5x uitgaan in Brussel per trein

Uitgaan in Brussel is een echte beleving. In deze Belgische stad vind je de leukste uitgaansgelegenheden dichtbij elkaar. Naar Brussel reizen doe je natuurlijk met de trein. Dat is niet alleen voordelig, maar ook veilig. Uitgaan in Brussel kan namelijk niet zonder geproefd te hebben van Belgische speciaalbieren, bijzondere wijnen of de mooiste cocktails. Wat jouw idee van uitgaan ook is, in Brussel vind je het allemaal. Van clubs en bars tot aan bistro’s.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Brussel bij een avondje stappen of uitgaan in het hart van de stad. Goedkope treinkaartjes naar deze Belgische bestemming boek je tot 7 dagen voor vertrek tegen een prijs van € 25 (doordeweeks) en € 33 (in het weekend). Met een reistijd van ongeveer 2:47 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Brussel kan beginnen.

  1. Place Saint-Gery
  2. La Grand Place
  3. Rue Marché au Charbon
  4. Choco Story Brussels
  5. Fuse in Brussel

Als je optimaal wilt genieten van het Brusselse uitgaansleven, dan is een meerdaags verblijf echt aan te raden. Brussel kent veel fijne hotels waar je kunt verblijven. Op deze manier kun jij de stad én de diverse uitgaansgelegenheden op je gemak verkennen. Ook sommige wijken in Brussel zijn de moeite van het bezoeken waard. Kun je geen keuze maken? Wij hebben de 5 leukste uitgaansgelegenheden in Belgisch Brussel alvast op een rij gezet.

Citytrip Brussel Per Trein

Dit zijn de 5 leukste uitgaansgelegenheden in Brussel

Ook een keer stappen of uitgaan in Brussel per trein? Je komt aan in hartje centrum, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken in Brussel boordevol uitgaansgelegenheden.

1.) Uitgaan op Place Saint-Gery

Place Saint-Gery is een wijk in Brussel waar je veel mooie uitgaansgelegenheden bij elkaar vindt. Als je een liefhebber bent van nachtclubs en discotheken, dan is dit de plek die je niet wilt missen. Hotspots rondom het Saint-Gery plein zijn onder andere Café Central en Bar Zebra. In deze bar drink je de lekkerste cocktails en is er altijd live muziek. Deze hippe bar heeft ook een fijn buitenterras waar je tot 03.00 s’ nachts van de lekkerste beats geniet.

Ook La Machine aan het Sint-Goriksplein is een must-do in Brussel. Deze trendy tent lijkt op een machinekamer, maar hier bouw je wél de leukste feestjes tot in de late uurtjes. Wil je voor het uitgaan eerst lekker eten op de Place Saint-Gery in Brussel? Dan kun je Thais eten bij Perle de Siam of genieten van haute cuisine bij Entropy aan het Sint-Goriksplein. Proeven van de Belgische keuken doe je het beste bij 9 et Voisins aan Rue van Artevelde.

2.) Uitgaan op La Grand Place

Brussel Per Trein

Op La Grand Place of de Grote Markt in Brussel kun je heerlijk loungen op één van de vele terrassen. Hier vind je een oneindige reeks aan gezellige kroegen en pubs, maar hier kun je ook lekker eten in de aanwezige restaurantjes. La Grand Place heeft een gemoedelijke ambiance waar je rustig de hele avond kunt vertoeven. Bijvoorbeeld bij de Nostalgia Club aan de Greepstraat of bij La Reserve aan de Korte Boterstraat. Een gokje wagen? Dichtbij de Grote Markt vind je ook het Grand Casino in het winkelcentrum aan de Anspachlaan.

Tip! La Grand Place ligt dichtbij de Kolenmarkt. Als je een liefhebber bent van live muziek en een kleurrijk publiek, kun je deze 2 uitgaanslocaties ook met elkaar combineren. Live muziek vind je op de Kolenmarkt bij Rock Classic. Wil je jouw stem liever zelf laten horen? Kies dan voor één van de vele karaoke-bars. Zoals BOA Karaoké Room op de Kolenmarkt.

3.) Uitgaan op de Rue Marché au Charbon

De Rue Marché au Charbon of Kolenmarkt, ligt in de buurt van La Grand Place. Zodra de avond valt komt deze omgeving tot leven. Hier vind je heel veel gezellige cafés. De Kolenmarkt staat ook wel bekend als het gay district van Brussel. Drink een drankje bij Bar LIanes,of ga wat eten bij St. Jacques of Café Charbon. Bij Charbon word je ondergedompeld in de vriendelijkheid van de bediening, maar geniet je ook van de lekkerste Belgische gerechten van lokale en verse ingrediënten. Ook de tapas zijn hier een echte aanrader.

Tip! Tijdens het uitgaan in Brussel zou je zeker de cocktails van The Green Man Cocktail Bar aan de Hoedenmakersstraat moeten proberen. Hier worden de meest bijzondere cocktails in town gemaakt. Alleen dat is al een feestje om te zien. De bar heeft een hippe inrichting. Eenmaal binnen is het moeilijk om je plekje te verruilen voor een andere café.

4.) Uitgaan bij Choco Story Brussels

Brussel kun je moeilijk bezoeken zonder chocolade te zien, ruiken én proeven. Als je met de trein naar Brussel reist voor een weekendje weg, plan dan zeker een bezoek aan het chocolademuseum in. Bij Choco Story Brussels aan de Stoofstraat, kom je alles te weten over de geschiedenis van chocolade. Ook kun je diverse tentoonstellingen bekijken én heb je de mogelijkheid om zelf chocolade te leren maken van een echte meester chocolatier.

Tip! Aan de Stoofstraat vind je ook Chocoholic. Een chocoladewinkel waar je de lekkerste chocolade van België kunt kopen. Hier vind je ook de beste Brusselse wafels van de stad. Een bezoek kun je dan ook prima combineren met het Choco Story museum iets verderop.

5.) Uitgaan bij Fuse in Brussel

Aan de Blaesstraat in de bekende Marollenwijk in Brussel vind je club Fuse. De nachtclub is wereldwijd bekend om de grote schare aan bekende artiesten die hier regelmatig optreden. De artiesten die hier het podium hebben betreden zijn terug te zien op de Wall of Fame. De trendy techno nachtclub is elke zaterdag geopend. Als je wilt uitgaan tot in de late uurtjes, dan is Fuse in Brussel een aanrader als je in het weekend met de trein naar de stad reist.

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest