5x uitgaan in Mechelen per trein

Mechelen is een ontzettend leuke Belgische plaats. De stad heeft een compact centrum, waardoor het dé place to be is voor een gezellige avond uit. De leukste bars en pubs vind je hier allemaal dicht bij elkaar. Als je wilt uitgaan in Mechelen, ga je bij voorkeur met de trein. De 2 treinstations bevinden zich namelijk op een comfortpanel loopafstand van het centrum.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Mechelen voor een avondje stappen of uitgaan in het centrum. Goedkope treinkaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek vanaf 25 euro (2e klas) en 35 euro (1e klas). Met een reistijd van ongeveer 2 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Mechelen direct van start gaat.

  1. Barramundo Lounge
  2. D”hanekeef
  3. Vismarkt in Mechelen
  4. Het Anker
  5. De Vleeshalle

Binnen 10 minuten sta je in hét uitgaansleven van de stad. De meeste kroegen, uitgaansgelegenheden en terrassen vind je op de Grote Markt in Mechelen. Hier geniet je van een borrel aan de bar, maar ook van een lekkere maaltijd én de beste Belgische bieren. Wij hebben de leukste locaties voor uitgaan in Mechelen alvast voor je op een rijtje gezet.

Uitgaan Per Trein

Dit zijn de 5 leukste uitgaansgelegenheden in Mechelen

Ook een keer stappen of uitgaan in Mechelen per trein? Je komt aan in hartje centrum, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken boordevol uitgaansgelegenheden.

1.) Uitgaan in de Barramundo Lounge

Vraag aan een Mechelaar welke bar het meest populair is in de stad en je krijgt Barramundo Lounge als antwoord. In deze uitgaansgelegenheid worden de lekkerste cocktails geschonken. De bar staat ook bekend om zijn bijzondere whisky’s en cognacs.

Barramundo Lounge is ook in de zomer een hotspot in Mechelen. De lounge bar heeft namelijk een geweldig binnenterras. In het weekend kun je in deze hippe cocktailbar ook lekker losgaan op housemuziek. Je vindt Barramundo Lounge dichtbij de Sint-Romboutstoren in Mechelen.

2.) Uitgaan in de D’hanekeef

Ben je een liefhebber van bruine café’s? Dan mag je een bezoek aan D’hanekeef zeker niet overslaan als je wilt uitgaan in Mechelen. Dit café vind je aan de Keizerstraat en is gevestigd in een historisch pand waar de kroeg tevens zijn naam aan te danken heeft. Het gebouw deed vroeger namelijk dienst als opslagruimte voor korven waarmee vechthanen werden vervoerd. In D’hanekeef proef je 35 bijzondere Belgische biersoorten, maar kun je ook genieten van verschillende whiskysoorten en de lekkerste rhythm & blues muziek.

Tip! D’hanekeef bevindt zich op loopafstand van de Stadsschouwburg Mechelen. In de schouwburg treden regelmatig bekende artiesten en cabaretiers op. Als je een voorstelling hebt bijgewoond, wandel je naar D’hanekeef voor een gezellig Belgisch afzakkertje!

3.) Uitgaan op de Vismarkt in Mechelen

Net zoals de Grote Markt, is ook de Vismarkt in Mechelen een bekend uitgaansgebied. De keuze aan kroegen en pubs is hier vrijwel eindeloos. Dit is de perfecte locatie voor een kroegentocht. Op de Vismarkt zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Bar Popular. Een heerlijke gemoedelijke pub met Zuid-Amerikaanse invloeden.

Genieten van een drankje doe je op het grote en gezellige terras. Ook Ankertje aan de Dijle is gevestigd op de Vismarkt. Proef hier zeker eens de biertjes uit eigen brouwerij. Lekker én heel bijzonder.

Tip! Ga je stappen op de Vismarkt of wil je uitgaan in Mechelen? Houd er dan rekening mee dat veel bars en pubs alleen cash geld accepteren. Pinnen of elektronisch betalen is hier niet vanzelfsprekend. Met contant geld betalen doe je ook bij Ankertje aan de Dijle en Bar Popular. Toch vergeten te pinnen? Er zit een geldautomaat aan de Brusselsesteenweg.

4.) Bierbrouwerij het Anker

Uitgaan in Mechelen kan eigenlijk niet zonder een bezoek te brengen aan bierbrouwerij Het Anker aan de Groot Begijnhof. De biertjes uit deze brouwerij kun je in verschillende café’s proeven. Alleen het gebouw waarin de bierbrouwerij is gevestigd is al de moeite waard. Geniet van een rondleiding en vergeet zeker niet om lekker te lunchen in de inpandige brasserie. Bij elk gerecht wordt een passende biersoort geserveerd.

TIP! Bierbrouwerij Het Anker heeft ook een winkel waar je bier én heerlijke Belgische chocolade kunt kopen voor thuis.

5.) Uitgaan in de Vleeshalle

De Vleeshalle in Mechelen is een vernieuwend maar ontzettend leuk concept. In de voormalige markthal vind je een overvloed aan winkels, restaurantjes, standjes en kleine marktjes. Hier ga je niet zomaar winkelen of uit eten, maar doe je eigenlijk alles tegelijk. In de Vleeshalle proef je van bijzondere en smakelijke gerechtjes. Bezoek Bar & Brood voor een lunch, proef de lekkerste kroketten bij Bubba Kroketten of ga tapas eten bij Tapas La Qia. Dat kan voor of na het shoppen in één van de leuke winkeltjes. Regelmatig worden er events gehouden met een thema, masterclasses en sfeervolle marktjes met standhouders.

Tip! Elke eerste zondag van de maand is het ladiesday in de Vleeshalle van Mechelen. Tijdens The Fishwives Market is er een overvloed aan lekkere wijntjes, maar shop je met vriendinnen ook de leukste items. De hal wordt gevuld met diverse marktkramen met kleding, sieraden en andere leuke spulletjes. Dat alles in een gemoedelijke ambiance.

Ontdek de leukste uitgaansgelegenheden. Uitgaan in Mechelen kan prima per trein, door de uitstekende bereikbaarheid en verbinding per rechtstreekse IC Brussel.  Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder boekingskosten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest