Citytrip Gent per trein

Gent is een prachtige stad in het Noordoosten van België. Gent is een fantastische bestemming voor een citytrip per trein. Gent is immers heel eenvoudig en snel te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Amsterdam zit jij binnen 3 uur al in hartje Gent. Wanneer je op tijd je treintickets boekt, kun je al voor drie tientjes een enkeltje Gent kopen. We kunnen dus wel spreken van een fantastische bestemming. Ook de bezienswaardigheden en activiteiten die Gent te bieden heeft zijn een reden om met de trein af te reizen naar deze mooie stad.

Gent heeft een prachtig sfeervol centrum vol karakter. De mensen zijn vriendelijk, het eten is lekker, en de sfeer zit er altijd goed in. Drink een Belgisch biertje op een terras en vervolg je reis naar één van de vele bezienswaardigheden. Bezoek de populaire Sint-Baafskathedraal of de indrukwekkende burcht in het midden van het oude stadscentrum.

Benieuwd waarom Gent nu echt dé perfecte stedentrip bestemming is? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. We vertellen jou alles wat je moet weten over de unieke eigenschappen van deze mooie stad. We staan stil bij diverse bezienswaardigheden en activiteiten die jouw citytrip naar Gent absoluut de moeite waard zullen maken. Natuurlijk reis je per trein naar Gent en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

Trein Gent Leuke Steden Belgie

Wat te doen? Citytrip Gent per trein

Heb jij besloten om per trein af te reizen voor jouw citytrip Gent? Een goede keuze! Deze stad zit bomvol prachtige gebouwen en sfeervolle straten. Je kunt er bovendien heerlijk eten, en genieten van de fantastische sfeer die de stad te bieden heeft. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw volgende stedentrip. Onderstaand bespreken we enkele populaire activiteiten en bezienswaardigheden die jij absoluut niet over mag slaan tijdens een citytrip naar Gent.

Geniet van het sfeervolle centrum

Het centrum van Gent is zeer compact. Alles is op loopafstand en het centrum zit bomvol fascinerende architectuur en gezellige straatjes. Veel mensen zijn dan ook van mening dat Gent meer weg heeft van een groot dorp dan van een stad. Ben jij een shopfanaat? Dan zal je de gezellige winkelstraatjes in het centrum zeker op waarde kunnen schatten.

Wist je dat je het sfeervolle centrum van Gent ook vanaf het water kunt bewonderen. Maak een boottocht door de prachtige middeleeuwse grachten. Dit geeft je de mogelijkheid om Gent vanuit een volledig ander perspectief te bekijken. Wij weten zeker dat jij tijdens een dergelijke boottocht diverse pareltjes tegen zult komen, die je anders wellicht had gemist.

Citytrip Gent Trein

Bezoek de Sint-Baafskathedraal

Eén van de mooiste en meest populaire bouwwerken in Gent is de Sint-Baafskathedraal. Het betreft een 16e-eeuwse gotische kathedraal waar het beroemde schilderij ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ wordt bewaard. Ook het barokke orgel en de eikenhouten preekstoel zijn populaire bezienswaardigheden binnen deze kathedraal.

Voor de lage prijs van 16 euro per persoon kun je de Sint-Baafskathedraal bezoeken. Bij deze prijs zit ook een Augmented Reality tour voor een nog intensere beleving. Dat wil jij absoluut niet missen!

Heerlijk tafelen in Gent

In Gent vind je diverse restaurantjes waar je heerlijk kunt dineren. Er is voor ieder wat wils te vinden, ook vegetariërs en veganisten kunnen hier goed uit de voeten. Enkele populaire restaurants zijn:

  • Le Botaniste
  • Lepelblad
  • Volta

Gent staat bij vele ook wel bekend als de bierstad van Europa. Je moet dan ook zeker een heerlijk Belgisch biertje proberen tijdens jouw verblijf in Gent. Kies één van de vele kroegen of cafés uit, en geniet van een heerlijk speciaal biertje naar keuze. Dit is absoluut de kers op de taart van jouw stedentrip in Gent.

Bezoek het Gravensteen

Het Gravensteen is een zeer populaire toeristische attractie in Gent. Het betreft een middeleeuwse burcht die zo goed als volledig intact is gebleven. Deze burcht bevindt zich in het oude stadscentrum, en ligt dus zonder twijfel op jouw route. De bouw van het Gravensteen is begonnen in de 10e eeuw. We kunnen dus wel spreken van een monument met een rijke geschiedenis.

Een groot deel van deze burcht is opengesteld voor publiek. Jij kunt het Gravensteen dus van dichtbij bewonderen. In de burcht bevindt zich ook het Gerechts- en Wapenmuseum. Diverse middeleeuwse folterwerktuigen en historische wapencollecties zijn hier te bewonderen.

Maak een lichtplanwandeling

Ben jij een echte avonturier en ontdek jij de geschiedenis van de stad graag op een sportieve manier? Dan kun je ervoor kiezen om na zonsondergang in de avonduren een lichtplanwandeling te maken. De basiswandeling is ongeveer 5 kilometer lang en duurt om en nabij twee uur.

Je loopt tijdens deze wandeling langs allerlei verschillende monumenten die prachtig verlicht zijn. Je kunt de lichtplanwandeling alleen maken met behulp van de kaart of met begeleiding van een gids. Deze vertelt je dan meer over de unieke geschiedenis die leeft achter de verschillende monumenten en bezienswaardigheden.

Reis comfortabel per trein naar Gent voor een citytrip, stedentrip of weekendje weg. Ontdek de beschikbare zitplaatsen, routes en treinkaartjes via de internationale boekingstool.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest