Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, biedt een diverse mix van natuurlijke landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Bestemmingen met betoverende meren en imposante kastelen zijn allemaal te vinden in deze must-visit regio van Duitsland.

Natuurlijk reis je per trein naar één van deze bestemmingen in regio Brandenburg te Duitsland. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland bestel je eenvoudig online zonder boekingskosten.

1.) Potsdam: pracht en praal aan de rivier de havel

Potsdam, de hoofdstad van Brandenburg, is een schatkamer van prachtige paleizen, weelderige tuinen en historische monumenten. Bezoek het iconische Sanssouci Paleis en de uitgestrekte tuinen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vergeet ook niet om een wandeling te maken langs de oevers van de rivier de Havel en te genieten van het pittoreske uitzicht op de stad.

  • Wandelroutes: Maak een ontspannen wandeling door het prachtige Park Sanssouci, waar je langs de indrukwekkende paleizen en weelderige tuinen kunt wandelen. Een aanrader is ook de wandelroute langs de oevers van de rivier de Havel, met prachtige uitzichten op de stad.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het iconische Sanssouci Paleis, de Orangerie en de Chinese Toren in het gelijknamige park. Vergeet ook niet om een rondleiding te maken door het historische centrum van Potsdam, met zijn prachtige architectuur en levendige pleinen.
  • Winkelstraten: Ontdek de gezellige winkels en boetieks in de Brandenburger Straße en de Friedrich-Ebert-Straße, waar je een scala aan winkels en cafés vindt.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Duitse gerechten en internationale specialiteiten in restaurants zoals Restaurant Garbo, Restaurant Rustica en Restaurant Zum Fliegenden Holländer.

2.) Spreewald: verken de magie van de kanalen

De Spreewald, een uniek natuurgebied met een uitgestrekt netwerk van kanalen en moerassen, is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Maak een ontspannen boottocht door de schilderachtige waterwegen, verken de weelderige bossen te voet of per fiets, en proef van lokale lekkernijen zoals de beroemde Spreewald augurken.

  • Wandelroutes: Verken de betoverende kanalen en moerassen van de Spreewald via de vele wandelpaden en fietsroutes. Een aanrader is de Gurkenradweg, die je langs pittoreske dorpjes en prachtige landschappen voert.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de traditionele Spreewald dorpen zoals Lübbenau en Lehde, waar je de lokale cultuur en tradities kunt ervaren. Mis ook de unieke houten huizen op palen niet, een kenmerkend aspect van de regio.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en souvenirs in de vele winkeltjes en kraampjes langs de kanalen, waar je handgemaakte producten en regionale lekkernijen kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Proef van heerlijke streekgerechten zoals Spreewald augurken, aardappelsoep en gerookte vis in restaurants zoals Gasthaus Zur Spreewälderin, Gasthof zur Linde en Restaurant Zum Leineweber.

3.) Brandenburg an der Havel: historische stad aan de Havel

Brandenburg an der Havel, een van de oudste steden van Brandenburg, biedt een schat aan historische bezienswaardigheden en culturele attracties. Verken de middeleeuwse stadskern met zijn imposante kathedraal en stadsmuren, en breng een bezoek aan het archeologisch museum, dat een fascinerend inzicht biedt in de rijke geschiedenis van de regio.

  • Wandelroutes: Verken de historische binnenstad van Brandenburg an der Havel en maak een wandeling langs de pittoreske oevers van de rivier de Havel. Een aanrader is de Stadtmauerweg, een wandelroute langs de middeleeuwse stadsmuren.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de imposante kathedraal van Brandenburg en de indrukwekkende ruïnes van de Dominsel, een UNESCO-werelderfgoed. Vergeet ook niet om een rondleiding te maken door het historische centrum van de stad, met zijn charmante vakwerkhuizen en gezellige pleinen.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en souvenirs in de Altstädtischer Markt en de Neustädtischer Markt, waar je traditionele handwerkproducten en lokale lekkernijen kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Duitse gerechten en internationale specialiteiten in restaurants zoals Restaurant Alte Ölmühle, Restaurant Stellwerk en Restaurant Alte Brauerei.

4.) Schorfheide-Chorin Biosphere Reserve: natuurlijke pracht en praal

Het Biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin, gelegen in het noordoosten van Brandenburg, is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Verken de uitgestrekte bossen, glinsterende meren en rustige wetlands, en spot onderweg wilde dieren zoals edelherten, vossen en zeearenden. Maak ook een wandeling langs de historische kloosterruïnes van Chorin, een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse architectuur.

  • Wandelroutes: Verken de uitgestrekte bossen en weelderige wetlands van het Biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin via de vele gemarkeerde wandelroutes. Een aanrader is de Schorfheide Rundweg, die je langs de mooiste plekjes van het reservaat voert.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de historische kloosterruïnes van Chorin, een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Mis ook de vele uitkijkpunten en observatieplatforms niet, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op het landschap.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en souvenirs in de bezoekerscentra en natuurwinkels van het reservaat, waar je handgemaakte producten en regionale lekkernijen kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Proef van heerlijke streekgerechten en biologische lekkernijen in restaurants zoals Biosphärenreservat Schorfheide-Chorin Restaurant, Waldgaststätte Grossdöllnerhof en Restaurant Parzival.

5.) Templin: verborgen schatten in de Uckermark

Templin, gelegen in de schilderachtige Uckermark regio, is een charmante stad met een rijk historisch erfgoed en een prachtig landschap. Verken de oude binnenstad met zijn kleurrijke vakwerkhuizen en gezellige pleinen, en maak een wandeling langs de oever van het meer van Templin. Breng ook een bezoek aan het NaturTherme Templin, een ontspannend kuuroord met thermale baden en wellnessfaciliteiten.

  • Wandelroutes: Verken de schilderachtige omgeving van Templin via de vele wandelpaden en fietsroutes. Een aanrader is de Templiner Rundweg, die je langs de mooiste plekjes van de stad en de omgeving voert.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het historische stadscentrum van Templin met zijn charmante vakwerkhuizen en gezellige pleinen. Vergeet ook niet om een wandeling te maken langs de oever van het meer van Templin, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op het water.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en souvenirs in de winkels en boetieks van Templin, waar je handgemaakte producten en regionale lekkernijen kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Duitse
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Unieke stranden in Duitsland

Unieke stranden in Duitsland

Wanneer je opzoek bent naar een unieke plek of strand in Duitsland, hebben wij twee mooie locaties voor jou gevonden. Verken bijvoorbeeld Schiereiland Sylt in het noorden van Duitsland of het grootste eiland in de Oostzee; Rügen. Beide bestemmingen bieden alles voor...

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Binnenkort een leuk strand of kustplaats in Groot-Brittannië bezoeken? Reis dan per Eurostar vanaf Rotterdam of Amsterdam richting de Britse bestemmingen. Bezoek populaire stranden bij Brithton of Cornwall en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Voor een...

Pin It on Pinterest