5x leuke bestemmingen in België

Niet te ver van huis, maar wel genieten van een mooie stad? Dan hebben wij 5 leuke bestemmingen in België voor jou geselecteerd! Uitstekend bereikbaar per internationale trein en verrassend leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Daarnaast kan je in België eigenlijk in elke stad winkelen en ontspannen op een terras. Nog tijd over? Kijk dan even voor een wandelroute in de regio.

Naar België met de trein? Dan reis je het voordeligst per InterCity Brussel. De stoptrein die vertrekt vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol, Rotterdam en Breda naar België reist. Er vertrekken dagelijks ook 4 IC Brussels vanaf Den Haag HS. Ook per Eurostar of Thalys rijden er trein naar Brussel-Zuid (Midi). Hier kan je vervolgens overstappen op de regionale trein naar andere bestemmingen.

Treinkaartjes

Antwerpen: meest veelzijdige bestemming

Treinkaartje Antwerpen

Weleens in Antwerpen geweest? Misschien wel de meest veelzijdige en dichtstbijzijnde bestemming. De stad kent tal van bezienswaardigheden, waaronder museum MAS, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de oude binnenstad en het Centraal station van Antwerpen wat op zichzelf al een high-light is.

Dagje of weekendje weg? Antwerpen is ideaal! Natuurlijk pak je de trein. Je boekt goedkope treinkaartjes naar Antwerpen al tot 7 dagen voor vertrek. Vervolgens reis je per IC Brussel met een minimale reistijd vanaf diverse stations in Nederland.

Brussel: fietsen door Brussel

Trein Brussel

Een dagje weg of een complete stedentrip boeken? Brussel is groot en kent tel van leuke locaties, zoals de koninklijke wijk, de Kunstberg, de Zavelkerk en het Poelaertplein. Zeker het Poelaertplein is leuk vanwege het uitzicht over de stad. Wil je winkelen? Kies dan een andere leuke bestemming in België, want de winkelstraten liggen verspreid over de stad, wat het shopgemak niet vergroot.

Ontdek Brussel op de fiets. Hiermee kom je in alle hoeken van de stad op de meest duurzame manier. Voor toeristen zijn deelfietsen en huurfietsen beschikbaar. Deelfietsen bij aanbieders als Villo!, Blue-bike en Billy Bike. De huurfiets aanbieders hebben verschillende kenmerken. Zo kan je bij Pro Vélo een fiets huren inclusief rondleiding en bij CyCLO alle soorten fietsen, zoals de reguliere fiets, tandem, bakfiets of fietswagen. Heb je beperkte mobiliteit? Bij Almagic in Brussel beschikt over een aanbod van aangepaste fietsen voor mensen met een beperkte mobiliteit. Met de trein naar Brussel? Reis met de IC Brussel naar Brussel Centraal of per Thalys/Eurostar naar Brussel-Zuid.

Brugge: bourgondisch genieten

Trein Brugge

Typisch Belgisch genieten? Brugge is misschien wel de meest bourgondische stad van België. Oude straten, prachtige gevels, mooie grachten en op elke hoek een leuk terrasje. Maak een rondvaart door grachten van Brussel en bezoek leuke winkelstraten, te vinden in het historisch stadscentrum. De belangrijkste winkelstraat is de Steenstraat met bekende winkelketens. Andere populaire winkelstraten zijn de Noordzandstraat, de Vlamingstraat, de Katelijnestraat en de Geldmuntstraat.

Reis met de trein naar Brugge. Met een reistijd van 3.03 uur reis je vanaf Amsterdam naar Brugge. Hiervoor dien je over te stappen op Antwerpen CS, waarna je op de directe trein naar Brugge stapt. De reis is goed te doen en te boeken bij diverse aanbieders als NS International, TheTrainLine, B-Europe en Deutsche Bahn.

Gent: stad met karakter

Trein Gent

Een grote en leuke stad in België bezoeken? Vergeet Gent niet! Een historisch en gezellig stadshart met ontzettend bourgondische biercafés. Daarnaast kan je heerlijk winkelen, wandelen en bezichtigen in de stad. Ook het nachtleven is  Gent is op zijn minst bruisend te noemen met leuke kroegen en nachtclubs. Bezoek in Gent zeker even bezienswaardigheid Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal en het Belfort van Gent (panoramapunt).

Ook met het meest duurzame vervoersmiddel reizen? Dan reis je met de trein naar Gent Sint Pieters. De treinreis duurt 2.16 uur met een overstap op Antwerpen CS en is zeer goed te doen.

Luik: studentenstad in België

Trein Luik

Een stad die vaak onterecht wordt overgeslagen is Luik. Doet kleiner aan dan Antwerpen, maar is minstens zo veelzijdig. Het stadscentrum kent mooie bezienswaardigheden, leuke winkels en een bruisend nachtleven. Daarbij bloeit de stad met mooi weer helemaal op door de vele studenten die erop uittrekken. Naast het prachtige stadshart kan je heerlijk wandelen in de regio of en rondvaart maken over de Maast. Ook ligt Luik nabij de Ardennen waar activiteiten, wandelingen en natuur samenkomen.

5x trein en wintersport in Frankrijk

5x trein en wintersport in Frankrijk

Het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar, maar de reis is niet altijd even makkelijk. Bekijk daarom deze 5 trein en wintersportbestemmingen in Frankrijk, want hier is alles goed geregeld en de wintersportbestemmingen zijn uitstekend bereikbaar. In de winter vertrekt er zelfs een speciale Ski-Thalys vanaf Amsterdam Centraal voor een rechtstreekse verbinding met de verschillende stations. Zo reis je comfortabel, betaalbaar en met een minimale reistijd per trein naar jouw favoriete wintersport locatie in Frankrijk.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders