Citytrip Londen per trein plannen?

Londen, een stad doordrenkt van geschiedenis en bruisende energie, is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke citytrip. Met iconische bezienswaardigheden, diverse culinaire hoogstandjes en trendy winkelstraten biedt Londen voor elk wat wils. In deze gids zullen we je meenemen op een reis door de fascinerende straten van de Britse hoofdstad, met suggesties voor wandeltochten, heerlijke eetgelegenheden, must-see bezienswaardigheden en levendige winkelstraten.

Natuurlijk reis je per trein naar Londen en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Treintickets zijn verkrijgbaar vanaf 46 euro, waarbij je per IC Berlijn rechtstreeks naar deze bestemming in Duitsland rijdt. Met een reistijd van ongeveer 4 uur arriveer je in hartje centrum en kan jouw stedentrip beginnen.

Londen Treinvakantie

Per trein naar Londen voor een Citytrip?

Londen is een stad die je betovert met haar diversiteit, geschiedenis en bruisende energie. Of je nu door historische straten wandelt, geniet van culinaire hoogstandjes, de meest iconische bezienswaardigheden bezoekt of jezelf onderdompelt in de winkelstraten, Londen belooft een citytrip vol onvergetelijke ervaringen. Bereid je voor op een reis vol ontdekkingen in deze metropool aan de Theems.

Wandelroutes: wandelen in Londen

  1. Thames Riverside Walk: Begin je verkenningstocht met een ontspannende wandeling langs de Thames. Bewonder iconische bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge en de London Eye terwijl je geniet van de serene sfeer langs de rivier.
  2. Regent’s Park en Primrose Hill: Verken de groene oase van Regent’s Park en beklim de heuvel van Primrose Hill voor een adembenemend uitzicht op de skyline van Londen. Deze wandeling biedt een perfecte ontsnapping aan de stadsdrukte.
  3. Covent Garden en Seven Dials: Dwaal door de charmante straten van Covent Garden en ontdek de verborgen parel van Seven Dials. Deze wijken zijn gevuld met boetieks, straatartiesten en gezellige cafés.
  4. Notting Hill en Portobello Road: Wandel door de kleurrijke straten van Notting Hill en verken de wereldberoemde Portobello Road Market. Hier vind je vintage schatten, ambachtelijke producten en een levendige atmosfeer.

Eetgelegenheden: eten in Londen

  1. Borough Market: Duik in de smaakvolle wereld van Borough Market, een paradijs voor foodies. Proef lokale en internationale lekkernijen, variërend van ambachtelijke kazen tot exotische gerechten.
  2. Brick Lane: Ontdek de diverse eetmogelijkheden in Brick Lane, bekend om zijn levendige curryhuizen en straatvoedsel. Laat je smaakpapillen prikkelen door de rijke culinaire scene.
  3. Carnaby Street: Geniet van een culinaire ervaring in Carnaby Street, waar je hippe restaurants en cafés vindt die een mix van wereldkeukens aanbieden.
  4. Gordon’s Wine Bar: Maak een stop bij Gordon’s Wine Bar, een van de oudste wijnbars van Londen, gelegen in de buurt van de Victoria Embankment. Geniet van een ontspannen sfeer en een uitgebreide selectie wijnen.

Bezienswaardigheden in Londen

  1. Het British Museum: Betreed de indrukwekkende wereld van kunst en geschiedenis in het British Museum, waar je schatten uit alle hoeken van de wereld kunt bewonderen.
  2. Tower of London: Ontdek de geschiedenis van de Tower of London, een fascinerend kasteel met een rijke geschiedenis. Bewonder de kroonjuwelen en leer over de legendarische geschiedenissen.
  3. Het British Library: Breng een bezoek aan de British Library, de thuisbasis van miljoenen boeken en historische documenten, waaronder de Magna Carta en de Gutenbergbijbel.
  4. Het Tate Modern: Voor kunstliefhebbers is het Tate Modern een must-visit, met moderne en hedendaagse kunstwerken van over de hele wereld.

Winkelen: winkelstraten in Londen

  1. Oxford Street: Duik in het winkelparadijs van Oxford Street, waar je grote warenhuizen, modemerken en boetieks vindt. Een must-visit voor shopaholics.
  2. Covent Garden: Winkel in stijl in Covent Garden, bekend om zijn boetieks, ambachtelijke winkels en marktkramen met unieke vondsten.
  3. Carnaby Street: Carnaby Street, met zijn eclectische mix van boetieks en lifestyle-winkels, biedt een unieke winkelervaring.
  4. Knightsbridge – Harrods: Bezoek Knightsbridge en laat je betoveren door Harrods, het iconische warenhuis dat luxe en exclusiviteit uitstraalt.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest