5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim 30 treinverbindingen per dag geen enkel probleem. Zo vertrekken er de hele dag treinen van InterCity Brussel, Thalys en Eurostar vanuit Nederland richting de Belgische grens.

Bijkomend voordeel is dat treinkaartjes helemaal niet duur hoeven te zijn. Je boekt namelijk tot 7 dagen voor vertrek tickets met vroegboekkorting. Eerder moest je maanden voor vertrek boeken voor goedkope treinkaartjes, maar dit is gelukkig verleden tijd. Ook duurzaam reizen? Zoek direct internationale treintickets via onze website en ontdek de mooiste natuur(gebieden) in België.

Hoge Kempen: natuurgebied in België

Een van de meest complete natuurgebieden in België is Hoge Kempen. Hier tref je 12.000 hectare aan pure natuur. Uitgestrekte weides, glooiende graslanden, duinen en heuvels zorgen voor een afwisselend spektakel. Gecombineerd met een dennenbos en natuurlijke vijvers dompel je jezelf onder in een magisch nationaal park.

Natuurgebied Hoge Kempen in België is uitstekend bereikbaar en eigenlijk onmogelijk in één keer goed te bezichtigen. Met 5 belangrijke toegangswegen ontdek je telkens iets nieuws.

Belangrijke toegangswegen

  • Terhills Maasmechelen
  • Kattevennen Genk
  • Lieteberg Zutendaal
  • Mechelse Heide Maasmechelen
  • Pietersheim Lanaken
  • Station van As

Hoge Venen / Eifel: wilde dieren, bergen en houten wandelpaden

In het oosten van België tref je natuurgebied Hoge Venen, wat voor een deel overloopt in natuurgebied de Eifel te Duitsland. Het gebied bruist van de wilde dieren en imposante landschappen. Zo tref je hier de hoogste bergen van België en dieren als wilde katten, zwijnen, herten en tal van andere diersoorten.

Het gebied is sinds 1957 beschermd en is met 67.000 hectare het grootste natuurgebied in Wallonië. Highlights zijn de houten wandelpaden door de heide en de twee hoogste bergen van België; Baraque Michel en de Signal Botrange.

Zoniënwoud: UNESCO Werelderfgoed, hondengebied en Schotse Hooglandpaarden

In de buurt van Brussel vind je het Zoniënwoud met een grote van ongeveer 4.500 hectare. Delen van het Zoniënwoud zijn vermeld op de Werelderfgoedlijst, vanwege de ruim 200 jaar oude beukenbomen en een grote diversiteit aan flora en fauna.

De schitterende natuur wordt veelvuldig gebruikt door de Brusselaars om te mountainbiken, wandelen en de hond uit te laten. Er is namelijk een groot deel waar de hond vrij kan loslopen. Ook heb je kans om Schotse Hooglandpaarden te spotten en natuurlijk diverse andere wilde dieren.

Het Zwin: natuurgebied aan de kust in België

Nabij de kust van België tref je natuurgebied het Zwin. Je treft hier prachtige kustlandschappen, vergezichten en een breed spectrum aan vogels. Het Zwin ligt vlak bij Knokke-Heist aan zee en is beschermd gebied sinds 1939. Voor behoud van het natuurgebied wordt een toegangsprijs geheven van 10 euro (volwassenen) en 5 euro (kinderen).

Kalmthoutse Heide: natuur in België aan grens Nederland

In de Kalmthoutse Heide tref je op 60 vierkante kilometer een afwisselende bos- en heiderijke omgeving. Ongerepte natuur en schilderachtige landschappen kan je bezichtigen tijdens een wandeling, maar tevens per paard, fiets of met de hond!

Het park is bereikbaar vanuit 4 verschillende toegangswegen, namelijk:

  1. Volksabdij – Ossendrecht (NL)
  2. Hemelrijk – Essen (BE)
  3. De Vroente – Kalmthout (BE)
  4. Ravenhof – Putte / Stabroek (BE)
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Oktoberfest in München

Trein naar Oktoberfest in München

Bezoek het Oktoberfest in München met de trein. Het is 's werelds grootste bierfestival en één van de meest iconische evenementen van Duitsland. Het festival begint eind september en duurt tot het eerste weekend van oktober. Wanneer je van bier, traditionele feesten...

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

München, de bruisende hoofdstad van Beieren, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Deze stad, met zijn unieke mix van traditie en moderniteit, is een ideale bestemming voor CityTrippers. Hier zijn de bezienswaardigheden...

Dagje winkelen in Luik met de trein

Dagje winkelen in Luik met de trein

Luik, gelegen in het prachtige Wallonië, biedt een fantastische winkelervaring voor bezoekers die van winkelen houden. Of je nu op zoek bent naar mode, antiek, lokale specialiteiten of gewoon een leuke tijd wilt hebben, een dagje winkelen in Luik heeft het allemaal te...

Pin It on Pinterest