De 5 mooiste hikes in Oostenrijk

Oostenrijk heeft zoveel te bieden! Hier vind je namelijk de mooiste hikes en wandelroutes. We kennen dit land natuurlijk bovenal van de wintersport. Toch is er in Oostenrijk ook voldoende te zien en te doen als er geen sneeuw ligt. Ben je een wandelaar die waarde hecht aan uitdagende routes temidden van een adembenemend landschap?



Dan hebben wij de 5 mooiste hikes van Oostenrijk alvast voor je geselecteerd. Bijvoorbeeld rondom de Stappitzer See in Karinthië of in het Kaisertal. Welke hike in Oostenrijk je ook kiest, je hoeft er nooit ver voor te reizen. Ga je vooral voor comfort en wil je tijdens de heenreis wat energie sparen voor de mooiste hikes? Ga dan met de trein naar Oostenrijk.

Dit zijn de mooiste 5 hikes in Oostenrijk

Of je nu een ervaren of beginnend wandelaar bent. In Oostenrijk vind je tal van hikes die het beste van alles combineren. Hier geniet je niet alleen van mooie wandelpaden, maar passeer je ook schilderachtige dorpjes en steden. Ben je een liefhebber van mooie vergezichten en indrukwekkende landschappen? Ook dan is één van deze routes zeker de moeite.

Mooiste Dorpje Oostenrijk

1. Hiken rondom het Oostenrijkse Kaisergebergte

Eén van de mooiste gebieden van Oostenrijk vind je in het Kaisertal. Hier kun je uren wandelen in de Wilder Kaiser. Vind je deze omgeving een beetje te toeristisch? Dan kun je jouw hike ook beginnen in Kufstein. Dit schattige vestingstadje ligt in de deelstaat Tirol.

Een aanrader? Breng eerst een bezoek aan dit kleine historische plaatje en snuif de echte Oostenrijkse sfeer op. Daarna neem je lift naar de top van de Gamskogel. Deze berg is ruim 2800 meter hoog. Via een mooie hike met panoramische uitzichten daal je weer af naar beneden. Dat doe je overigens via een eeuwenoud pad. Een nostalgische hike dus!

Reizen met de trein? Uitstappen doe je op Treinstation Kufstein.

2. Hoogste berg: hiken met uitzicht op de Großglockner

Deze wandeling hoort met recht thuis in deze top 5 met de mooiste hikes van Oostenrijk. Je wandelt namelijk een avontuurlijke route in de buurt van de imposante alp Großglockner in Karinthië. Dit is tevens de hoogste berg die dit prachtige land rijk is. De hike start in Heiligenblut en voert je langs alle mooie punten van dit bekende wintersportgebied.

Tijdens deze wandelroute houd je constant zicht op de Großglockner, maar krijg je ook heel veel mooie andere panorama’s cadeau. Een geweldige hike die geschikt is voor geoefende wandelaar. Je loopt voornamelijk bergaf waardoor je kuiten op de proef worden gesteld.

Reizen met de trein? Uitstappen doe je op Treinstation Linz. Vanuit hier reis je met het Openbaar Vervoer verder naar Heiligenblut aan de Großglockner.

Mooiste hikes Oostenrijk

3. Hike voor alle leeftijden: Achensee en de Gaisalmsteig

Wauw! Opzoek naar één van de mooiste hikes die Oostenrijk rijk is en moet de wandeling avontuurlijk zijn? Dan is dit dé route voor jou. De wandelroute verloopt via de Achensee en de Gaisalmsteig en is geschikt voor alle leeftijden.

Tijdens het wandelen kijk je prachtig uit over het kristalheldere meer. De route biedt voldoende uitdaging door de hoogteverschillen en de trapjes. Hoogtevrees kun je tijdens deze hike dan ook niet gebruiken. Op sommige stukken kunnen de paden smal zijn, maar één blik op de omgeving doet je alles vergeten. Een geweldige hike rondom de Achensee.

Reizen met de trein? Uitstappen doe je op Treinstation Jenbach. Je reist door naar Achensee met de nostalgische Achensee Railway. Een bijzonder stoomlocomotief.

4.) Wandelroute Fernpass: van de Blindsee naar de Weissensee

In Oostenrijk is het mogelijk. Je draait van de snelweg af en hebt direct één van de mooiste gebieden om te hiken binnen handbereik. Deze wandelroute is heel geschikt om te volgen als tussenstop. Bijvoorbeeld als je via de Fernpass in Oostenrijk naar Italië rijdt.

De hike begint bij de Blindsee in Biberwier. Vanaf hier volg je een goed onderhouden pad naar de Mittersee. Een prachtig bergmeer dan verbonden is aan het eerste en het laatste meer dan je tijdens deze wandelroute bezoekt. Je wandelt door naar de Weissensee.

Deze bevindt zich in de omgeving van Spittal an der Drau. Ga je in de winter wandelen op de Fernpass? Dan kan het zomaar gebeuren dat je Elfstedentocht taferelen voorbij ziet komen. Deze wordt in het winterseizoen verreden op de Weissensee als goed alternatief.

Reizen met de trein? Uitstappen doe je op Treinstation Ehrwald. Vanaf hier kun je naar de Blindsee reizen met het Openbaar Vervoer.

5. Meerdaagse hike: Berliner Hohenweg vanuit Finkenberg in Tirol

Een mooie hike in het Oostenrijkse Tirol is de wandeltocht van Finkenberg naar Friesenberghaus. Je kunt 2 dagen uittrekken voor deze hike. Onderweg kun je overnachten in één van de vele berghutten, maar beneden in het dal bevinden zich ook voldoende overnachtingsmogelijkheden. Een geweldige tocht die bruist van de weelderige natuur.

De omgeving is afwisselend met rotsen, bergen en steile afdalingen. Niet zo verwonderlijk, want je bevindt je steeds in en rondom het Zillertal. Deze mooie hike brengt uitdagingen met zich mee. Dat neemt niet weg dat deze wandeltocht één van de mooiste van Oostenrijk is.

Reizen met de trein? Uitstappen doe je op Treinstation Jenbach of station Wörgl. Vanuit hier kun je Finkenberg bereiken met het Openbaar Vervoer of de berg kabelbaan.

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest