5x natuur in Duitsland

Natuurliefhebber, wandelaar, visser of hou je van fietsen? Dan moet je zeker eens kijken naar deze bestemmingen in Duitsland. Ieder uniek in zijn soort omgeven met bosrijke en groene berglandschappen. Hiervoor hebben wij 5 regio’s geselecteerd die allemaal goed bereikbaar zijn met de trein. Denk aan de Eifel, Harz, Jasmund, Sächsische Schweiz en Beieren. Allemaal zeer geschikt voor een complete vakantie in de natuur van Duitsland.

Als moderne Nederlander reis je natuurlijk met de trein naar Duitsland. Zo rijden er dagelijks 10 treinen van InterCity Berlijn en ICE International over de grens en ben je in de natuur van Duitsland voor je het weet! Bekijk de beschikbaarheid van internationale treintickets en ontdek op deze pagina de mooiste natuurgebieden voor een geweldige vakantie of lang weekend weg.

Harz: hoogste hangbrug, stoomtrein en wandelpaden

Harz behoort  tot één van de mooiste wandel, fiets en zelfs skigebieden van Noord-Duitsland. Nationaal Park Harz is dan ook zowel in de zomer als winterperiode razend populair. Maak een rit in de stoomlocomotief richting Brocken en geniet van prachtige vergezichten. De hoogste berg is de Brocken op 1142 meter hoogte. Verder tref je in de omgeving diverse wandelroutes aan, waaronder een uniek naaktwandelpad en de langste hangbrug van Europa. De Titan RT is 460 meter lang en 100 meter hoog en is een absolute aanrader bij een bezoek aan Nationaal Park Harz in Duitsland.

Jasmund: panoramapunten langs rotswanden aan Oostzee

In het noordoosten van Duitsland vind je Nationaal Park Jasmund. Vernoemd naar het gelijknamige schiereiland dat zich in het natuurgebied bevindt. Jasmund bestaat voornamelijk uit bos, maar een mooi uitzicht krijg je aan de kust. Hier heb je uitzicht op hoge krijtrotsen aan de rand van de Oostzee. Zeker wandelaars kunnen hier genieten van de 60 tot 160 meter hoge rotswanden op één van de vele panoramapunten.

Sächsische Schweiz: schitterende rotsformaties, Elbefietsroute en dierenrijk

In het oosten van Duitsland vindt je tegen de grens van Tsjechië aan het Sächsische Schweiz natuurgebied. Voor mooie natuur in Duitsland ben je hier op het juiste adres. Schitterende rotsformaties, de Elbefietsroute en ongerepte natuur doen denken aan de omgeving van Amerika of China. Het is dan ook niet voor niets dat het gebied een ware trekpleister is voor echte bergbeklimmers. Ook vissers en dierenvrienden zullen zich hier volop vermaken met het spotten van mooie vogels, everzwijnen, edelherten, slangen, forel en zelfs zalm.

De Eifel: afwisseling van cultuur en natuur

Mooie natuur in Duitsland nabij de Nederlandse grens is natuurlijk de Eifel. Cultuur en natuur worden hier afgewisseld. Denk aan Romeinse bouwwerken, kastelen, kloosters en meer dan 100 burchten. Daartegenover vind je bizarre wandelpaden en fietsroutes langs weilanden, heuvels, bossen, rivieren en meren.

Een bezoek aan de veelzijdige Eifel is goed te doen met de trein en eigenlijk een ‘must’ voor elke Nederlander.

Beieren: land van meren

Genieten van mooie meren in Duitsland? Dan moet je naar de regio Beieren. Diverse meren, zoals de Königsee, Hintersee, Chiemsee en Eibsee zullen je doen verbazen. Helderblauw water gecombineerd met machtige bergwanden liggen hier overal op de loer. Reis met de trein naar München of Salzburg voor een complete vakantie of lang weekend.

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders