Faciliteiten, Zitplaatsen en Meer aan boord van de ICE International

Benieuwd naar de faciliteiten, zitplaatsen en overige eigenschappen aan boord van de ICE International? Bekijk de plattegrond en lees alles over de faciliteiten aan boord van deze geweldige hogesnelheidstrein die Nederland verbindt met prachtige besteden als Düsseldorf, Keulen, Hamburg, Frankfurt, München, Basel, Bern, Zurich en Wenen.

Aan boord van de ICE International zijn verschillende speciale ruimtes te vinden, zoals een familierijtuig, bistrorijtuig, VIP-gedeelte, verzorgingsruimte voor ouder/kind, ruimtes voor (zwaar) beperkten en een panorama gedeelte waar u kunt meekijken met de machinist. Daarbij zijn in de gehele trein elke 2 zitplaatsen voorzien van 1 stopcontact en heeft u comfortabele stoelen met voldoende beenruimte.

Wanneer u op reis gaat met ICE International mag u 2 grote stukken bagage meenemen (max 85 cm) en één stuk handbagage die boven uw zitplaats of tussen de stoel mag worden gehouden. De grote stukken bagage dienen te worden geplaatst in de daarvoor bestemde ruimtes om overlast te vermijden. Voor huisdieren en fietsen in treinen van ICE International zijn speciale regels opgesteld.

Plattegrond ICE International

Heeft u treintickets met korting voor de ICE International gekocht en tickets ontvangen? Dan staat hierop een rijtuignummer en zitplaatsnummer vermeld, wanneer u een zitplaats heeft gereserveerd. Het reserveren van een zitplaats is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Met het zitplaats- en rijtuignummer kunt u vervolgens uw stoel vinden. Op de display boven zitplaatsen wordt het nummer weergegeven en of de stoel is gereserveerd.

De ICE International bestaat uit 8 rijtuigen met 402 zitplaatsen en beschikt over een familierijtuig, bistrorijtuig en voldoende plaats voor (zwaar) beperkten en begeleiders. De rijtuignummers van ICE International lopen van 21 t/m 29 en in een aantal gevallen van 31 t/m 39, waarbij 21 hetzelfde is als 31, 22 hetzelfde als 32 en 23 als 33 (enzovoort). Wanneer de ICE International staat te wachten vindt u op de zijkant van de treindeuren de rijtuignummers en weet u waar u kunt instappen. Komt u er niet uit? Er is altijd voldoende personeel aanwezig om u te helpen!

Tweede Klas Rijtuig 21, 22 en 23

ICE International Rijtuig 21 ICE International Rijtuig 22 ICE International Rijtuig 23

Rijtuig 21 beschikt over 56 Tweede Klas zitplaatsen en 4 BahnComfort plaatsen. Voorin bevindt een panorama stilteruimte waar u kunt meekijken met de machinist! In Rijtuig 22 en 23 wordt plaats geboden aan 146 reizigers met comfortabele stoelen en 1 stopcontact per 2 stoelen. Bij de ingang is een toilet te vinden.

Tweede Klas Rijtuig 25 – 35

ICE International Rijtuig 23 met familieruimtes en rolstoelplekken

Een speciaal familierijtuig ideaal voor ouders met kinderen. Het treinstel is leuk, omdat kinderen met elkaar kunnen spelen, ouders aanspraak hebben en andere reizigers geen overlast ondervinden. Naast het familiegedeelte bevinden zich zitplaatsen voor (zwaar) beperkten, begeleiders en een rolstoel. Tevens is een toilet aanwezig in rijtuig 25.

Bistrorijtuig in ICE International

Een hapje eten of drinken? In het Bistrorijtuig van ICE International kunt u genieten van een drankje, eenvoudige maaltijd, sandwiches, salades of warme snacks. In een aantal treinen van ICE International wordt zelfs catering aan de zitplaats aangeboden. Betalen kan contant of per Creditcard.

Tweede Klas Rijtuig 27 – 37

ICE International rijtuig 27

Het laatste Tweede Klas rijtuig is nummer 27 en beschikt over 46 zitplaatsen, 11 BahnComfort en 2 plaatsen voor (zwaar) beperkten. Bij de ingang bevindt zich een toilet en bagage kan worden geplaatst in de daarvoor bestemde bagagerekken.

Eerste Klas Rijtuig 28 – 38

ICE International Eerste Klas rijtuig 27

In de Eerste Klas rijtuigen van ICE International hebben zitplaatsen meer beenruimte en zijn stoelen breder en comfortabeler. In rijtuig 28 treft u de eerste 35 (1e klas) zitplaatsen. Daarnaast is een cabine met 6 VIP zitplaatsen aanwezig in het rijtuig en nogeens 6 BahnComfort plaatsen. Een toilet en bagagerekken vindt u bij de ingang van het treinstel.

Tweede Klas Rijtuig 29 – 39

ICE International Eerste Klas rijtuig 27

De laatste 39 (1e klas) zitplaatsen treft u in het laatste treinstel. Rijtuig 29 heeft daarnaast nog 8 loungeplaatsen die zich bevinden in een stilteruimte.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Kortrijk in België

Trein naar Kortrijk in België

☑️ Trein naar Kortrijk v.a. € 31,50 ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Kortrijk 02:46 uur ☑️ 1 overstap op Antwerpen Centraal ☑️ Treintickets: Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Weekendje weg of een dagje naar een leuke bestemming in het...

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Gelegen in het hart van België is West-Vlaanderen een populaire regio voor veel Nederlanders. De diversiteit aan landschappen, natuur en mooie bestemmingen maakt West-Vlaanderen aantrekkelijk voor een dagtrip, weekendje weg of complete vakantie. Natuurlijk verken je...

Pin It on Pinterest