkse gerechten en warme chocolademelk terwijl je de sfeer van dit idyllische Alpendorp in je opneemt.

Gezellige Après-ski Sferen

De dag afsluiten kan in stijl met de gezellige après-ski sferen van St. Anton. Dans op deuntjes van live muziek of geniet van een warme glühwein terwijl de zon achter de bergtoppen verdwijnt.

2.) Betoverend Zell am See

Uitgestrekte Pisten en Meer

Zell am See, gelegen aan de oevers van het prachtige Zellermeer, biedt een winterwonderland voor gezinnen. Met 77 km aan pistes, variërend van eenvoudige hellingen tot uitdagende afdalingen, kunnen zowel beginners als ervaren skiërs hier hun hart ophalen.

Culinaire Verwennerij met Uitzicht

Laat je smaakpapillen verwennen in de sfeervolle berghutten met uitzicht op het meer. Hier ontdek je de lokale keuken en proef je de heerlijke specialiteiten van de regio.

Sfeervolle Après-ski bij de Alpen

De après-ski in Zell am See is sfeervol en geschikt voor het hele gezin. Sluit de dag af met een wandeling langs het bevroren meer of geniet van live entertainment in een van de knusse bars.

3.) Saalbach-Hinterglemm voor Jong en Oud

Een Paradijs voor Skiërs van Alle Leeftijden

Saalbach-Hinterglemm, met zijn 270 km aan pistes, staat bekend als een waar winterparadijs. De gevarieerde hellingen zorgen voor avontuur voor skiërs van alle leeftijden en niveaus.

Eten met Panoramisch Uitzicht

Neem plaats in een van de bergrestaurants en geniet van een heerlijke maaltijd met panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. Hier proef je de lokale smaken in een onvergetelijke setting.

Levendige Après-ski voor Jong en Oud

De après-ski in Saalbach-Hinterglemm is levendig en divers. Van gezellige berghutten tot moderne bars, er is voor elk wat wils. Families kunnen samen dansen en genieten van de feestelijke sfeer na een dag op de pistes.

4.) Serfaus-Fiss-Ladis: een Familieaangelegenheid

Een Paradijs voor Gezinnen

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend als een paradijs voor gezinnen. Met ruim 214 km aan pistes en speciale skischolen voor kinderen, is het de ideale bestemming voor een gezinsvriendelijke skivakantie.

Culinair Genieten op de Piste

Ontdek de culinaire hoogstandjes op de pistes, waar gezinnen samen kunnen genieten van heerlijke gerechten met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

Familievriendelijke Après-ski Festiviteiten

De après-ski in Serfaus-Fiss-Ladis is speciaal afgestemd op gezinnen. Dans mee op vrolijke muziek, geniet van een warme chocomelk en creëer samen onvergetelijke herinneringen.

5.) Schladming-Dachstein: Winterse Wereld van Verkenning

Verkenning op en naast de Piste

Schladming-Dachstein biedt een diverse mix van 230 km aan pistes, ideaal voor gezinnen die houden van zowel skiën als ontdekken. Maak gebruik van de moderne skiliften en verken de schilderachtige omgeving.

Culinaire Verleidingen in Bergrestaurants

De bergrestaurants in dit skigebied verwelkomen gezinnen voor een smaakvolle ervaring. Proef de lokale specialiteiten en geniet van de warme sfeer.

Sfeervolle Après-ski Middagen en Avonden

De après-ski in Schladming-Dachstein biedt een combinatie van sfeer en gezelligheid. Families kunnen ontspannen na een dag vol avontuur en genieten van de warme gastvrijheid in de berghutten en bars.

6.) Alpbachtal: Idyllisch Skiën

Intiem Skigebied voor Familievakanties

Alpbachtal, een intiem skigebied met 109 km aan pistes, verwelkomt gezinnen met open armen. Ontsnap aan de drukte en ervaar de charme van Oostenrijkse gastvrijheid in een idyllische omgeving.

Authentieke Bergsferen bij de Restaurants

De bergrestaurants in Alpbachtal bieden authentieke sferen en heerlijke gerechten. Hier proef je de lokale keuken in een ontspannen setting.

Gezinsvriendelijke Après-ski Tradities

De après-ski in Alpbachtal is gezinsvriendelijk en kenmerkt zich door traditionele gebruiken. Geniet van een gezellige sfeer in de berghutten en maak kennis met de lokale bevolking.

Familieplezier in de Oostenrijkse Alpen

Of je nu kiest voor St. Anton, Zell am See, Saalbach-Hinterglemm, Serfaus-Fiss-Ladis, Schladming-Dachstein of Alpbachtal, elk skigebied in de Oostenrijkse Alpen biedt unieke ervaringen voor gezinnen. Laat je betoveren door de bergen, ontdek de veelzijdigheid van de pistes en geniet van onvergetelijke momenten samen. Oostenrijk wacht op jouw familie voor een winter vol plezier en avontuur!

Natuurlijk reis je per trein naar één van deze familievriendelijke skigebieden in Oostenrijk. Bestel goedkope treinkaartjes direct en eenvoudig online.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest