5 mooie steden in Duitsland

Ieder jaar zijn er ontzettend veel mensen die besluiten om op vakantie te gaan naar onze oosterburen. Niet zo raar natuurlijk, in Duitsland is er namelijk ontzettend veel moois om te zien en te ontdekken. Los van de prachtige natuur kan je in Duitsland ook in talloze steden terecht waar je heerlijk kunt gaan shoppen, eten en wandelen. Benieuwd wat wij zien als de mooiste steden van Duitsland? Lees dan snel even verder, in dit artikel vind je namelijk een selectie van 5 prachtige steden in Duitsland!

  1. Berlijn: de stad met een rijke historie
  2. München: de stad van Beieren
  3. Hamburg: de stad van het Noorden
  4. Frankfurt: de stad met internationale allure
  5. Keulen: de stad dichtbij huis

Leukste Steden in Duitsland

1.) Berlijn: de stad met een rijke historie

Stedentrip Berlijn En Trein

Het spreekt voor zich dat de stad Berlijn op de eerste plaats staat van mooie steden in Duitsland. Dit is natuurlijk dé hoofdstad van Duitsland. Het is een stad met een ontzettend rijke historie. Van de rol die de stad heeft gespeeld in de Tweede wereldoorlog tot aan de Berlijnse muur. Wanneer je rondloopt in de stad voel je deze rijke geschiedenis dan ook echt overal om je heen. Neem eens een kijkje bij het bekende Checkpoint Charlie om meer te leren over de Koude Oorlog. Of eet een heerlijke braadworst op de Kurfurstendamm. In deze enorme staat is meer dan genoeg om te doen en te zien.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Berlijn

2.) München: de stad van Beieren

Munchen

München is ook zeker een bezoekje waard. Het is de hoofdstad van Beieren en de toegangspoort tot de Alpen. Deze typische Duitse stad is natuurlijk met name bekend geworden om de authentieke stijl en de gezellige mensen die er wonen. Veel inwoners van München zien zichzelf in de eerste plaats als Beier en in de tweede plaats als Duitser. Dit laat wel zien dat dit een stad is die écht anders is dan alle andere steden in Duitsland. Een must voor iedereen die fan is van de Beierse cultuur!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar München

3.) Hamburg: de stad van het Noorden

Stedentrip Hamburg Per Trein

Heb je niet zoveel met bergen maar ben jij meer iemand van de zee? Neem dan eens een bezoek aan de bekende stad Hamburg. Dit is de grootste stad van het Noorden van Duitsland. Deze stad is al sinds vroeger een havenstad, dit is dan ook echt overal terug te zien. Het centrum is weliswaar niet extreem groot, maar er zijn meer dan genoeg mooie musea en bezienswaardigheden te zien. Neem wel even een goede regenjas mee. Het wil hier namelijk nog wel eens wat vochtig zijn door de zeewind.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Hamburg

4.) Frankfurt: de stad met internationale allure

Frankfurt

Dankzij de internationale luchthaven is Frankfurt nog altijd een van de belangrijkste steden van heel het land. Sterker nog, er vliegen zoveel mensen via deze bestemming dat Frankfurt gezien kan worden als een centrale Hub locatie voor een groot deel van Europa. Veel reizigers leren van deze moderne stad te houden wanneer ze er een bezoekje aan brengen. Niet zo raar, het centrum staat vol met enorme wolkenkrabbers en in de vele winkelcentra zitten meer dan genoeg leuke boetiekjes.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Frankfurt

5.) Keulen: de stad dicht bij huis

Keulen per trein

Het kan zijn dat je niet zoveel zin hebt om een eind te rijden. In dat geval raden wij je aan om eens een keer de auto te pakken naar Keulen. Keulen is een oude stad die is gesticht door de Romeinen. Dit maakt het een van de oudste steden van Duitsland. De enorme Dom van Keulen is het middelpunt van de stad. Neem zeker een kijkje op de top als je een prachtig uitzicht wilt over de stad en over de haven die je aan de westkant van deze gezellige en authentieke stad kunt vinden.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Keulen

Wat voor vakantie organiseer jij?

Kies je voor een bezoekje aan één van de bovenstaande steden dan weet je zeker dat ook jij een super leuke dag zal beleven. Of je nu houdt van lekker eten of dat je je kledingkast eens goed aan wilt vullen, bij deze steden weet je zeker dat je goed zit. Nu valt er natuurlijk nog veel meer te leren over de meest prachtige vakantiebestemmingen van Europa. Wil je hier meer over te weten komen dan heb je geluk. Hier op de site zijn er namelijk nog veel meer artikelen geschreven die je zeker even op je gemak door zou moeten lezen!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest