5 Mooiste Steden in Zwitserland

Heb jij al eens de kans gehad om het prachtige Zwitserland te bezoeken? Dan ben je het ongetwijfeld met me eens dat een tweede bezoek niet mag ontbreken. Heb jij nog niet eerder de kans gehad om naar dit land af te reizen? Dan raden we je aan om daar niet al te lang mee te wachten. Het is namelijk een prachtig land waar meer te doen is dan je in de eerste instantie wellicht zou denken. Ontdek de 5 mooiste steden van Zwitserland en plan jouw reis vandaag nog!

Het economische hart van Zwitserland vinden we in Zurich, de meeste musea zijn gevestigd in Basel en de echte cultuurliefhebber moet een bezoekje aan Genève absoluut op de agenda hebben staan. Ook Bern en Luzern zijn veelbelovende steden die toeristen graag bezoeken.

Ben jij op zoek naar de beste stad om vakantie te vieren in Zwitserland? Dan raden we jou aan om het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over dit unieke land. We voorzien jou van een lijst met daarin de 5 mooiste steden in Zwitserland. Wij zijn ervan overtuigd dat jij op basis hiervan een weloverwogen keuze zal kunnen maken.

De 5 mooiste steden in Zwitserland op een rij

Of je nu voor het eerst naar Zwitserland gaat of dat je het land voor een tweede keer bezoekt, de onderstaande steden blijven toeristen keer op keer verbazen. Net wanneer je dacht dat je alles gezien had biedt de volgende bezienswaardigheid zich alweer aan. Je zou van al het moois bijna niet meer weten waar je nu het beste heen kunt gaan. Daarom zetten we onderstaand vijf van de meest populaire steden in Zwitserland uiteen.

  1. Zurich: het economisch centrum van Zwitserland
  2. Genève: een echt paradijs voor de cultuurliefhebber
  3. Basel: voor de architectuurliefhebber
  4. Bern: knus en charmant centrum
  5. Luzern: Unieke pleintjes, schattige huisjes en houten bruggetjes

1.) Zürich: het economisch centrum van Zwitserland

Zurich

We beginnen onze top 5 met de grootste stad van Zwitserland; Zürich. Dit is dan ook hét economische centrum van het land. Dé plek waar alles gebeurt. Daar kun jij je als toerist dus absoluut vermaken. Wat is er zoal te doen in deze bruisende stad?

De cultuurliefhebber zal de stad absoluut kunnen waarderen vanwege de prachtige oude gebouwen. Je kijkt er werkelijk waar je ogen uit. Ook kun je genieten van de mooie natuur en interessante musea. Een groot voordeel van deze stad is het feit dat er bijna uitsluitend Duits wordt gesproken. Dit maakt het communiceren voor de meeste Nederlanders toch een stuk eenvoudiger.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Zürich

2.) Genève: een echt paradijs voor de cultuurliefhebber

Trein Geneve

Ook Genève is een stad die van alle markten thuis is. Het historische centrum is een prachtig tafereel van oude straten en middeleeuwse gebouwen. Een echt paradijsje voor de cultuurliefhebber. Ook zijn er diverse interessante bezienswaardigheden die je absoluut niet over mag slaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beroemde Sint-Pieterskathedraal. Dit is slechts één voorbeeld van de intrigerende gebouwen die te aanschouwen zijn in de stad.

Naast de prachtige oude binnenstad, zijn er verdeeld over de rest van de stad diverse musea te vinden. Wist je trouwens dat Genève de vestigingslocatie is van diverse internationale organisaties. Zo staat het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties in deze unieke stad. Ook dit is zonder twijfel een bezoekje waard.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Geneve

3.) Basel: voor de architectuurliefhebber

Basel

Basel is zonder twijfel één van de mooiste steden in Zwitserland. Deze stad staat voornamelijk bekend vanwege zijn vele musea. Je vindt er in deze stad namelijk wel meer dan veertig. Er zit dus altijd wel een museum tussen dat jij met je reisgezelschap kunt gaat bezoeken.

De architectuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken in de prachtige oude stadsdelen. Wij zijn ook zeer te spreken over de fijne infrastructuur van Basel. Wist je bijvoorbeeld dat je met het openbaar vervoer in slechts één rit in zowel Frankrijk als Duitsland terecht kunt komen?

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Basel

4.) Bern: knus en charmant centrum

Bern

Bern wordt vaak als de hoofdstad van Zwitserland bestempeld, omdat de regering hier is gezeteld. Ondanks het feit dat het een redelijk kleine stad is, kunnen we absoluut stellen dat er voor toeristen genoeg te doen is.

Bern is een prachtige stad met een knus en charmant centrum. Het betreft een oude stad waarin je de historie duidelijk kan proeven. Eén van de populairste bezienswaardigheden in Bern is de Zytglogge. Deze oude klokkentoren trekt altijd veel bekijks. Maak natuurlijk ook een wandeling langs de rivier die de stad omringt inclusief het verblijf met de beren van Bern.

Ben jij de volgende die zich laat meevoeren in de geschiedenis van deze unieke stad?

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Bern

5.) Luzern: Unieke pleintjes, schattige huisjes en houten bruggetjes

Trein Luzern

De laatste stad in onze top vijf is zeker niet de minste. Het gaat om een stad gelegen in het midden van Zwitserland; Luzern. Deze stad zit bomvol prachtige bezienswaardigheden. Unieke pleintjes, schattige huisjes en houten bruggetjes, het lijkt wel een paradijsje.

Het Leeuwenmonument is absoluut een bezoekje waard wanneer je afreist naar Luzern. Het is een enorm beeld dat zich bevindt in een rotswand boven een kleine vijver. Je moet het gezien hebben om te begrijpen waarom deze plek jaarlijks zo veel toeristen trekt. Overweeg jij dus om naar Zwitserland te reizen? Dan is een bezoekje aan Luzern absoluut een aanrader.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Luzern

Trein naar mooiste steden van Zwitserland?

Natuurlijk reis je per trein naar de mooiste steden in Zwitserland. Tot aan Basel reis je met een directe verbinding per nachttrein, waarna je overstapt op de InterCity naar de overige bestemmingen in het land. Overdag reis je per ICE International met één overstap naar Basel, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar de gewenste bestemming.

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest