5 zomer bestemmingen in Duitsland

Wanneer de zon schijnt krijg je weer zin om iets te ondernemen, maar waar ga jij dit jaar naartoe? Evenals Nederland zelf kent ook ons buurland Duitsland prachtige gebieden. Een van deze zomer bestemmingen in Duitsland met de trein bezoeken? Bekijk dan direct de beschikbaarheid van internationale treintickets. Voor treinreizen naar Duitsland boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek de voordeligste treintickets.

Zomer bestemmingen in Duitsland

Hieronder vind je vijf zomer bestemmingen in Duitsland. Elke regio is uniek en biedt de mogelijkheid aan verschillende activiteiten, zoals watersport, wandelen, bergbeklimmen of ontspannen. Waar ga jij naartoe?

Sächsische Schweiz: waanzinnig mooi

Verscholen tussen Dresden en de grens van Tsjechië ligt natuurgebied Sächsische Schweiz. Bekend onder bergbeklimmers, vanwege de enorme rotswanden en bij vissers vanwege de forel en zalm. Daarbij kent de omgeving waanzinnig mooie wandelroutes die zorgen voor schilderachtige taferelen.

Bezoek deze regio en reis met de trein naar Dresden. Vervolgens loop je naar je hotel of stap je over op Openbaar Vervoer naar de eindbestemming. Deze regio is in ieder geval een absolute aanrader!

De Eifel: mooiste wandelroutes dichtbij huis

Op slechts enkele uren reisafstand ligt natuurgebied de Eifel. Je vindt hier de mooiste wandelroutes in een bosrijke omgeving met heuvels en rivieren. Het zorgt voor spectaculaire momenten en je bent echt even onderdeel van de natuur. Mooie wandelroutes in de Eifel zijn:

  • Struffeltroute (Roetgen) 10 kilometer in ongeveer 3 uur
  • Narzissenroute (Höfen, Nationalparktor) 12 km in ongeveer 3 uur
  • Wasserlandroute (Einruhr) 16 kilometer in ongeveer 4,5 uur
  • Biberpfad Hürtgenwald (Großhau, Parking Glockenofen) 8,5 kilometer in ongeveer 2,5 uur
  • Hemingway-Trail (Großhau) 9,5 kilometer in ongeveer 3 uur
  • Löwenzahn-Erlebnispfad (Nettersheim, Naturzentrum Eifel) 7 kilometer in ongeveer 2 uur.

Natuurlijk reis je met de trein naar de Eifel. In ongeveer 4 uur en voor een prijs van 25 euro reis je per trein naar de regio. Reis naar station Euskirchen, Gerolstein of Wittlich voor aankomst midden in de Eifel.

Zwarte Woud: natuurgebied in Zuid-Duitsland

Hou je van fietsen? Dan moet je zeker een keer naar het Zwarte Woud in Duitsland. Je geniet hier van eindeloze naaldbossen met glooiende bergweiden. Verder zijn er diverse meertjes, rivieren en bergtoppen tot 1493 meter hoogte die zorgen voor een prachtig uitzicht. Zeker op één van de ontelbare panoramapunten in de omgeving.

Naar het Zwarte Woud met de trein? Dan reis je per ICE International in ongeveer 5 uur voor 40 euro naar de regio. Je hebt hierbij keuze uit diverse bestemmingen, namelijk Karlsruhe, Baden Baden, Donaueschingen en Offenburg.

Bodensee: puur genieten

Aan de rand van Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland vind je natuurlijk de Bodensee. Wie kent het niet? Het is misschien wel het mooiste meer van Europa en uitstekend bereikbaar met de trein. Geniet hier van rust en diverse outdoor activiteiten, zoals hiken, mountainbiken, zeilen, surfen, kajakken, suppen of waterskiën. Verder kan je natuurlijk uitrusten op de terrasjes en zijn de berglandschappen in de regio ongekend mooi.

Bezoek de Bodensee met de trein en reis naar station Salem. Vanuit daar kan je een hotel boeken of natuurlijk nog doorreizen naar één van de omliggende bestemmingen.

Wadden eilanden in Noord-Duitsland

Kom even uitwaaien op de wadden eilanden in Noord-Duitsland. De bestemmingen zijn iets minder bekend dan de zuidelijk gelegen steden, maar niet minder mooi. Ook hier heb je prachtige wandelroutes en ben je echt even helemaal weg. Bezoek bijvoorbeeld: Borkum, Juist, Norderney, Baltrum, Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest