5x Mountainbiken in België per trein

Wat zijn de mooiste plekjes om per trein te mountainbiken in België? Mountainbiken in België is verrassend, uitdagend en ook nog eens lekker dichtbij huis. Je hoeft dus niet ver te reizen voor een sportieve mini-break of een lange fietsvakantie bij onze zuiderburen. De onderstaande mountainbike routes in België liggen dichtbij bekende plaatsen. Ze zijn dus ook heel makkelijk bereikbaar met de trein. De mountainbike neem je uiteraard met je mee.

Met name bestemmingen in België zijn vanaf Nederlandse bodem uitstekend bereikbaar per trein. Ook de fiets kan mee in treinen naar België, zoals de reguliere treinen en de IC Brussel. In treinen van Thalys en Eurostar mag de fiets niet mee. Online zijn treinkaartjes naar België voordelig verkrijgbaar tot 7 dagen voor vertrek, zonder bijkomende boekingskosten.

  1. Spa
  2. Sart Tilman
  3. Huy
  4. Gooik
  5. Aywaille

België is hét fietsland bij uitstek. Hier vind je alles wat een goede mountainbikeroute nodig heeft. Zoals spannende afdalingen, pittige klimmetjes en heel veel single tracks door de mooiste landschappen. Bijvoorbeeld in Spa of Sart-Tilman in de Belgische Ardennen. Wil je mountainbiken in België maar niet te veel klimmen? Kies dan voor de adembenemende tracks in het Pajottenland bij Brussel. Dit zijn de 5 mooiste mountainbike routes in België.

Trein Vielsalm

5 mooiste mountainbike routes van België

Als liefhebber van de sport is het leuk om een keer in een andere omgeving te fietsen. Ontdek daarom deze 5 mooie mountainbike routes in België, die je per trein kan bezoeken.

1.) Mountainbiken in Spa

Spa heeft eigenlijk alles wat een mountainbike walhalla moet hebben. Hier vind je een duizelingwekkend netwerk van de mooiste routes, maar kun je jouw spieren daarna ook verwennen in één van de vele thermen die het bekende dorp in België rijk is. Vanuit het dorpje kun je routes volgens met verschillende afstanden van 8 tot en met 37 kilometer.

De routes voeren je vooral door bosrijke gebieden met steile afdalingen maar ook steile klimmen. Omdat de tracks in Spa niet al te technisch zijn, kunnen ook beginnende mountainbikers hier hun hart ophalen. Vergeet na het fietsen niet om lekker te ontspannen in één van vele thermen. Geniet van een welverdiende massage of een Fins stoombad.

Tip! Wil je langer kunnen mountainbiken in Spa België of verblijf je er meerdere dagen? De routes van Spa sluiten ook aan op de mountainbike tracks van Theux Sart-lez-Spa.

Trein Wandelen Ardennen Belgie

2.) Mountainbiken in Sart-Tilman

Sart-Tilman vind je vlakbij Luik. Reis dus zeker met de trein als je wilt mountainbiken in België. De aansluiting is hier namelijk uitstekend. Daarnaast is het treinstation van Luik natuurlijk al een bezienswaardigheid an sich. Jouw mountainbike neem je gewoon met je mee in de trein van Nederland naar België. Eenmaal aangekomen in Luik ligt het mountainbike gebied van Sart-Tilman op een steenworp afstand. De route kenmerkt zich door zacht stromende beekjes, dichtbegroeide bossen en flinke hoogtemeters.

De mountainbike routes liggen opgesloten tussen Bois de Nomont en Bois de la Marchandise d’Arras. Neem onderweg zeker even de tijd om te genieten van de imposante rotspartijen en de vele oude abdijen en kastelen die je tegenkomt. Deze mountainbikeroute in Sart-Tilman heeft een totale lengte van 19 kilometer. Je kunt starten vanaf de boulevard in het dorpje. Dit is ook een fijne plek voor een drankje of een lekkere maaltijd na afloop.

3.) Mountainbiken in Huy

Ben jij een ervaren fietser en wil je mountainbike in België? Dan zou Huy zeker op jouw verlanglijst moeten staan. Zorg er wel voor dat de remmen van jouw mountainbike in orde zijn, want hier vind je de beruchte Muur van Hoei (Huy). Een zeer steile afdaling waarbij je zowel je linker als je rechter rem nodig hebt. Huy ligt vlakbij Luik en is daardoor heel makkelijk bereikbaar. Zowel met de auto als lekker makkelijk en ontspannen met de trein.

De route kenmerkt zich door de vele klimmen en steile afdalingen, maar ook door de super technische single tracks, rotspartijen en rivieren. Je fietst zelfs door droogliggende rivierbeddingen en waant je daardoor écht in het fietswalhalla van België. Als je wilt mountainbiken in Huy België, heb je de keuze uit 3 routes van 18, 34 of 38 km lang. Als je hier verblijft voor een langere vakantie, dan zou je ze zeker alle 3 moeten overdenken.

Tip! Wil je naast mountainbiken ook de stad Huy verkennen? Bezoek dan zeker het Fort van Hoei. Dit 9e-eeuwse fort torent hoog boven het plaatsje uit en trakteert je daardoor op een adembenemend mooi uitzicht. Het Li Tchestia, zoals het fort ook wordt genoemd, huisvest het Museum van het Verzet en Concentratiekampen. Indrukwekkend!

4.) Mountainbiken in Gooik

Ook Gooik is een geweldige bestemming als je graag wilt mountainbiken in België. Dit idyllische plaatsje vind je ten zuiden van Brussel. Dat betekent dat de treinverbindingen hier uitstekend zijn. Dit gebied wordt ook wel het Pajottenland genoemd. De mountainbike tracks zijn hier heerlijk heuvelig en glooiend, maar zeker niet te moeilijk of te zwaar.

Het landschap is hier rustiek, maar je vindt er ook tal van aangelegde en goed onderhouden single tracks. Je kunt op 4 plaatsen starten met een route van 9, 11, 13 of 15 kilometer. Je kunt natuurlijk ook diverse routes met elkaar combineren. Wil je meer mountainbiken in België? De tracks sluiten ook aan op de routes van Ninove & Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.

Tip! Stop onderweg zeker voor een Belgisch biertje bij één van de vele bierbrouwerijen van deze streek. Zoals Oude Geuzestekerij de Cam midden in het centrum van Gooik.

5.) Mountainbiken in Aywaille

Ben je op zoek naar een échte uitdaging tijdens het mountainbiken in België? Strijk dan neer in de omgeving van Aywaille. Hier kun je fietsen in de regionen van de Amblève Vallei en Remouchamps. Dit gebied wordt ook wel de enduro en single track hemel voor mountainbikers genoemd. Het landschap is heuvelachtig, vol met imposante rotsen, lieflijk stromende beekjes en wilde rivieren. Aywaille in Hoog-België heeft het eigenlijk allemaal.

Je kunt hier een keuze maken uit ongekend veel mountainbike routes in de buurt van rivier de Ninglinspo. Kies voor verschillende afstanden van 6 tot 28 kilometer. Je kunt natuurlijk ook routes combineren. Er zijn diverse startpunten in Aywaille. Zelfs direct bij het treinstation. Als je hier wilt mountainbiken is het dus een aanrader om met de trein te reizen.

TIP! Ontdek de mooiste routes en ga per trein Mountainbiken in België. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder boekingskosten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Kortrijk in België

Trein naar Kortrijk in België

☑️ Trein naar Kortrijk v.a. € 31,50 ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Kortrijk 02:46 uur ☑️ 1 overstap op Antwerpen Centraal ☑️ Treintickets: Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Weekendje weg of een dagje naar een leuke bestemming in het...

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Gelegen in het hart van België is West-Vlaanderen een populaire regio voor veel Nederlanders. De diversiteit aan landschappen, natuur en mooie bestemmingen maakt West-Vlaanderen aantrekkelijk voor een dagtrip, weekendje weg of complete vakantie. Natuurlijk verken je...

Pin It on Pinterest