Citytrip Hamburg per trein

Boek een treinkaartje of complete citytrip naar Hamburg en reis comfortabel per trein. Hamburg is dé perfecte stad voor een heerlijk weekend weg. Deze fraaie Duitse stad is eenvoudig te bereiken met de trein. Je kunt je dus de hele reis ontspannen. Hamburg kent ongelooflijk veel bekende én minder bekende bezienswaardigheden.

Natuurlijk reis je duurzaam en ontspannen met de trein voor jouw Citytrip Hamburg. Goedkope treinkaartjes naar Hamburg zijn verkrijgbaar vanaf 39 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas) per enkele reis. Met één overstap reis je vanaf diverse treinstations in Nederland naar deze stad in Duitsland. Zo is er een route per ICE International en InterCity Berlijn.

  1. Miniatur Wunderland
  2. Alter Elbtunnel
  3. Fishmarkt
  4. Hamburger Kunsthalle
  5. Reeperbahn
  6. Speicherstadt en Maritiem Museum
  7. St. Michaelskirche

Zoals de Reeperbahn en het Hamburger Rathaus. De metropool en havenstad van Duitsland ademt één en al sfeer uit. Daarmee is de stad dé bestemming voor een geweldige stedentrip. Ben je benieuwd welke activiteiten je hier allemaal kunt ondernemen? Lees hier alles over op deze pagina.

Stedentrip Hamburg Per Trein

Citytrip Hamburg per trein: De 7 beste activiteiten en must-see’s

Wij hebben de leukste must-see’s alvast voor je op een rijtje gezet. Jij hoeft dus alleen nog maar een keuze te maken. En omdat Hamburg lekker compact is qua opzet, bevinden de mooiste bezienswaardigheden zich altijd binnen handbereik. Ben jij klaar voor deze stad?

Miniatur Wunderland

Ben je met de trein naar Hamburg gereisd voor een citytrip? Dan is Miniatur Wunderland zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Hier kun je ‘s werelds grootste modelspoorbaan namelijk van heel dichtbij bewonderen. Je kunt Duitse landschappen bewonderen, maar de treinen brengen je ook naar de Alpen en de Amerikaanse prairies.

Je ziet niet alleen treinen in actie, maar ook vliegtuigen en andere vervoersmiddelen. Miniatur Wunderland is echt een beleving die je aan jouw citytrip moet toevoegen. Deze must-see kun je ook heel goed combineren met een bezoek aan Speicherstadt. Een wijk met pakhuizen die wordt omringd met grachten. Hamburg blijft natuurlijk een havenstad.

Trein Hamburg

Alter Elbtunnel

Wil je vanuit het centrum van Hamburg naar de havens wandelen? Dan moet je zeker de Alter Elbtunnel voor voetgangers gebruiken. De tunnel is bijna 430 meter lang en dateert uit begin 1900. Oorspronkelijk is de Alter Elbtunnel gebouwd voor de vissers en havenarbeiders.

Door gebruik te maken van de tunnel konden zij zich snel van het zuiden naar het noorden van de stad verplaatsen. De tunnel is voorzien van duizenden geglazuurde tegeltjes. Probeer ze niet te tellen tijdens je wandeling, want het zijn er ruim 400.000.

Fishmarkt

De Fishmarkt of Vismarkt is een bekende visafslag in Hamburg. Vanuit de haven wordt hier dagelijks de meest verse vis afgeleverd. Je kunt hier genieten van verkopers die hun waar aan de man proberen te brengen, maar je ook tegoed doen aan de meest verse vis van Duitsland. De visafslag zelf is een opvallend gebouw met prachtige ramen van glas-in-lood. Naast vis kun je hier ook andere lokale producten kopen. Zoals fruit, groenten en snacks.

Tip! Heb je nog niet gelunched? Plan jouw bezoek aan de Fishmarkt dan rond het middaguur. De Fischbrötchen zijn hier echt beroemd en dat is niet voor niets. Deze smakelijke broodjes zijn gevuld met diverse soorten vis, rechtstreeks uit de zee!

Hamburg

Hamburger Kunsthalle

Alleen het gebouw van de Hamburger Kunsthalle is een bezoek al meer dan waard. Het imposante bouwwerk herbergt ontzettend veel bekende kunstwerken. Zoals werken van Nederlandse kunstenaars zoals Rembrandt. Ben je een liefhebber van de Middeleeuwen? Bekijk dan zeker de bijzondere altaarstukken. Natuurlijk kun je ook diverse exposities en tentoonstellingen bijwonen. De Kunsthalle vind je aan de Glockengiesserwall in Hamburg.

Reeperbahn

Als je met de trein naar Hamburg reist voor een complete citytrip, dan is een bezoek aan de Reeperbahn absoluut een must-do. Dit is misschien wel de bekendste straat van de stad. Vroeger stond de straat bekend als de rosse buurt. Nog kun je er veel erotiekwinkels, pubs en nachtclubs vinden. Hier kun je feesten tot in de kleine uurtjes of jezelf verbazen door de vele voorbijgangers. Neem plaats op één van de vele terrassen en laat je vermaken.

Tip! Als je de Reeperbahn bezoekt ben je in goed gezelschap. The Beatles hebben hier ooit een optreden gegeven in de jaren ‘60. Sterker nog, hier is hun succes begonnen. Dat gebeurde in 2 nachtclubs met de namen Kaiserkeller en Indra. Ze bestaan nog steeds! Ga op de Reeperbahn vooral ook op de foto met hun silhouetten op The Beatles Platz.

Speicherstadt en Internationaal Maritiem Museum

We hebben deze bezienswaardigheid in Hamburg hierboven al genoemd. Speicherstadt is omringd door water en is een groot neogotisch bouwwerk. Het werd gebruikt voor het opslaan van transportgoederen. Nu biedt het enorme complex plaats aan kunstexposities en restaurants.

Ook het Internationaal Maritiem Museum van Hamburg is gevestigd langs hetzelfde water. Je kunt hier honderden nautische schatten ontdekken, waarvan sommigen zelfs ouder zijn dan 3000 jaar.

Hamburg is een multiculturele plek waar je niet uitgekeken raakt. Ontdek cultuur, architectuur en de oude havenstad van Duitsland van dichtbij. Maak een rondvaart door Hamburg en bekijk diverse bezienswaardigheden vanaf het water.

St. Michaelskirche

Deze kerk stamt uit 1661 en is opgebouwd in de barokstijl. Je kunt de kerk van binnenuit bezichtigen, maar ook de buitenzijde van dit bouwwerk is meer dan de moeite van het bekijken waard. Waag je toch de gang naar boven? Trotseer dan ruim 450 treden en geniet van een prachtig uitzicht over de stad Hamburg. Een panorama dat vraagt om een foto.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest