Citytrip per trein naar Hannover?

Wil je een onvergetelijke stedentrip beleven? Denk dan aan Hannover en reis eenvoudig per trein naar de betoverende hoofdstad van Nedersaksen voor een citytrip. Met een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en diverse culturele schatten heeft Hannover alles te bieden voor een boeiende stedelijke ervaring.

Boek vandaag nog je citytrip naar Hannover en laat je betoveren door deze veelzijdige bestemming. Van historische schatten tot moderne geneugten, Hannover heeft alles om jouw reis onvergetelijk te maken. Ontdek, geniet en beleef Hannover!

Citytrip Hannover: Leuke high-lights

Deze stad biedt een schat aan attracties en activiteiten die elke reiziger zullen bekoren. Ook met de trein naar Hannover? Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online en reis duurzaam, comfortabel en snel naar deze geweldige citytrip bestemming.

1.) Herrenhausen Gardens

Betreed de weelderige wereld van de Herrenhausen Gardens, een barok meesterwerk dat adembenemende landschappen combineert met indrukwekkende architectuur. Wandel langs fonteinen, bewonder sculpturen en verken het majestueuze paleis te midden van weelderige groene pracht.

2.) Marktkirche

De gotische pracht van de Marktkirche domineert de skyline van Hannover. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht op de stad en bewonder het intrigerende interieur van deze historische kerk.

3.) Neues Rathaus

Het imposante Nieuwe Stadhuis is niet alleen een administratief centrum, maar ook een architectonisch wonder. Verken het grootste stadsmodel ter wereld en geniet van een adembenemend uitzicht vanaf de top van het stadhuis.

4.) Sprengel Museum

Kunstliefhebbers, verheug je! Het Sprengel Museum huisvest een schat aan moderne kunst, waaronder meesterwerken van Picasso, Klee en Kandinsky. Laat je betoveren door deze indrukwekkende collectie.

5.) Maschsee

Ontsnap aan de drukte van de stad en ontspan langs de oevers van de Maschsee, een idyllisch kunstmatig meer. Wandel, fiets of geniet gewoon van de serene sfeer van dit prachtige stadsmeer.

6.) Erlebnis Zoo Hannover

Voor een avontuurlijke ervaring, bezoek de Erlebnis Zoo Hannover. Deze innovatieve dierentuin neemt je mee op reis door themagebieden zoals Yukon Bay en Gorilla-Mountain, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor het hele gezin.

7.) Historische Oude Stad

Verdwaal in de charmante smalle straatjes en bewonder de vakwerkhuizen van de Historische Oude Stad. Ontdek gezellige pleinen, winkels en authentieke restaurants die de rijke geschiedenis van Hannover weerspiegelen.

8.) Königliche Gartenlaube

Geniet van de ontspannen sfeer van de Königliche Gartenlaube, een traditionele Duitse biertuin. Proef lokale gerechten en bier te midden van een groene oase, en ervaar de gastvrijheid van Hannover.

9.) Hannover Adventure Zoo

Laat je betoveren door de avontuurlijke atmosfeer van de Hannover Adventure Zoo. Interactieve tentoonstellingen en boeiende dierenshows maken dit een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen.

10.) Culinaire Verkenningen

Hannover verwent je smaakpapillen met een bruisende culinaire scene. Ontdek lokale lekkernijen en internationale gerechten in de vele restaurants, cafés en bars die de stad te bieden heeft.

Wandelen in Hannover

Maschsee-Uferpromenade: 6 kilometer

Beginpunt: Maschseefestplatz (bij Maschsee Festivalterrein)

Eindpunt: Nordufer (Noordelijke oever van de Maschsee)

Start je wandeling bij de Maschsee, het kunstmatige meer in het hart van Hannover. De Maschsee-Uferpromenade is een schilderachtige route langs de oever van het meer. Geniet van het uitzicht op het water, bewonder de zeilboten en stop bij een van de cafés voor een ontspannen pauze.

Herrenhäuser Gärten: met variabele afstand

Beginpunt: Große Garten (Grote Tuin)

Eindpunt: Berggarten (Bergtuin, een deel van de Herrenhäuser Gärten)

Verken de prachtige tuinen van Herrenhausen. De paden leiden je langs formele tuinen, indrukwekkende fonteinen en historische architectuur. Maak een wandeling door de Große Garten en bewonder de barokke pracht omgeven door weelderig groen.

Eilenriede: 10 kilometer

Beginpunt: Verschillende ingangen; bijvoorbeeld de ingang nabij de Lister Turm

Eindpunt: Variabel, afhankelijk van de route die je kiest

Hannover is gezegend met het grootste stadsbos van Europa, de Eilenriede. Er zijn verschillende wandelpaden door dit bosrijk, perfect voor natuurliefhebbers. Luister naar de vogels, adem de frisse lucht in en ontdek de rustige kant van de stad.

Altstadt (Oude Stad): 1 tot 2 kilometer

Beginpunt: Marktkirche (Marktkerk)

Eindpunt: Aegidienkirche (Aegidienkerk) of Ballhofplatz

Neem een wandeling door de kronkelende straatjes van de Altstadt. Geniet van de sfeer van de historische architectuur, ontdek gezellige pleinen en stop bij lokale winkels en cafés. De Altstadt biedt een charmante mix van geschiedenis en moderne levendigheid.

Georgengarten: 2 tot 3 kilometer

Beginpunt: Ingang nabij de Leibniz Universität Hannover

Eindpunt: Varies; je kunt een rondje lopen in het park

Dit park, gelegen nabij de Leibniz Universität Hannover, is een ideale plek voor een rustige wandeling. De Georgengarten combineert formele en landschapstuinen, afgewisseld met vijvers en beelden. Een oase van groen in het hart van de stad.

Stadtwald (Stadswoud): 10 kilometer

Beginpunt: Verschillende ingangen, zoals de ingang nabij de Kronsberg

Eindpunt: Varieert; kies een route die past bij je voorkeur

Ontdek het Stadtwald, een uitgestrekt stadspark met gevarieerde flora en fauna. De goed gemarkeerde wandelpaden nemen je mee door bosgebieden en open plekken, waardoor het een ideale plek is voor een ontspannen wandeling.

Linden-Limmer: 2 tot 3 kilometer

Beginpunt: Linden-Mitte, bijvoorbeeld bij de Limmerstraße

Eindpunt: Linden-Nord of Limmer

Deze levendige wijk biedt een interessante wandelroute met een mix van straatkunst, lokale winkels en historische bezienswaardigheden. Verken de straten van Linden-Limmer en ontdek de unieke en diverse gemeenschap.

Wandelen stedentrip Hannover

Winkelen in Hannover

Ontdek enkele van de leukste en populaire winkelgebieden in Hannover waar je naar hartenlust kunt winkelen:

  1. Georgstraße:
    • Beschrijving: Georgstraße is de belangrijkste winkelstraat van Hannover en staat bekend om zijn chique boetieks, warenhuizen en internationale merkwinkels. Of je nu op zoek bent naar modieuze kleding, accessoires of gewoon wilt rondsnuffelen, Georgstraße biedt een gevarieerd winkelaanbod.
  2. Niki-de-Saint-Phalle-Promenade:
    • Beschrijving: Deze promenade langs de oevers van de rivier de Leine is een geweldige plek om te winkelen en te ontspannen. Je vindt hier een mix van boetieks, ambachtelijke winkels en gezellige cafés. De promenade biedt ook een prachtig uitzicht op de rivier.
  3. Ernst-August-Galerie:
    • Beschrijving: Dit moderne winkelcentrum, gelegen naast het centraal station, is de thuisbasis van meer dan 150 winkels. Hier kun je terecht voor modemerken, elektronica, en diverse eetgelegenheden. De glazen overkapping zorgt voor een aangename winkelervaring.
  4. Limmerstraße (Linden):
    • Beschrijving: Voor een alternatieve en creatieve winkelervaring moet je naar Limmerstraße in de wijk Linden gaan. Deze straat staat bekend om zijn onafhankelijke boetieks, vintage winkels en kunstgaleries. Het is de perfecte plek voor unieke vondsten.
  5. Kröpcke Passage:
    • Beschrijving: Gelegen in het hart van de stad, biedt de Kröpcke Passage een mix van winkels, waaronder bekende modemerken, boekhandels en gezellige cafés. Het is een populaire ontmoetingsplaats en winkelbestemming voor zowel locals als toeristen.
  6. Aegidienstraße:
    • Beschrijving: Deze charmante straat in de Altstadt biedt een scala aan boetieks, gespecialiseerde winkels en ambachtelijke winkels. Het is een geweldige plek om lokale producten en handgemaakte items te ontdekken.
  7. Stadtteilzentrum in der List:
    • Beschrijving: De wijk List staat bekend om zijn exclusieve winkels en boetieks. Hier vind je een mix van mode, design en lifestylewinkels. Neem de tijd om door de kronkelende straten te slenteren en te genieten van de unieke sfeer.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest