5x leuke bestemmingen in België

Niet te ver van huis, maar wel genieten van een mooie stad? Dan hebben wij 5 leuke bestemmingen in België voor jou geselecteerd! Uitstekend bereikbaar per internationale trein en verrassend leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Daarnaast kan je in België eigenlijk in elke stad winkelen en ontspannen op een terras. Nog tijd over? Kijk dan even voor een wandelroute in de regio.

Naar België met de trein? Dan reis je het voordeligst per InterCity Brussel. De stoptrein die vertrekt vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol, Rotterdam en Breda naar België reist. Er vertrekken dagelijks ook 4 IC Brussels vanaf Den Haag HS. Ook per Eurostar of Thalys rijden er trein naar Brussel-Zuid (Midi). Hier kan je vervolgens overstappen op de regionale trein naar andere bestemmingen.

Treinkaartjes

Antwerpen: meest veelzijdige bestemming

Treinkaartje Antwerpen

Weleens in Antwerpen geweest? Misschien wel de meest veelzijdige en dichtstbijzijnde bestemming. De stad kent tal van bezienswaardigheden, waaronder museum MAS, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de oude binnenstad en het Centraal station van Antwerpen wat op zichzelf al een high-light is.

Dagje of weekendje weg? Antwerpen is ideaal! Natuurlijk pak je de trein. Je boekt goedkope treinkaartjes naar Antwerpen al tot 7 dagen voor vertrek. Vervolgens reis je per IC Brussel met een minimale reistijd vanaf diverse stations in Nederland.

Brussel: fietsen door Brussel

Trein Brussel

Een dagje weg of een complete stedentrip boeken? Brussel is groot en kent tel van leuke locaties, zoals de koninklijke wijk, de Kunstberg, de Zavelkerk en het Poelaertplein. Zeker het Poelaertplein is leuk vanwege het uitzicht over de stad. Wil je winkelen? Kies dan een andere leuke bestemming in België, want de winkelstraten liggen verspreid over de stad, wat het shopgemak niet vergroot.

Ontdek Brussel op de fiets. Hiermee kom je in alle hoeken van de stad op de meest duurzame manier. Voor toeristen zijn deelfietsen en huurfietsen beschikbaar. Deelfietsen bij aanbieders als Villo!, Blue-bike en Billy Bike. De huurfiets aanbieders hebben verschillende kenmerken. Zo kan je bij Pro Vélo een fiets huren inclusief rondleiding en bij CyCLO alle soorten fietsen, zoals de reguliere fiets, tandem, bakfiets of fietswagen. Heb je beperkte mobiliteit? Bij Almagic in Brussel beschikt over een aanbod van aangepaste fietsen voor mensen met een beperkte mobiliteit. Met de trein naar Brussel? Reis met de IC Brussel naar Brussel Centraal of per Thalys/Eurostar naar Brussel-Zuid.

Brugge: bourgondisch genieten

Trein Brugge

Typisch Belgisch genieten? Brugge is misschien wel de meest bourgondische stad van België. Oude straten, prachtige gevels, mooie grachten en op elke hoek een leuk terrasje. Maak een rondvaart door grachten van Brussel en bezoek leuke winkelstraten, te vinden in het historisch stadscentrum. De belangrijkste winkelstraat is de Steenstraat met bekende winkelketens. Andere populaire winkelstraten zijn de Noordzandstraat, de Vlamingstraat, de Katelijnestraat en de Geldmuntstraat.

Reis met de trein naar Brugge. Met een reistijd van 3.03 uur reis je vanaf Amsterdam naar Brugge. Hiervoor dien je over te stappen op Antwerpen CS, waarna je op de directe trein naar Brugge stapt. De reis is goed te doen en te boeken bij diverse aanbieders als NS International, TheTrainLine, B-Europe en Deutsche Bahn.

Gent: stad met karakter

Trein Gent

Een grote en leuke stad in België bezoeken? Vergeet Gent niet! Een historisch en gezellig stadshart met ontzettend bourgondische biercafés. Daarnaast kan je heerlijk winkelen, wandelen en bezichtigen in de stad. Ook het nachtleven is  Gent is op zijn minst bruisend te noemen met leuke kroegen en nachtclubs. Bezoek in Gent zeker even bezienswaardigheid Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal en het Belfort van Gent (panoramapunt).

Ook met het meest duurzame vervoersmiddel reizen? Dan reis je met de trein naar Gent Sint Pieters. De treinreis duurt 2.16 uur met een overstap op Antwerpen CS en is zeer goed te doen.

Luik: studentenstad in België

Trein Luik

Een stad die vaak onterecht wordt overgeslagen is Luik. Doet kleiner aan dan Antwerpen, maar is minstens zo veelzijdig. Het stadscentrum kent mooie bezienswaardigheden, leuke winkels en een bruisend nachtleven. Daarbij bloeit de stad met mooi weer helemaal op door de vele studenten die erop uittrekken. Naast het prachtige stadshart kan je heerlijk wandelen in de regio of en rondvaart maken over de Maast. Ook ligt Luik nabij de Ardennen waar activiteiten, wandelingen en natuur samenkomen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest