Citytrip Berlijn per trein

Een citytrip naar Berlijn per trein? Deze is pas écht compleet met het bezoeken van de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en must-sees. De hoofdstad van Duitsland ademt historie en bruist van de monumenten en hotspots. Zoals Unter der Linden, Checkpoint Charlie en de Hackescher Markt. Ontdek op deze pagina meer over deze fascinerende bestemming.

Natuurlijk boek je een complete citytrip Berlijn per trein. Het voordeligst zijn losse treinkaartjes vanaf 38 euro (2e klas) per enkele reis in combinatie met een hotel via Booking.com. Wij raden aan om deze in de buurt van Berlin Hbf te boeken, zodat het hotel bij aankomst op loopafstand is. Met bagage en ter behoeve van het comfort op zowel de heen- als terugreis is dit absoluut aan te raden. De treinreis duurt momenteel 6.20 uur vanaf Amsterdam, maar er zijn opstapstations dichterbij de Duitse grens. Ook met de trein naar Berlijn? Boek goedkope treinkaartjes 3 tot 4 maanden voor vertrek online zonder extra boekingskosten bij aanbieders als NS International, TheTrainLine of Deutsche Bahn.

Daarom is deze stad de perfecte bestemming voor een korte vakantie of een citytrip. Over het vervoer hoef jij je geen zorgen te maken. Want Berlijn is namelijk ontzettend makkelijk en snel te bereiken met de trein. Uitstappen doe je op Berlin Hauptbahnhof midden in de stad.

Berlijn Per Trein

Dit zijn de bijzonderste hotspots en must-sees in Berlijn

Of je nu graag winkelt, wilt genieten op een terrasje of cultuur en historie wilt opsnuiven. Berlijn heeft het allemaal. Deze stad herbergt misschien wel de meest bijzondere bezienswaardigheden van Duitsland. Wij hebben de must-do’s alvast op een rij gezet.

De Berlijnse Muur

Hoewel de Berlijnse Muur allang geen dienst meer doet als scheiding tussen Oost en West Duitsland, kun je nog wel een klein stukje bezichtigen. Dit bouwwerk doet nu dienst als ruimte voor het East Side Gallery museum aan de Mühlenstrasse. Je kunt dus niet alleen de Berlijnse Muur van heel dichtbij zien, maar ook tal van kunstwerken bewonderen.

Stedentrip Berlijn En Trein

Unter der Linden

Als je met de trein naar Berlijn reist voor een citytrip, dan zou je zeker tijd vrij moeten maken voor een wandeling door Unter der Linden. Deze mooie laan nodigt uit voor een wandeling. Let vooral ook op de historische bouwwerken in deze chique omgeving.

Je ontdekt er namelijk ook de Staatsopera van Berlijn, het Altes Paleis én het beeld van Frederik de Grote. Ben je hongerig geworden van al dit moois? Strijk dan neer in één van de vele eetgelegenheden. Deze laan in Berlijn is ook de plek om lekker luxe te gaan shoppen.

Checkpoint Charlie

Je kent deze bijzondere bezienswaardigheid uit de geschiedenisboeken. Checkpoint Charlie staat bekend als een beruchte grens. Het was de overgang van Oost naar West Duitsland. Het oude grenshuisje is nog te zien. Ook kun je hier direct een bezoek brengen aan het Mauermuseum. Vergeet niet op de foto te gaan met één van de (gespeelde) grenswachten.

Tip! Heb jij de beren in Berlijn al gespot? Ze staan symbool voor deze Duitse stad en worden ook wel de United Buddy Bears genoemd. Je ziet ze overal staan. In het centrum van Berlijn, maar ook op muurschilderingen, logo’s en in de vlag van deze mooie stad.

Trein Berlijn Hotel

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is zeker een goede reden om een citytrip naar Berlijn te boeken. Het indrukwekkende gebouw gaf ooit toegang tot de stad. De Brandenburger Tor is in alle opzichten indrukwekkend. Kijk maar eens naar het vierspan op de 26 meter hoge poort. Het betreft een imitatie. Het echte standbeeld is verloren gegaan tijdens de 2e Wereldoorlog.

Schloss Charlottenburg

Ben je een liefhebber van paleizen? Wandel dan door Berlijn en brengt een bezoek aan het zomerpaleis van Sophie Charlotte van Hannover. Het gebouw dateert uit 1700 maar droeg toen nog een andere naam. Pas na de dood van Charlotte is Schloss Lietzenburg omgedoopt tot hoe het nu heet. Geniet van dit adembenemend mooie paleis, maar maak ook zeker een romantische wandeling door de aangrenzende paleistuin.

Gedächtniskirche aan de Breitscheidplatz

Tijdens jouw citytrip in Berlijn is de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche zeker een must-see. Deze kerk zet je bij de aanblik aan het denken. De herstelwerkzaamheden en restauraties zijn dan wel afgerond, maar daar lijkt het niet op. Ook de vrij nieuwe toren die naast dit historische bouwwerk staat roept veel vraagtekens op. Toch is dit een bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan. Geniet ook van de kunstenaars en artiesten op het plein!

Tip! De Gedächtniskirche in Berlijn is een populaire bezienswaardigheid. Jaarlijks trekt dit ontzettend veel toeristen aan. Daarom vind je hier naast artiesten en kunstenaars ook bedelaars en zakkenrollers. Houd je waardevolle spullen dus veilig opgeborgen.

Citytrip Berlijn Trein InterCity

Verken de stad in een Trabant

Als je voor een citytrip met de trein naar Berlijn reist, ga je jouw eigen auto zeker niet missen. De Trabant is hier jouw favoriete vervoersmiddel. Op diverse plaatsen in Berlijn kun je de zo geliefde “Trabi” huren. Daarmee kun je de bezienswaardigheden van deze lijst bezoeken, maar ook nog veel ontdekken uit de tijd van de voormalige DDR.

Shoppen in Bikini Berlin

Ben je ook per trein naar Berlijn gekomen om tijdens de Citytrip te shoppen? Dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan het grootste winkelcentrum van de stad, dichtbij de Kurfürstendamm. In Bikini Berlin kun je winkelen, maar ook genieten van lekker eten, drinken en diverse kunstgalerieën. Het enorme winkelcentrum heeft ook een dakterras. Daar wordt je getrakteerd op een adembenemend mooi uitzicht over de Duitse stad. Aanrader!

Hackescher Markt en Höfe

Breng een bezoek aan de Hackesche Höfe en je wilt er direct wonen. Het aaneengesloten appartementencomplex dateert uit begin 1900 en heeft een karakteristieke en sfeervolle uitstraling. Let vooral ook op de architectuur. Deze is voornamelijk uitgevoerd in Jugendstil.

Te midden van het wooncomplex ligt de Hackescher Markt. Een gezellig plein dat bruist van de vele terrassen en restaurantjes. Neem plaats en geniet van de mooi vormgegeven gevels, of laat je betoveren door de ambiance en de sfeer die deze plek uitstraalt.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest