Citytrip Brugge: trein, highlights, winkels, hotels en treinkaartjes

Stap in de betoverende stad Brugge en laat je meenemen op een onvergetelijke reis door de tijd. Met zijn charmante geplaveide straatjes, sierlijke grachten en middeleeuwse architectuur ademt deze stad geschiedenis en romantiek. Brugge, ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”, is een bestemming die je hart zal veroveren.

Natuurlijk reis je per trein naar Brugge en bestel je goedkope treinkaartjes voor de treinreis eenvoudig online. Een goedkoop treinkaartje naar Brugge is al verkrijgbaar vanaf 31 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). Met een reistijd van slechts 3.03 uur arriveer je op het station van Brussel en kan jouw stedentrip direct beginnen. We raden aan om een hotel in de buurt van het station te boeken, zodat je na aankomst snel kan inchecken en het avontuur begint.

  1. Wandelen in Brugge
  2. Bezienswaardigheden in Brugge
  3. Winkelen in Brugge
  4. Eetgelegenheden in Brugge
  5. Treinkaartjes naar Brugge

Bij aankomst in Brugge word je begroet door de pittoreske schoonheid van de stad. Neem de tijd om rond te dwalen door de smalle straatjes en ontdek de verborgen juweeltjes die op elke hoek op je wachten. Bewonder de imposante gevels van de historische gebouwen, versierd met prachtige gotische en renaissance-details. Het Belfort van Brugge, een iconische toren die uitkijkt over de stad, biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en is zeker een bezoek waard.

Citytrip Brugge per trein

Citytrip Brugge: even weg per trein

Wanneer je door de straten van Brugge wandelt, voel je de rijke geschiedenis die in elke hoek verscholen ligt. Er is dan ook genoeg te ontdekken! Plan jouw stedentrip alvast en bekijk deze lijst van bezienswaardigheden, wandelroutes, restaurants en winkelstraten die deze stad rijk is.

Wandelen in Brugge

Het centrum en de omgeving van Brugge is uitstekend te voet te verkennen. Kies één van deze leuke wandelroutes in Brugge en ontdek deze fascinerende bestemming.

  1. Historisch Centrum Route: Begin je wandeling in het historische centrum van Brugge, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Volg de geplaveide straatjes en laat je leiden door de prachtige architectuur. Bezoek de Markt, het Belfort, de Burg en de Basiliek van het Heilig Bloed. Vergeet niet om ook de sfeervolle steegjes en verborgen pleintjes te verkennen.
  2. Groenerei Route: Volg de route langs de Groenerei, een van de mooiste grachten van Brugge. Begin bij de Rozenhoedkaai, waar je een iconisch uitzicht hebt op de middeleeuwse gebouwen die zich weerspiegelen in het water. Loop langs de grachten en geniet van de rust en schoonheid van deze pittoreske omgeving. Onderweg kom je langs enkele prachtige bruggen en charmante plekjes zoals het Minnewaterpark.
  3. Vesten Route: Verken de vesten van Brugge, die de oude stad omringen. Loop langs de stadsomwalling en geniet van het groen en de rustige sfeer. Onderweg passeer je enkele van de oude stadspoorten, zoals de Kruispoort en de Gentpoort. Deze route biedt ook een panoramisch uitzicht op de stad.
  4. Parken Route: Combineer natuur en cultuur door een wandeling te maken door de parken van Brugge. Begin bij het Minnewaterpark en loop naar het Koningin Astridpark en het Baron Ruzettepark. Deze parken zijn perfecte plekken om te ontspannen, te picknicken en te genieten van de groene omgeving. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Engelse tuin achter het Gruuthusemuseum.
  5. Langs de Reien Route: Deze route neemt je mee langs verschillende grachten en reien in Brugge. Begin bij de Dijver en volg de loop van de grachten, terwijl je geniet van het uitzicht op de charmante huizen en bruggen. Loop langs de Rozenhoedkaai, de Groenerei en de Spinolarei. Deze route biedt prachtige fotomomenten en een romantische sfeer.

Bezienswaardigheden in Brugge

Deze prachtige bestemming in België barst van de geschiedenis, cultuur en bruisende energie. Hier zijn enkele leuke bezienswaardigheden in Brugge die je niet mag missen.

  1. De Markt: De Markt is het centrale plein van Brugge en vormt het hart van de stad. Hier vind je het imposante Belfort en het historische stadhuis. Geniet van de levendige sfeer terwijl je ontspant op een terras en het uitzicht bewondert.
  2. Het Belfort: Het middeleeuwse Belfort is een iconisch symbool van Brugge. Beklim de 366 treden van de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad. Binnenin vind je ook een interessant museum dat de geschiedenis van het Belfort en de stad vertelt.
  3. Het Begijnhof: Het Begijnhof is een oase van rust en sereniteit. Dit historische hofje werd in de 13e eeuw gesticht en diende als een toevluchtsoord voor begijnen. Wandel door de schilderachtige straatjes, bewonder de witgekalkte huizen en geniet van de prachtige tuinen.
  4. Het Gruuthusemuseum: Dit museum is gevestigd in het Gruuthuse-paleis, een elegant gotisch gebouw uit de 15e eeuw. Het museum biedt een fascinerende collectie kunst, meubels, keramiek en zilverwerk die de rijke geschiedenis van Brugge belichten.
  5. De Basiliek van het Heilig Bloed: Deze prachtige basiliek herbergt een relikwie van het Heilig Bloed, dat volgens de legende het bloed van Christus zou bevatten. Bewonder de middeleeuwse architectuur en bezoek de kapel om het relikwie te zien.
  6. De Rozenhoedkaai: Dit is een van de meest fotogenieke plekken in Brugge. Vanaf de Rozenhoedkaai kun je genieten van een pittoresk uitzicht op de reien (grachten) en de middeleeuwse gebouwen die zich weerspiegelen in het water.
  7. De Onze-Lieve-Vrouwekerk: Deze imposante kerk herbergt het wereldberoemde marmeren beeld van Michelangelo, genaamd “Madonna met Kind”. Bewonder de prachtige gotische architectuur en beklim de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad.
  8. Het Groeningemuseum: Dit museum is gewijd aan de kunstgeschiedenis van Brugge en bevat een uitgebreide collectie Vlaamse en Belgische schilderijen, waaronder werken van Jan van Eyck, Hans Memling en Hieronymus Bosch.

Winkelen in Brugge

Het centrum van Brugge leent zich uitstekend voor een dagje winkelen. Ontdek hieronder de leukste winkels en winkelstraten in Brugge.

  1. Steenstraat: De Steenstraat is de belangrijkste winkelstraat van Brugge en is een paradijs voor shoppers. Hier vind je bekende internationale merken, boetieks, juweliers, en winkels voor kleding, schoenen en accessoires. Het is de perfecte plek om te winkelen voor mode en andere trendy items.
  2. Katelijnestraat: De Katelijnestraat is een charmante straat met een mix van grote winkelketens en boetieks. Het is een geweldige plek om te winkelen voor kleding, interieurartikelen en geschenken. Deze straat staat ook bekend om zijn kunstgalerijen en antiekwinkels, waar je unieke stukken kunt vinden.
  3. Zilverpand: Het Zilverpand is een overdekt winkelcentrum dat zich richt op mode, design en lifestyle. Hier vind je een mix van bekende merken en boetieks die gespecialiseerd zijn in kleding, accessoires, schoenen en sieraden. Het is een ideale bestemming voor mode-liefhebbers.
  4. Mariastraat: De Mariastraat is een sfeervolle winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Hier vind je modeboetieks, interieurwinkels, ambachtelijke winkels en gespecialiseerde voedingswinkels. Het is een leuke plek om te verkennen voor unieke en authentieke producten.
  5. Sint-Jakobsstraat: De Sint-Jakobsstraat is een trendy straat met een mix van vintage winkels, concept stores en boetieks. Het is een geweldige plek om te snuffelen naar unieke kledingstukken, antiek, curiosa en decoratieve items. Voor liefhebbers van vintage en alternatieve stijlen is dit een must-visit.
  6. Chocoladewinkels: Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder het proeven en kopen van heerlijke Belgische chocolade. In de hele stad vind je talloze chocoladewinkels waar je kunt genieten van een breed scala aan handgemaakte bonbons, truffels en andere lekkernijen. Enkele bekende chocoladewinkels zijn The Chocolate Line, Pralinette en Dumon Chocolatier.

Eten in Brugge

Even ontbijten, lunchen of dineren? Ontdek de leukste eetgelegenheden in Brugge!

  1. De Halve Maan: Gelegen tegenover het Belfort, is De Halve Maan een brouwerij en restaurant waar je kunt genieten van traditionele Belgische gerechten in een gezellige sfeer. Probeer zeker de heerlijke Vlaamse stoofpot (stoofvlees) en combineer het met een van hun ambachtelijke bieren.
  2. ’t Zwart Huis: Dit restaurant, gevestigd in een historisch pand, biedt een elegante en romantische setting. Geniet van gastronomische gerechten met een moderne twist, waarbij lokale ingrediënten worden gebruikt. Het menu is seizoensgebonden en biedt een breed scala aan smaken om van te genieten.
  3. Poules Moules: Voor liefhebbers van mosselen is Poules Moules een geweldige keuze. Dit restaurant serveert mosselen in verschillende bereidingen, evenals andere visgerechten. Het heeft een levendige en ontspannen sfeer en staat bekend om zijn heerlijke gerechten.
  4. De Stove: Dit gezellige restaurant biedt een mix van Belgische en Franse gerechten. Het menu is gevarieerd, met keuzes zoals steak, visgerechten, salades en vegetarische opties. De Stove staat bekend om zijn warme gastvrijheid en vriendelijke service.
  5. De Vlaamsche Pot: Dit traditionele Vlaamse restaurant serveert authentieke gerechten in een historisch pand. Geniet van klassiekers zoals waterzooi (een romige kip- of visstoofpot) en vol-au-vent (gevogelte in een romige saus). De Vlaamsche Pot biedt een authentieke culinaire ervaring.
  6. De Bottelier: Gelegen in het historische centrum, is De Bottelier een charmant restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende visgerechten en schaal- en schelpdieren. Het menu is seizoensgebonden en biedt verse en smaakvolle gerechten.

Hotels in Brugge nabij het station

  1. Hotel ibis Brugge Centrum: Dit moderne hotel ligt op slechts 200 meter van het treinstation van Brugge. Het biedt comfortabele kamers, een bar en een 24-uursreceptie. De Grote Markt en andere bezienswaardigheden liggen op loopafstand.
  2. Hotel Academie: Dit charmante hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het treinstation. Het biedt comfortabele kamers met een klassieke inrichting, een ontbijtbuffet en een bar. Het is ook gunstig gelegen nabij de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge.
  3. Hotel Navarra: Dit elegante hotel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het treinstation en biedt stijlvolle kamers, een binnenzwembad, een sauna en een tuin. Het hotel is gevestigd in een prachtig gerenoveerd 17e-eeuws herenhuis.
  4. Hotel NH Brugge: Dit comfortabele hotel ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het treinstation en biedt moderne kamers, een restaurant, een fitnessruimte en een terras. Het is gunstig gelegen nabij de Grote Markt en andere bezienswaardigheden.
  5. Hotel Novotel Brugge Centrum: Dit familievriendelijke hotel ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het treinstation. Het biedt ruime kamers, een restaurant, een fitnessruimte en een buitenzwembad. Het hotel ligt ook dicht bij het Concertgebouw en andere attracties.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest