5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse stranden lijken alles in zich te hebben. Zacht en wit zandstrand, azuurblauw water en rust. Sommige stranden bevinden zich namelijk in kleine baaitjes of aan de voet van romantische kreekjes.


Al jaren is Frankrijk het nummer 1 vakantieland van Nederlanders met de schitterende kustlijn als grootste trekpleister en graag vertellen we jou meer over de mooiste stranden in Frankrijk. Natuurlijk reis je duurzaam en comfortabel per trein naar één van deze vakantiebestemmingen. In de zomerperiode vertrekt er een rechtstreekse zomer Thalys naar populaire Franse bestemmingen, maar het hele jaar door vertrekken er meerdere treinen van TGV naar alle bestemmingen.

  1. Plage de l’Escalet in Ramatuelle
  2. Het strand van Étretat in Normandie
  3. l’île Vierge in Crozon
  4. Dune de Pyla aan de Atlantische kust in Gironde
  5. Plage de Saleccia in Corsica

Maar wat zijn de 5 mooiste stranden van Frankrijk? Waar kun je ze vinden en belangrijker nog, op welke manier kun je ze het beste bereiken? Dat kan met de auto, maar natuurlijk ook met de trein. Een ontspannen manier van reizen die natuurlijk helemaal past bij jouw vakantiegevoel. Wil je met je voeten in het warme zand genieten van de zonsondergang in de Atlantische Oceaan? Wij hebben de 5 mooiste stranden van Frankrijk op een rij gezet.

Mooiste Stranden Frankrijk

Dit zijn de 5 mooiste stranden in Frankrijk

Ontdek de 5 mooiste stranden van Frankrijk. Bekijk ze allemaal en boek direct goedkope treinkaartjes voor de treinreis naar één van deze bestemmingen.

1.)    Plage de l’Escalet in Ramatuelle

escalet ramatuelle strand Frankrijk

Dit mooie strand vind je aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Ben je op vakantie in Saint Tropez? Dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan dit dichtbijgelegen pareltje. Het smalle kiezelstrand valt op door de rotsen die boven het azuurblauwe water uitsteken.

Hier maak je de mooiste wandelingen, maar geniet je natuurlijk ook optimaal van zon en zee. Vergeet zeker niet om je snorkel en duikbril mee te nemen. Het water is hier namelijk ongelooflijk helder. Reis je met de trein? Dan stap je uit in het nabijgelegen Nice. Vanuit hier kun je de taxi of de bus nemen die je direct naar Plage de l’Escalet in Ramatuelle brengt.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Nice

2.)    Het strand van Étretat in Normandie

Etretat Normandie1

Dat de Normandische kust prachtig is, hoeven we je vast niet uit te leggen. Maar, Étretat is een pareltje dat je eigenlijk wel gezien moet hebben. Plan je reis zorgvuldig, want het strand is alleen te betreden en te zien bij laagtij. Het smalle strand ligt tegen een imposante groen beklede rotswand aan. Het water is helderblauw en nodigt je direct uit tot een frisse duik.

Het strand van Étretat is bekend om zijn schoonheid, maar ook om de vorm van de rotspartij. De boog die onder de zeespiegel duikt, doet denken aan de slurf van een olifant. Is het geen strandweer tijdens jouw bezoek? Ook met ruig weer is dit mooie strand in Frankrijk het bezoeken meer dan waard. Je kunt hier namelijk ook mooi hiken en wandelen.

Etretat Normandie 2

3.)    l’île Vierge in Crozon

Crozon ligt in Bretagne en bewaard een prachtig strand met de naam l’île Vierge. Van bovenaf lijkt het alsof je nét een onbewoond eiland hebt ontdekt. En misschien is dat ook wel zo, want dit strand wordt namelijk helemaal niet zo druk bezocht en behoort daarom in de lijst met mooiste stranden van Frankrijk. Er zijn maar weinig mensen die afweten van het bestaan.

Vierge Crozon

Als je het strand wilt bezoeken, maak je eerst een uitdagende wandeling naar beneden. Daarbij wordt je vergezeld door reusachtige rotspartijen. Begroeid met de meest kleurrijke bloemen. Crozon is een schiereiland dat je prima per trein kunt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld uitstappen op het dichtbij gelegen treinstation Gare de Brest of Carhaix. Vanaf daar neem je de bus naar l’île Vierge.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brest

4.)    Dune de Pyla aan de Atlantische kust in Gironde

Dune Pyla Gironde

Zoals de naam van dit mooie strand in Frankrijk al doet vermoeden, vind je hier ook een imposante duin. Met een hoogte van meer dan 100 meter is dit de hoogste duin van Europa. Het witte zand en de blauwe oceaan van Dune de Pyla maken het plaatje helemaal compleet.

Hier kun je genieten van de zon en het ruisende water, maar dit Franse strand is ook geschikt voor leuke activiteiten. Zoals vliegeren of paragliden. Dune de Pyla aan de Atlantische kust is dan ook echt één van de mooiste stranden van Frankrijk. Over het reizen hoef jij je geen zorgen te maken. Ga je met de trein? Dan stap je uit op Gare de Gironde.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Bordeaux

5.)    Plage de Saleccia in Corsica

Ben je op vakantie in Corsica? Dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Plage de Saleccia. Maak een wandeling langs het lange zandstrand of ga snorkelen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Naast wit zandstrand en helder water, vind je hier ook rotspartijen en duinen. Meer dan een verfrissend drankje én Plage de Saleccia heb je eigenlijk niet nodig om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Het strand valt dan ook niet voor niets onder beschermd natuurgebied. Hier kun je optimaal genieten van Frankrijk.

Mooiste vakantiebestemming Frankrijk

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest