5 Mooie treinbestemmingen in Duitsland

Vaak wordt er snel gezocht naar de meest spectaculaire bestemmingen buiten Europa, maar ook ons buurland Duitsland kent zeer mooie treinbestemmingen voor een complete vakantie of een weekendje weg. Van prachtige steden en kastelen tot rivier- en berglandschappen: er is voor ieder wat wils. Bovendien zijn deze gebieden uitstekend bereikbaar met de trein. Denk aan de ICE International of IC Berlijn die dagelijks meermaals vertrekken vanaf diverse stations in Nederland.

Als je op zoek bent naar een weekendje weg, bekijk dan zeker de top 5 mooiste plekken in Duitsland. Je kunt duurzaam, snel en voordelig reizen naar deze schitterende bestemmingen.

Mooiste Vakantiebestemming Duitsland

Ontdek Beieren: Kastelen, Bergen en Beekjes

Beieren is misschien niet naast de deur, maar een bezoek aan deze regio is zeker de moeite waard. Naast de prachtige steden München en Neurenberg, biedt Beieren ook adembenemende natuur. Verken de bergen, alpenweiden, meren, rivieren en bossen tijdens een wandeling.

En vergeet niet het beroemde kasteel Schloss Neuschwanstein te bezoeken, bekend uit Disney-verhalen. Dit kasteel wordt druk bezocht door toeristen uit de hele wereld, maar is onder Nederlanders nog niet zo bekend.

Reis met de trein naar Beieren en kies uit bestemmingen als Neurenberg of München. Combineer een stedentrip met een wandeling in de prachtige natuur van Beieren. De treinreis met ICE International duurt ongeveer 7,5 uur met één overstap in Duisburg.

Ontdek De Eifel: adembenemend mooi!

Je hebt vast wel eens van De Eifel gehoord, maar bent er nog nooit geweest. Dit prachtige natuurgebied ligt slechts 300 kilometer van Utrecht en is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het gebied is rijk aan kronkelende rivieren, heuvelachtige landschappen en bossen die je uitnodigen voor mooie wandelingen, fietstochten of motorritten. Maar ook voor recreatieve toeristen heeft De Eifel veel te bieden, zoals adembenemende vergezichten en schilderachtige landschappen.

Wil je lekker ontspannen reizen naar De Eifel? Geen probleem! Reis met de trein naar station Euskirchen, Gerolstein of Wittlich. Je vertrekt vanuit Nederland per ICE International en stapt over op de trein naar De Eifel. In ongeveer 4 tot 5 uur kom je op je bestemming aan.

Schitterende natuurervaring in het Zwarte Woud

Op zoek naar een mooie natuurervaring? Dan moet je zeker het Zwarte Woud in Duitsland bezoeken. Hier vind je heuvelachtige landschappen, uitgestrekte bossen en meer dan 30.000 kilometer aan wandelpaden. Maar er is meer dan alleen natuur: ontdek de prachtige kastelen, charmante Duitse stadjes en indrukwekkende watervallen in de omgeving. En vergeet niet om te ontspannen op een van de vele terrassen met een heerlijk lokaal wijntje.

Voordelige treinkaartjes naar Karlsruhe, Baden Baden, Donaueschingen en Offenburg zijn verkrijgbaar bij verschillende aanbieders, zoals TheTrainLine, NS International, B-Europe en Deutsche Bahn. Met een reistijd van 5 tot 7 uur kom je aan op de bestemming en kan het uitstapje beginnen!

Ontdek Wijn en Kastelen in de Moezel

De Moezel biedt een perfecte combinatie van cultuur, natuur en genieten. Dit schilderachtige landschap in Duitsland is de ideale plek om te wandelen, kastelen te bezoeken en te genieten van de heerlijke streekwijnen. Wil je het rustiger aan doen? Dan kun je een ontspannende rondvaart maken over de Moezel en genieten van het adembenemende landschap, de kastelen, steden en wijngaarden.

Als je met de trein naar de Moezel wilt reizen, kun je naar Reil gaan. Vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem kun je per ICE International naar Keulen reizen en daar overstappen op de regionale trein naar Reil. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro en de reis duurt ongeveer 7,5 uur.

Grootste meer van Duitsland; Bodensee

De Bodensee, ook wel bekend als Bodenmeer of het meer van Konstanz, is het grootste meer van Duitsland. Hoewel het bekend is bij velen, hebben niet alle mensen het bezocht. Het meer ligt op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Aan de Duitse kant van het meer zijn er diverse historische bezienswaardigheden en mooie plekken te vinden.

Als je met de trein naar de Bodensee wilt reizen, kun je het beste naar Friedrichshafen gaan. Je kunt eerst met de ICE International naar Basel bad Bf reizen en vervolgens overstappen op de regionale trein naar Friedrichshafen Stadt. Met een reistijd van 9 uur en 14 minuten kom je aan in het centrum van deze prachtige bestemming in Duitsland.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest