5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw hond mag namelijk gewoon mee. Op deze manier kunnen jullie de 6 voetjes nog even wat rust geven.

In Frankrijk vind je ontzettend veel mooie wandelpaden. Van steile hellingen tussen rotspartijen, tot aan vriendelijke paadjes langs zacht kabbelend water. Wil je wandelen met jouw viervoeter op de meest hondvriendelijke wandelroutes in Frankrijk? Wij hebben de mooiste alvast voor je op een rij gezet. Jij hoeft alleen nog maar een treinticket te boeken.

  1. Semnoz
  2. Alpe d’Huez
  3. Le Bourg d’Oisans
  4. Jura
  5. Franse Pyreneeën

Trein, Hond, wandelen en Frankrijk: 5 mooiste hondvriendelijke wandelroutes

Er is niks zo mooi als samen met de hond wandelen in de pure natuur. Ook Frankrijk kent losloopgebieden met schitterende vergezichten, beekjes, bossen en gezellige terrasjes om even bij te komen. Natuurlijk zijn ook deze gebieden met één overstap bereikbaar per trein. In de meeste gevallen reis je per IC Brussel of Thalys naar Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de TGV of Thalys richting de gewenste eindbestemming.

Trein Wandelen Frankrijk Hond

1.) Wandelen met de hond in Semnoz

Ben je dol op meren én bergen? Wil je liever geen keuze maken tussen deze 2 uitzichten en moet de route geschikt zijn voor jouw hond? Dan is deze wandeling nabij het Meer van Annecy een aanrader. Deze korte en vrij eenvoudige hike heeft mooie brede paden. Hier kan jouw viervoeter naar hartenlust zijn benen strekken. Stop onderweg eventjes voor een korte pauze. Dat kun je doen met uitzicht op de Mont Blanc, maar je kunt ook één van de kaasboerderijen bezoeken. Hier worden de lekkerste Franse kaasjes gemaakt én verkocht.

Tip! Bezoek het ambachtelijke kaasfabriekje in La Compote. Een klein dorpje dat onderdeel uitmaakt van de wandelroute die je loopt met jouw hond. Koop hier zeker een stukje Reblochon de Savoie kaas. Een heerlijke kaasje op een stukje brood of bij een glas wijn.

2.) Boucle des Lacs op de Alpe d’Huez

Nét even buiten de skigebieden op de Alpe d’Huez vind je een prachtig natuurgebied waar je heerlijke wandelingen kunt maken met de hond. Je wandelt rondom 6 kleine meren en wordt omringt door rotspartijen en groen glooiende bergen. Als er geen sneeuw ligt natuurlijk.

Gedurende de wandeling geniet je van een adembenemend zicht op het Massif de Belledonne. Het startpunt van de route ligt net buiten het dorpje Alpe d’Huez. Wil je met de trein naar dit mooie wandelgebied? Treinstation Grenoble ligt op circa 60 kilometer afstand.

Mooiste Stranden Frankrijk

3.) Hondvriendelijke wandelroute naar de Cascade de la Pisse waterval

In Le Bourg d’Oisans vind je een makkelijke wandelroute die heel geschikt is om te lopen met jouw hond. De vlakke en goed begaanbare paden voeren je naar de indrukwekkende waterval die ruim 6 kilometer verderop ligt. Je wandelt over brede paden, maar ook over idyllische bospaden.

Hier ruik je niet alleen de geur van naaldbomen en wilde kruiden, maar natuurlijk ook van het bergwater van de Cascade de la Pisse. Het water dat met een enorme vaart van de rots af dendert is helderblauw. Ga je in het zomerseizoen wandelen met de hond in Frankrijk? Dan is dit ook een perfecte hike om eventjes lekker af te koelen.

Tip! Is 6 kilometer wandelen niet voldoende voor jullie? Reis dan naar de andere kant van het dorpje Le Bourg d’Oisan. Hier vind je nog een waterval en een hondvriendelijke wandelroute. Het startpunt vind je bij Gite du Plan du Lac in het dal van de Vénéon.

4.) Wandelen met de hond in de Franse Jura

Ga je met de hond op vakantie in de Jura? Dan is deze wandelroute naar de Cascade des Tufs in Les Planches près Arbois een aanrader. De wandeling kun je maken als klein ommetje van 2 kilometer, maar je kunt hem ook combineren met andere wandelroutes in de buurt. Het startpunt vind je in het dorp. Al snel wandel je langs steile rotsen en plateaus.

De rotsen van de waterval zijn begroeid met mos. Dat geeft deze cascade een sprookjesachtige aanblik. Gedurende deze wandelroute met de hond moet je dus ook zeker jouw fotocamera niet vergeten. Zeker niet als je in de ochtend gaat. Jouw hond kan een verfrissende duik nemen in het water. Dat is hier namelijk kraakhelder en ondiep.

5.) Wandelen met jouw viervoeter in de Désert du Carlit

Deze prachtige wandelroute is ontzettend afwisselend en heeft een lengte van 9 kilometer. Jij en jouw hond wandelen door naaldboombossen, maar ook over velden met bloemen en langs bergmeren. Je bevindt je voortdurend in de buurt van de bijna 3.000 meter hoge Pic Carlit. Dit is het hoogste punt van de Franse Pyreneeën. Onderweg geniet je van de frisse lucht terwijl jouw hond zich vermaakt in één van de vele zacht stromende beekjes.

Tip! Ga je met de trein naar Frankrijk om te wandelen met jouw hond? Dan kun je overnachten in hotel Les Bonnes Hores. Dit gezellige berghotel vind je direct bij het startpunt van deze wandeling. Zowel wandelaars als honden zijn hier van harte welkom.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders