5 Mooiste Steden in Zwitserland

Heb jij al eens de kans gehad om het prachtige Zwitserland te bezoeken? Dan ben je het ongetwijfeld met me eens dat een tweede bezoek niet mag ontbreken. Heb jij nog niet eerder de kans gehad om naar dit land af te reizen? Dan raden we je aan om daar niet al te lang mee te wachten. Het is namelijk een prachtig land waar meer te doen is dan je in de eerste instantie wellicht zou denken. Ontdek de 5 mooiste steden van Zwitserland en plan jouw reis vandaag nog!

Het economische hart van Zwitserland vinden we in Zurich, de meeste musea zijn gevestigd in Basel en de echte cultuurliefhebber moet een bezoekje aan Genève absoluut op de agenda hebben staan. Ook Bern en Luzern zijn veelbelovende steden die toeristen graag bezoeken.

Ben jij op zoek naar de beste stad om vakantie te vieren in Zwitserland? Dan raden we jou aan om het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over dit unieke land. We voorzien jou van een lijst met daarin de 5 mooiste steden in Zwitserland. Wij zijn ervan overtuigd dat jij op basis hiervan een weloverwogen keuze zal kunnen maken.

De 5 mooiste steden in Zwitserland op een rij

Of je nu voor het eerst naar Zwitserland gaat of dat je het land voor een tweede keer bezoekt, de onderstaande steden blijven toeristen keer op keer verbazen. Net wanneer je dacht dat je alles gezien had biedt de volgende bezienswaardigheid zich alweer aan. Je zou van al het moois bijna niet meer weten waar je nu het beste heen kunt gaan. Daarom zetten we onderstaand vijf van de meest populaire steden in Zwitserland uiteen.

  1. Zurich: het economisch centrum van Zwitserland
  2. Genève: een echt paradijs voor de cultuurliefhebber
  3. Basel: voor de architectuurliefhebber
  4. Bern: knus en charmant centrum
  5. Luzern: Unieke pleintjes, schattige huisjes en houten bruggetjes

1.) Zürich: het economisch centrum van Zwitserland

Zurich

We beginnen onze top 5 met de grootste stad van Zwitserland; Zürich. Dit is dan ook hét economische centrum van het land. Dé plek waar alles gebeurt. Daar kun jij je als toerist dus absoluut vermaken. Wat is er zoal te doen in deze bruisende stad?

De cultuurliefhebber zal de stad absoluut kunnen waarderen vanwege de prachtige oude gebouwen. Je kijkt er werkelijk waar je ogen uit. Ook kun je genieten van de mooie natuur en interessante musea. Een groot voordeel van deze stad is het feit dat er bijna uitsluitend Duits wordt gesproken. Dit maakt het communiceren voor de meeste Nederlanders toch een stuk eenvoudiger.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Zürich

2.) Genève: een echt paradijs voor de cultuurliefhebber

Trein Geneve

Ook Genève is een stad die van alle markten thuis is. Het historische centrum is een prachtig tafereel van oude straten en middeleeuwse gebouwen. Een echt paradijsje voor de cultuurliefhebber. Ook zijn er diverse interessante bezienswaardigheden die je absoluut niet over mag slaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beroemde Sint-Pieterskathedraal. Dit is slechts één voorbeeld van de intrigerende gebouwen die te aanschouwen zijn in de stad.

Naast de prachtige oude binnenstad, zijn er verdeeld over de rest van de stad diverse musea te vinden. Wist je trouwens dat Genève de vestigingslocatie is van diverse internationale organisaties. Zo staat het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties in deze unieke stad. Ook dit is zonder twijfel een bezoekje waard.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Geneve

3.) Basel: voor de architectuurliefhebber

Basel

Basel is zonder twijfel één van de mooiste steden in Zwitserland. Deze stad staat voornamelijk bekend vanwege zijn vele musea. Je vindt er in deze stad namelijk wel meer dan veertig. Er zit dus altijd wel een museum tussen dat jij met je reisgezelschap kunt gaat bezoeken.

De architectuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken in de prachtige oude stadsdelen. Wij zijn ook zeer te spreken over de fijne infrastructuur van Basel. Wist je bijvoorbeeld dat je met het openbaar vervoer in slechts één rit in zowel Frankrijk als Duitsland terecht kunt komen?

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Basel

4.) Bern: knus en charmant centrum

Bern

Bern wordt vaak als de hoofdstad van Zwitserland bestempeld, omdat de regering hier is gezeteld. Ondanks het feit dat het een redelijk kleine stad is, kunnen we absoluut stellen dat er voor toeristen genoeg te doen is.

Bern is een prachtige stad met een knus en charmant centrum. Het betreft een oude stad waarin je de historie duidelijk kan proeven. Eén van de populairste bezienswaardigheden in Bern is de Zytglogge. Deze oude klokkentoren trekt altijd veel bekijks. Maak natuurlijk ook een wandeling langs de rivier die de stad omringt inclusief het verblijf met de beren van Bern.

Ben jij de volgende die zich laat meevoeren in de geschiedenis van deze unieke stad?

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Bern

5.) Luzern: Unieke pleintjes, schattige huisjes en houten bruggetjes

Trein Luzern

De laatste stad in onze top vijf is zeker niet de minste. Het gaat om een stad gelegen in het midden van Zwitserland; Luzern. Deze stad zit bomvol prachtige bezienswaardigheden. Unieke pleintjes, schattige huisjes en houten bruggetjes, het lijkt wel een paradijsje.

Het Leeuwenmonument is absoluut een bezoekje waard wanneer je afreist naar Luzern. Het is een enorm beeld dat zich bevindt in een rotswand boven een kleine vijver. Je moet het gezien hebben om te begrijpen waarom deze plek jaarlijks zo veel toeristen trekt. Overweeg jij dus om naar Zwitserland te reizen? Dan is een bezoekje aan Luzern absoluut een aanrader.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Luzern

Trein naar mooiste steden van Zwitserland?

Natuurlijk reis je per trein naar de mooiste steden in Zwitserland. Tot aan Basel reis je met een directe verbinding per nachttrein, waarna je overstapt op de InterCity naar de overige bestemmingen in het land. Overdag reis je per ICE International met één overstap naar Basel, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar de gewenste bestemming.

 

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders