5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim 30 treinverbindingen per dag geen enkel probleem. Zo vertrekken er de hele dag treinen van InterCity Brussel, Thalys en Eurostar vanuit Nederland richting de Belgische grens.

Bijkomend voordeel is dat treinkaartjes helemaal niet duur hoeven te zijn. Je boekt namelijk tot 7 dagen voor vertrek tickets met vroegboekkorting. Eerder moest je maanden voor vertrek boeken voor goedkope treinkaartjes, maar dit is gelukkig verleden tijd. Ook duurzaam reizen? Zoek direct internationale treintickets via onze website en ontdek de mooiste natuur(gebieden) in België.

Hoge Kempen: natuurgebied in België

Een van de meest complete natuurgebieden in België is Hoge Kempen. Hier tref je 12.000 hectare aan pure natuur. Uitgestrekte weides, glooiende graslanden, duinen en heuvels zorgen voor een afwisselend spektakel. Gecombineerd met een dennenbos en natuurlijke vijvers dompel je jezelf onder in een magisch nationaal park.

Natuurgebied Hoge Kempen in België is uitstekend bereikbaar en eigenlijk onmogelijk in één keer goed te bezichtigen. Met 5 belangrijke toegangswegen ontdek je telkens iets nieuws.

Belangrijke toegangswegen

  • Terhills Maasmechelen
  • Kattevennen Genk
  • Lieteberg Zutendaal
  • Mechelse Heide Maasmechelen
  • Pietersheim Lanaken
  • Station van As

Hoge Venen / Eifel: wilde dieren, bergen en houten wandelpaden

In het oosten van België tref je natuurgebied Hoge Venen, wat voor een deel overloopt in natuurgebied de Eifel te Duitsland. Het gebied bruist van de wilde dieren en imposante landschappen. Zo tref je hier de hoogste bergen van België en dieren als wilde katten, zwijnen, herten en tal van andere diersoorten.

Het gebied is sinds 1957 beschermd en is met 67.000 hectare het grootste natuurgebied in Wallonië. Highlights zijn de houten wandelpaden door de heide en de twee hoogste bergen van België; Baraque Michel en de Signal Botrange.

Zoniënwoud: UNESCO Werelderfgoed, hondengebied en Schotse Hooglandpaarden

In de buurt van Brussel vind je het Zoniënwoud met een grote van ongeveer 4.500 hectare. Delen van het Zoniënwoud zijn vermeld op de Werelderfgoedlijst, vanwege de ruim 200 jaar oude beukenbomen en een grote diversiteit aan flora en fauna.

De schitterende natuur wordt veelvuldig gebruikt door de Brusselaars om te mountainbiken, wandelen en de hond uit te laten. Er is namelijk een groot deel waar de hond vrij kan loslopen. Ook heb je kans om Schotse Hooglandpaarden te spotten en natuurlijk diverse andere wilde dieren.

Het Zwin: natuurgebied aan de kust in België

Nabij de kust van België tref je natuurgebied het Zwin. Je treft hier prachtige kustlandschappen, vergezichten en een breed spectrum aan vogels. Het Zwin ligt vlak bij Knokke-Heist aan zee en is beschermd gebied sinds 1939. Voor behoud van het natuurgebied wordt een toegangsprijs geheven van 10 euro (volwassenen) en 5 euro (kinderen).

Kalmthoutse Heide: natuur in België aan grens Nederland

In de Kalmthoutse Heide tref je op 60 vierkante kilometer een afwisselende bos- en heiderijke omgeving. Ongerepte natuur en schilderachtige landschappen kan je bezichtigen tijdens een wandeling, maar tevens per paard, fiets of met de hond!

Het park is bereikbaar vanuit 4 verschillende toegangswegen, namelijk:

  1. Volksabdij – Ossendrecht (NL)
  2. Hemelrijk – Essen (BE)
  3. De Vroente – Kalmthout (BE)
  4. Ravenhof – Putte / Stabroek (BE)
Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders