5x natuur in Duitsland

Natuurliefhebber, wandelaar, visser of hou je van fietsen? Dan moet je zeker eens kijken naar deze bestemmingen in Duitsland. Ieder uniek in zijn soort omgeven met bosrijke en groene berglandschappen. Hiervoor hebben wij 5 regio’s geselecteerd die allemaal goed bereikbaar zijn met de trein. Denk aan de Eifel, Harz, Jasmund, Sächsische Schweiz en Beieren. Allemaal zeer geschikt voor een complete vakantie in de natuur van Duitsland.

Als moderne Nederlander reis je natuurlijk met de trein naar Duitsland. Zo rijden er dagelijks 10 treinen van InterCity Berlijn en ICE International over de grens en ben je in de natuur van Duitsland voor je het weet! Bekijk de beschikbaarheid van internationale treintickets en ontdek op deze pagina de mooiste natuurgebieden voor een geweldige vakantie of lang weekend weg.

Harz: hoogste hangbrug, stoomtrein en wandelpaden

Harz behoort  tot één van de mooiste wandel, fiets en zelfs skigebieden van Noord-Duitsland. Nationaal Park Harz is dan ook zowel in de zomer als winterperiode razend populair. Maak een rit in de stoomlocomotief richting Brocken en geniet van prachtige vergezichten. De hoogste berg is de Brocken op 1142 meter hoogte. Verder tref je in de omgeving diverse wandelroutes aan, waaronder een uniek naaktwandelpad en de langste hangbrug van Europa. De Titan RT is 460 meter lang en 100 meter hoog en is een absolute aanrader bij een bezoek aan Nationaal Park Harz in Duitsland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Patrick K. (@pat_k_pictures_) op

Jasmund: panoramapunten langs rotswanden aan Oostzee

In het noordoosten van Duitsland vind je Nationaal Park Jasmund. Vernoemd naar het gelijknamige schiereiland dat zich in het natuurgebied bevindt. Jasmund bestaat voornamelijk uit bos, maar een mooi uitzicht krijg je aan de kust. Hier heb je uitzicht op hoge krijtrotsen aan de rand van de Oostzee. Zeker wandelaars kunnen hier genieten van de 60 tot 160 meter hoge rotswanden op één van de vele panoramapunten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 💬 E L E N A (@elenas_kleinewelt) op

Sächsische Schweiz: schitterende rotsformaties, Elbefietsroute en dierenrijk

In het oosten van Duitsland vindt je tegen de grens van Tsjechië aan het Sächsische Schweiz natuurgebied. Voor mooie natuur in Duitsland ben je hier op het juiste adres. Schitterende rotsformaties, de Elbefietsroute en ongerepte natuur doen denken aan de omgeving van Amerika of China. Het is dan ook niet voor niets dat het gebied een ware trekpleister is voor echte bergbeklimmers. Ook vissers en dierenvrienden zullen zich hier volop vermaken met het spotten van mooie vogels, everzwijnen, edelherten, slangen, forel en zelfs zalm.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heinrich Lischka (@typografski) op

De Eifel: afwisseling van cultuur en natuur

Mooie natuur in Duitsland nabij de Nederlandse grens is natuurlijk de Eifel. Cultuur en natuur worden hier afgewisseld. Denk aan Romeinse bouwwerken, kastelen, kloosters en meer dan 100 burchten. Daartegenover vind je bizarre wandelpaden en fietsroutes langs weilanden, heuvels, bossen, rivieren en meren.

Een bezoek aan de veelzijdige Eifel is goed te doen met de trein en eigenlijk een ‘must’ voor elke Nederlander.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eifel Tourismus (@eifeltourismus) op

Beieren: land van meren

Genieten van mooie meren in Duitsland? Dan moet je naar de regio Beieren. Diverse meren, zoals de Königsee, Hintersee, Chiemsee en Eibsee zullen je doen verbazen. Helderblauw water gecombineerd met machtige bergwanden liggen hier overal op de loer. Reis met de trein naar München of Salzburg voor een complete vakantie of lang weekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juliana Pippig (@juju_pippig) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest