Faciliteiten, Zitplaatsen en meer aan boord van IC Berlijn

Overweegt u een treinreis met de InterCity Berlijn (IC Berlijn) te maken en benieuwd naar de faciliteiten, reisklasse, zitplaatsen en reismogelijkheden? Op de plattegrond van de IC Berlijn is het doel van de verschillende rijtuigen en compartimenten goed weergegeven. Er zijn in totaal 9 rijtuigen voor reizigers, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen tweede klas, eerste klas en ouders met kinderen.

In totaal telt de InterCity Berlijn 607 zitplaatsen, waarvan 54 eerste klas en 475 tweede klas en 2 rolstoelplaatsen. Daarnaast worden ouders met kinderen in rijtuig 10 gescheiden van de overige reizigers om irritaties te verminderen. Daarbij kunnen kinderen op deze manier met elkaar spelen. Verder kent de IC Berlijn faciliteiten als fietsenrekken, zodat u de fiets, tandem of driewieler kunt meenemen in de trein. Vouwfietsen kunt u opgevouwen boven uw zitplaats of tussen de stoelen houden. Tevens is er een bistrocafé aanwezig in rijtuig 11 en stopcontacten bij alle zitplaatsen 1e klas en de tafelplaatsen 2e klas.

Plattegrond InterCity Berlijn

Op de plattegrond van de InterCity Berlijn zijn faciliteiten als toiletten, fietsenrekken, het bistrocafé en de familieruimtes goed te zien.

Fietsrijtuig is Rijtuig 4 van IC Berlijn

Fietsrijtuig van IC Berlijn

Een van de hoofdvoorzieningen vindt u in rijtuig 4, waarvan veelvuldig gebruik wordt gemaakt. In het fietsrijtuig zijn 16 plaatsen met zitplaatsen dichtbij voor de fietseigenaren. Voor de 16 beschikbare fietsplaatsen dient u vooraf telefonisch te reserveren, waarbij u voor € 12 per enkele reis of € 24 retour (excl € 4 reserveringskosten) een fietsplaats kunt reserveren. Doe dit tijdig, zodat u een plaats heeft bemachtigd. Houdt er rekening mee dat u ongeveer 15 minuten voor vertrek uw fiets dient te plaatsen in de InterCity Berlijn om geen vertraging te veroorzaken. Voor Tandems worden twee fietsplaatsen gerekend en ook driewielers voor mobiel beperkten mogen mee in de trein. Voor vouwfietsen tot 85x85cm geldt dat u deze boven de zitplaats of tussen de stoelen mag houden in de trein, zolang het geen overlast veroorzaakt of andere reizigers/personeel belemmerd.

IC Berlijn rijtuig 5 t/m 8 (Tweede Klas)

IC Berlijn Tweede Klas

In rijtuig 5 t/m 8 vindt u de meerderheid van de zitplaatsen. De zitplaatsen zijn tweede klas met een totale capaciteit van 80 per rijtuig (320 totaal). Stopcontacten vindt u bij de tafelplaatsen en toiletten zijn gepositioneerd bij de ingangen.

Rolstoel en Tweede Klas in rijtuig 9

Rolstoelplaatsen in IC Berlijn

Per IC Berlijn is er in rijtuig 9 plaats voor 2 rolstoelen inclusief 2 begeleiders. Verder treft u in rijtuig 9 nog 65 Tweede Klas zitplaatsen.

Familiecoupé in rijtuig 10

Familierijtuig

Voor ouders met kinderen is er de speciale Familiecoupé met een kinderafdeling en twee gezinscoupés. Dichtbij het bistrocafé en twee toiletten bij beide ingangen.

Bistrocafé in rijtuig 11

Bistrocafe in rijtuig 11

Even de benen strekken en een hapje en een drankje scoren? Dan loopt u naar rijtuig 11 waar verschillende dranken en etenswaren worden aangeboden tegen redelijke tarieven. U kunt hier plaatsnemen of terug naar de zitplaats om uw consumpties te nuttigen.

IC Berlijn Eerste Klas rijtuig 12

Eerste klas coupe in rijtuig 12

In rijtuig 12 treft u 54 eerste klas zitplaatsen met aan beide kanten toiletten en stopcontacten bij elke zitplaats.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest