5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim 30 treinverbindingen per dag geen enkel probleem. Zo vertrekken er de hele dag treinen van InterCity Brussel, Thalys en Eurostar vanuit Nederland richting de Belgische grens.

Bijkomend voordeel is dat treinkaartjes helemaal niet duur hoeven te zijn. Je boekt namelijk tot 7 dagen voor vertrek tickets met vroegboekkorting. Eerder moest je maanden voor vertrek boeken voor goedkope treinkaartjes, maar dit is gelukkig verleden tijd. Ook duurzaam reizen? Zoek direct internationale treintickets via onze website en ontdek de mooiste natuur(gebieden) in België.

Hoge Kempen: natuurgebied in België

Een van de meest complete natuurgebieden in België is Hoge Kempen. Hier tref je 12.000 hectare aan pure natuur. Uitgestrekte weides, glooiende graslanden, duinen en heuvels zorgen voor een afwisselend spektakel. Gecombineerd met een dennenbos en natuurlijke vijvers dompel je jezelf onder in een magisch nationaal park.

Natuurgebied Hoge Kempen in België is uitstekend bereikbaar en eigenlijk onmogelijk in één keer goed te bezichtigen. Met 5 belangrijke toegangswegen ontdek je telkens iets nieuws.

Belangrijke toegangswegen

  • Terhills Maasmechelen
  • Kattevennen Genk
  • Lieteberg Zutendaal
  • Mechelse Heide Maasmechelen
  • Pietersheim Lanaken
  • Station van As

Hoge Venen / Eifel: wilde dieren, bergen en houten wandelpaden

In het oosten van België tref je natuurgebied Hoge Venen, wat voor een deel overloopt in natuurgebied de Eifel te Duitsland. Het gebied bruist van de wilde dieren en imposante landschappen. Zo tref je hier de hoogste bergen van België en dieren als wilde katten, zwijnen, herten en tal van andere diersoorten.

Het gebied is sinds 1957 beschermd en is met 67.000 hectare het grootste natuurgebied in Wallonië. Highlights zijn de houten wandelpaden door de heide en de twee hoogste bergen van België; Baraque Michel en de Signal Botrange.

Zoniënwoud: UNESCO Werelderfgoed, hondengebied en Schotse Hooglandpaarden

In de buurt van Brussel vind je het Zoniënwoud met een grote van ongeveer 4.500 hectare. Delen van het Zoniënwoud zijn vermeld op de Werelderfgoedlijst, vanwege de ruim 200 jaar oude beukenbomen en een grote diversiteit aan flora en fauna.

De schitterende natuur wordt veelvuldig gebruikt door de Brusselaars om te mountainbiken, wandelen en de hond uit te laten. Er is namelijk een groot deel waar de hond vrij kan loslopen. Ook heb je kans om Schotse Hooglandpaarden te spotten en natuurlijk diverse andere wilde dieren.

Het Zwin: natuurgebied aan de kust in België

Nabij de kust van België tref je natuurgebied het Zwin. Je treft hier prachtige kustlandschappen, vergezichten en een breed spectrum aan vogels. Het Zwin ligt vlak bij Knokke-Heist aan zee en is beschermd gebied sinds 1939. Voor behoud van het natuurgebied wordt een toegangsprijs geheven van 10 euro (volwassenen) en 5 euro (kinderen).

Kalmthoutse Heide: natuur in België aan grens Nederland

In de Kalmthoutse Heide tref je op 60 vierkante kilometer een afwisselende bos- en heiderijke omgeving. Ongerepte natuur en schilderachtige landschappen kan je bezichtigen tijdens een wandeling, maar tevens per paard, fiets of met de hond!

Het park is bereikbaar vanuit 4 verschillende toegangswegen, namelijk:

  1. Volksabdij – Ossendrecht (NL)
  2. Hemelrijk – Essen (BE)
  3. De Vroente – Kalmthout (BE)
  4. Ravenhof – Putte / Stabroek (BE)
5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders