Citytrip Berlijn & trein in lente 2024

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, trekt reizigers aan met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en moderne flair. Voor een onvergetelijke citytrip biedt Berlijn een overvloed aan wandeltochten, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en winkelstraten. Laten we deze stad in vier facetten verkennen.

Natuurlijk reis je per trein naar Berlijn en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Treintickets zijn verkrijgbaar vanaf 39 euro, waarbij je per IC Berlijn rechtstreeks naar deze bestemming in Duitsland rijdt. Met een reistijd van ongeveer 4 uur arriveer je in hartje centrum en kan jouw stedentrip beginnen.

Stedentrip Berlijn En Trein

Per trein naar Berlijn voor een citytrip?

Berlijn, met zijn rijke geschiedenis, diverse culinaire scene en bruisende winkelstraten, is een must-visit bestemming voor een citytrip. Of je nu door historische wijken wandelt, geniet van lokale lekkernijen of de nieuwste modetrends ontdekt, Berlijn biedt een onvergetelijke ervaring. Maak je klaar voor een avontuur in deze dynamische en boeiende stad!

Wandelroutes: wandelen in Berlijn

  1. Berlin Wall East Side Gallery: Start je ontdekkingstocht met een wandeling langs de East Side Gallery, waar een lang stuk van de voormalige Berlijnse Muur is omgetoverd tot een openluchtkunstgalerij. Bewonder kleurrijke muurschilderingen en voel de historische betekenis.
  2. Tiergarten en Brandenburger Tor: Dwaal door de groene oase van Tiergarten en wandel richting de indrukwekkende Brandenburger Tor. Geniet van de open ruimte, vijvers en standbeelden terwijl je richting dit iconische monument loopt.
  3. Kreuzberg en Görlitzer Park: Verken de hippe wijk Kreuzberg en maak een wandeling door het relaxte Görlitzer Park. Hier ontmoet je lokale bevolking, ontdek je street art en geniet je van de ontspannen sfeer.
  4. Charlottenburg Palace Gardens: Ontsnap aan de drukte en geniet van een rustige wandeling in de tuinen van het Charlottenburg Palace. De barokke tuinen zijn een vredig toevluchtsoord met fonteinen, beelden en weelderige groene paden.

Eetgelegenheden: eten in Berlijn

  1. Currywurst 36: Proef de lokale lekkernij, currywurst, bij Currywurst 36. Deze iconische Duitse snack met worst en currysaus is een must-try tijdens je verblijf in Berlijn.
  2. Markthalle Neun: Duik in de culinaire diversiteit van Berlijn bij Markthalle Neun in Kreuzberg. Deze overdekte markt biedt een scala aan ambachtelijke producten, street food en lokale delicatessen.
  3. Vapiano: Voor een informele Italiaanse maaltijd is Vapiano een uitstekende keuze. Geniet van verse pasta’s en pizza’s die ter plekke worden bereid.
  4. Burgermeister: Voor de beste hamburgers in de stad moet je bij Burgermeister zijn, gevestigd in een voormalig openbaar toilet onder de U-Bahn. Een unieke ervaring met heerlijke hamburgers.

Bezienswaardigheden in Berlijn

  1. Museuminsel (Museum Island): Verken de culturele schatkamer van Museuminsel, een eiland in de Spree met vijf prominente musea, waaronder het Pergamon Museum en het Neues Museum.
  2. Reichstag: Bewonder de architectuur van het Duitse parlementsgebouw, de Reichstag. Maak gebruik van de glazen koepel voor een prachtig uitzicht over de stad.
  3. Checkpoint Charlie: Treed in de voetsporen van de Koude Oorlog bij Checkpoint Charlie, een voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn. Het bijbehorende museum biedt een diepgaand inzicht in deze historische periode.
  4. Berlijnse Dom: Bezoek de indrukwekkende Berliner Dom, gelegen aan de oever van de Spree. Bewonder het prachtige interieur en beklim de koepel voor een adembenemend uitzicht.

Winkelen: winkelstraten in Berlijn

  1. Kurfürstendamm (Ku’damm): Voor luxe winkelen is de Kurfürstendamm een absolute hotspot. Ontdek high-end boetieks, warenhuizen en internationale modemerken.
  2. Hackescher Markt: Duik in de levendige sfeer van Hackescher Markt, bekend om zijn diverse winkels, boetieks en kunstgalerijen. Hier vind je ook trendy cafés en bars.
  3. Boxhagener Platz Flohmarkt: Voor unieke vondsten en vintage schatten moet je de Boxhagener Platz Flohmarkt bezoeken. Deze wekelijkse vlooienmarkt in Friedrichshain biedt een overvloed aan antiek, kleding en curiosa.
  4. Alexa Shopping Center: Alexa, gelegen nabij de Alexanderplatz, is een van de grootste winkelcentra van Berlijn. Met talloze winkels, boetieks en eetgelegenheden is het een paradijs voor winkelliefhebbers.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest