5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw hond mag namelijk gewoon mee. Op deze manier kunnen jullie de 6 voetjes nog even wat rust geven.

In Frankrijk vind je ontzettend veel mooie wandelpaden. Van steile hellingen tussen rotspartijen, tot aan vriendelijke paadjes langs zacht kabbelend water. Wil je wandelen met jouw viervoeter op de meest hondvriendelijke wandelroutes in Frankrijk? Wij hebben de mooiste alvast voor je op een rij gezet. Jij hoeft alleen nog maar een treinticket te boeken.

  1. Semnoz
  2. Alpe d’Huez
  3. Le Bourg d’Oisans
  4. Jura
  5. Franse Pyreneeën

Trein, Hond, wandelen en Frankrijk: 5 mooiste hondvriendelijke wandelroutes

Er is niks zo mooi als samen met de hond wandelen in de pure natuur. Ook Frankrijk kent losloopgebieden met schitterende vergezichten, beekjes, bossen en gezellige terrasjes om even bij te komen. Natuurlijk zijn ook deze gebieden met één overstap bereikbaar per trein. In de meeste gevallen reis je per IC Brussel of Thalys naar Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de TGV of Thalys richting de gewenste eindbestemming.

Trein Wandelen Frankrijk Hond

1.) Wandelen met de hond in Semnoz

Ben je dol op meren én bergen? Wil je liever geen keuze maken tussen deze 2 uitzichten en moet de route geschikt zijn voor jouw hond? Dan is deze wandeling nabij het Meer van Annecy een aanrader. Deze korte en vrij eenvoudige hike heeft mooie brede paden. Hier kan jouw viervoeter naar hartenlust zijn benen strekken. Stop onderweg eventjes voor een korte pauze. Dat kun je doen met uitzicht op de Mont Blanc, maar je kunt ook één van de kaasboerderijen bezoeken. Hier worden de lekkerste Franse kaasjes gemaakt én verkocht.

Tip! Bezoek het ambachtelijke kaasfabriekje in La Compote. Een klein dorpje dat onderdeel uitmaakt van de wandelroute die je loopt met jouw hond. Koop hier zeker een stukje Reblochon de Savoie kaas. Een heerlijke kaasje op een stukje brood of bij een glas wijn.

2.) Boucle des Lacs op de Alpe d’Huez

Nét even buiten de skigebieden op de Alpe d’Huez vind je een prachtig natuurgebied waar je heerlijke wandelingen kunt maken met de hond. Je wandelt rondom 6 kleine meren en wordt omringt door rotspartijen en groen glooiende bergen. Als er geen sneeuw ligt natuurlijk.

Gedurende de wandeling geniet je van een adembenemend zicht op het Massif de Belledonne. Het startpunt van de route ligt net buiten het dorpje Alpe d’Huez. Wil je met de trein naar dit mooie wandelgebied? Treinstation Grenoble ligt op circa 60 kilometer afstand.

Mooiste Stranden Frankrijk

3.) Hondvriendelijke wandelroute naar de Cascade de la Pisse waterval

In Le Bourg d’Oisans vind je een makkelijke wandelroute die heel geschikt is om te lopen met jouw hond. De vlakke en goed begaanbare paden voeren je naar de indrukwekkende waterval die ruim 6 kilometer verderop ligt. Je wandelt over brede paden, maar ook over idyllische bospaden.

Hier ruik je niet alleen de geur van naaldbomen en wilde kruiden, maar natuurlijk ook van het bergwater van de Cascade de la Pisse. Het water dat met een enorme vaart van de rots af dendert is helderblauw. Ga je in het zomerseizoen wandelen met de hond in Frankrijk? Dan is dit ook een perfecte hike om eventjes lekker af te koelen.

Tip! Is 6 kilometer wandelen niet voldoende voor jullie? Reis dan naar de andere kant van het dorpje Le Bourg d’Oisan. Hier vind je nog een waterval en een hondvriendelijke wandelroute. Het startpunt vind je bij Gite du Plan du Lac in het dal van de Vénéon.

4.) Wandelen met de hond in de Franse Jura

Ga je met de hond op vakantie in de Jura? Dan is deze wandelroute naar de Cascade des Tufs in Les Planches près Arbois een aanrader. De wandeling kun je maken als klein ommetje van 2 kilometer, maar je kunt hem ook combineren met andere wandelroutes in de buurt. Het startpunt vind je in het dorp. Al snel wandel je langs steile rotsen en plateaus.

De rotsen van de waterval zijn begroeid met mos. Dat geeft deze cascade een sprookjesachtige aanblik. Gedurende deze wandelroute met de hond moet je dus ook zeker jouw fotocamera niet vergeten. Zeker niet als je in de ochtend gaat. Jouw hond kan een verfrissende duik nemen in het water. Dat is hier namelijk kraakhelder en ondiep.

5.) Wandelen met jouw viervoeter in de Désert du Carlit

Deze prachtige wandelroute is ontzettend afwisselend en heeft een lengte van 9 kilometer. Jij en jouw hond wandelen door naaldboombossen, maar ook over velden met bloemen en langs bergmeren. Je bevindt je voortdurend in de buurt van de bijna 3.000 meter hoge Pic Carlit. Dit is het hoogste punt van de Franse Pyreneeën. Onderweg geniet je van de frisse lucht terwijl jouw hond zich vermaakt in één van de vele zacht stromende beekjes.

Tip! Ga je met de trein naar Frankrijk om te wandelen met jouw hond? Dan kun je overnachten in hotel Les Bonnes Hores. Dit gezellige berghotel vind je direct bij het startpunt van deze wandeling. Zowel wandelaars als honden zijn hier van harte welkom.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest