5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets verkent. Lekker recreatief en op je gemak, of juist fanatiek op de mountainbike.

Natuurlijk reis je per trein naar één van deze fietsbestemmingen in Frankrijk. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online zonder boekingskosten. Al vanaf 35 euro reis je per Thalys naar Frankrijk. Voor een groot aantal andere bestemmingen dien je op station Brussel of Parijs over te stappen op de TGV.

  1. Vogezen – Remiremont
  2. Véloscénie – Parijs
  3. La Vélodyssée – Bretagne
  4. Rhôna – Saint Gingolph
  5. EuroVélo 19 in Frankrijk

In Frankrijk kun je op veel plaatsen fietsen huren. Ga je liever met jouw eigen stalen ros op pad maar wil je met de trein naar Frankrijk reizen? Dat is helemaal geen probleem! Je mag jouw fiets namelijk gewoon meenemen als je op treinvakantie gaat. Je kunt dus niet alleen jouw auto, maar ook de fietsendrager thuis laten. Het genieten begint al op het station.

Trein Wandelen Frankrijk Hond

Fietsen per trein in Frankrijk? Ontdek mooiste fietsroutes

Ook met de trein naar Frankrijk en fietsen op één van de mooiste fietsroutes van ons continent? Wij hebben 5 Franse regio’s geselecteerd voor een fantastische vakantie of trip. Denk aan de Vogezen, La Véloscénie, Biarritz, Rhône en EuroVélo.

1.) De Vogezen in het oosten van Frankrijk – Remiremont

In de Vogezen van Oost-Frankrijk vind je de mooiste fietsroutes. Dit zowel voor de beginnende als gevorderder fietser. De Vogezen kent een licht heuvelachtig landschap, maar ook een aantal pittige klimmetjes. Een mountainbike of een elektrische fiets is dus een aanrader. Wil je liever een meer ontspannen fietstocht maken in deze mooie omgeving in Frankrijk?

Kies dan voor de Voie Vertes des Hautes Vosges fietsroute. Je fietst over goed onderhouden fietspaden door adembenemend mooie natuur. Je volgt zelfs de oude spoorlijn met jouw stalen ros. Je hebt de keuze uit 2 routes. Je start in Remiremont en eindigt in Cornimont. De startplaats heeft tevens een treinstation. Als je uitstapt kun je dus direct op de fiets klimmen.

Ook fietsen in één van de mooiste gebieden van Frankrijk? Dan reis je per trein naar deze fascinerende regio in het oosten van het land. De streek is goed bereikbaar per trein, waarna de vergezichten en pure natuur direct op je af komen.

Mooiste Steden Frankrijk

2.) La Véloscénie in het westen van Frankrijk – Parijs

Reis je met de trein naar Parijs? Vergeet dan zeker niet om ook een plekje te reserveren voor jouw fiets. Want, net onder de voet van de Notre Dame ligt het startpunt van misschien wel de mooiste fietsroute die Frankrijk rijk is. De La Véloscénie fietsroute is maar liefst 450 kilometer lang. Als je wilt fiets je tot aan de Spaanse grens. Iets korter mag natuurlijk ook.

De route kenmerkt zich door het Werelderfgoed dat je onderweg kunt bewonderen. Zoals Mont Saint-Michel bijvoorbeeld. Een afwisselende fietsroute die geschikt is voor alle soorten fietsers. De bewegwijzering staat duidelijk aangegeven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een afslag mist. Doe je dat wel? Doe dat dan bij het eiland Mont-Saint Michel.

Tip! Breng onderweg een bezoek aan het beroemde eiland mét de wereldbekende abdij. Plan je fietstocht wel zo dat je gelijk opgaat met de getijden. De toegangsweg naar de kathedraal is met hoogtij namelijk niet zichtbaar of begaanbaar. Zeker een aanrader!

3.) La Vélodyssée in het westen van Frankrijk – Bretagne

Deze fietstocht heeft een lengte van maar liefst 1.200 kilometer. Natuurlijk kun je ook kleine etappes van deze mooie route fietsen. De route loopt grotendeels door mooie steden en gebieden. Zoals Pays de la Loire en Poitou-Charentes. Richting de Spaanse grens kun je genieten van de ruige landschappen langs de Atlantische Kust van Frankrijk.

Het eindpunt van de La Vélodyssée ligt in Biarritz. Dat is heel dichtbij Spanje, maar ook op een steenworp afstand van Hendaye met één van de mooiste stranden van Frankrijk. Hier kun je jouw benen wat rust gunnen in het azuurblauwe water en op het witte strand. Wil je terugreizen vanuit de mooiste routes in Frankrijk met de trein en fiets? Dat kan op Estación de Biarritz of Gare de Hendaye.

4.) Via Rhôna in het zuiden van Frankrijk – Saint Gingolph

Ben je op vakantie in Zuid-Frankrijk? Stap dan eens op de fiets en volg de Via Rhôna fietsroute. Zoals de naam al doet vermoeden, slingert deze fietsroute langs de Rhône. Onderweg doe je allerlei leuke en pittoreske Franse steden aan. Fiets door de Côtes du Rhône en stap onderweg even af voor een heerlijke wijnproeverij tussen de wijngaarden.

Deze route staat ook bekend om zijn mooie landschappen en natuur. Wat wil je ook als je dwars door de indrukwekkende gebieden van Port-Saint-Louis-du-Rhône naar de Camargue fietst. Je kunt een klein stukje van de route volgen, maar ook een meerdaagse fietsroute plannen. Eindig je in de Camargue? Dan reis je via het treinstation van Arles weer naar huis.

5.) EuroVélo 19 in het noorden van Frankrijk – Langres

Dit is een super leuke fietsroute in het noorden van Frankrijk. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken aan onze top 5. Je reist comfortabel met de fiets in de trein naar Langres. Daar begint de ruim 1.100 kilometer lange EuroVélo 19. Vanuit hier volg je de rivier de Maas. De route brengt je langs allerlei hoogtepunten. Zoals die van de mooie Belgische Ardennen.

Deze fietsroute is heel geschikt voor een fietsvakantie. Bijvoorbeeld als je graag van Frankrijk naar Nederland wilt fietsen. Het eindpunt ligt namelijk bij de monding van de rivier in onze eigen Maasstad; Rotterdam! Een retour treinticket hoef je dus eigenlijk niet te kopen.

Tip! Plan een overnachting of minstens een stop in de Franse stad Verdun. Hier vind je namelijk een bijzondere bezienswaardigheid. Het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan WO1 én de graven van 130.000 soldaten die de Slag om Verdun hebben verloren. Al deze indrukken maken hongerig. Bezoek de bruisende stad voor een heerlijke Franse maaltijd. De EuroVélo staat niet voor niet in de lijst van mooiste fietsroutes in Frankrijk en is goed te doen per trein, omdat je slechts een enkele reis nodig hebt. Richting huis verloopt allemaal per fiets!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest