5 Mooie rivieren in Duitsland

Ontdek deze 5 mooie rivieren in Duitsland en bezoek deze per trein. Verblijf langs de oevers van één van de majestueuze rivieren, omgeven door imposante bergwanden en adembenemende landschappen. De geselecteerde rivieren zijn de levensaders van Duitsland, zoals de Rijn, Elbe, Donau, Moezel en Weser.

Laat je betoveren door de charme van deze legendarische waterweg en laat je verrassen door de schatten die hij herbergt. Achter elke bocht wacht een nieuw verhaal en uitzicht. Om de rivieren te bezoeken hebben we een aantal leuke bestemmingen geselecteerd, maar ze stromen natuurlijk door nog veel meer bestemmingen in Duitsland.

Trein Rivier Duitsland

5 mooie rivieren in Duitsland

Duitsland heeft een aantal prachtige rivieren die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid en culturele betekenis. Hier zijn enkele van de meest populaire en schilderachtige rivieren in Duitsland:

Citytrip Keulen (Köln) en de Rijn (Rhein)

De Rijn is de langste rivier van Duitsland en stroomt door verschillende steden, waaronder Keulen, Bonn en Mainz. Het staat bekend om zijn adembenemende landschappen, middeleeuwse kastelen en wijngaarden. Het Rijndal, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt spectaculaire uitzichten.

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks per trein naar Keulen reizen. Er zijn frequente verbindingen vanuit steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De reistijd varieert, maar het duurt meestal ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van je vertrekpunt. Lees meer over de trein en treinkaartjes naar Keulen.

Reis naar Regensburg voor de Donau

De Donau is de op een na langste rivier van Europa en doorkruist tien landen, waaronder Duitsland. Het Duitse deel van de Donau staat bekend om zijn schilderachtige uitzichten, met name het Donaudal tussen Regensburg en Passau. Hier vind je steile heuvels, groene weiden en charmante stadjes.

Hoewel er geen rechtstreekse treinverbindingen zijn van Nederland naar Regensburg, kun je met de trein naar München reizen en vervolgens een regionale trein nemen naar Regensburg. De reistijd vanuit München naar Regensburg is ongeveer 1,5 uur. Lees meer over de trein en treinkaartjes naar Regensburg.

Bezoek Dresden voor de Elbe

De Elbe is een belangrijke rivier in Centraal-Europa en stroomt door Duitsland, Tsjechië en andere landen. In Duitsland doorkruist de Elbe steden als Dresden en Hamburg. Het landschap langs de Elbe is gevarieerd, met zandstenen rotsformaties in de Sächsische Schweiz en vruchtbare vlaktes in het noorden.

Er zijn verschillende treinverbindingen van Nederland naar Dresden, waarbij je meestal een of twee keer moet overstappen. De reistijd varieert afhankelijk van je vertrekpunt, maar het duurt doorgaans ongeveer 6-7 uur om vanuit Nederland naar Dresden te reizen. Lees meer over de trein en treinkaartjes naar Dresden.

Mooie Rivier Duitsland

 

Moselle (Moezel) bij Trier

De Moezel is een zijrivier van de Rijn en stroomt door Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Het Duitse deel van de Moezel staat bekend om zijn prachtige wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier. Het is een populaire bestemming voor wijnliefhebbers en biedt schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen en uitstekende wandelmogelijkheden.

Er zijn regelmatige treinverbindingen vanuit Nederland naar Trier, met meerdere overstappen. De reistijd varieert, maar het duurt meestal ongeveer 4-5 uur om vanuit Nederland naar Trier te reizen. Lees meer over de trein en treinkaartjes naar Trier.

Ontdek Bremen en de Weser

De Weser stroomt door het noordwesten van Duitsland en passeert steden als Bremen en Hannover. Langs de Weser vind je idyllische landschappen, pittoreske vakwerkhuizen en historische stadskernen. Het is ook mogelijk om de rivier per boot te verkennen.

Er zijn rechtstreekse treinverbindingen vanuit Nederland naar Bremen. De reistijd varieert, maar het duurt meestal ongeveer 3-4 uur om vanuit Nederland naar Bremen te reizen, afhankelijk van je vertrekpunt. Lees meer over de trein en treinkaartjes naar Bremen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Oktoberfest in München

Trein naar Oktoberfest in München

Bezoek het Oktoberfest in München met de trein. Het is 's werelds grootste bierfestival en één van de meest iconische evenementen van Duitsland. Het festival begint eind september en duurt tot het eerste weekend van oktober. Wanneer je van bier, traditionele feesten...

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

München, de bruisende hoofdstad van Beieren, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Deze stad, met zijn unieke mix van traditie en moderniteit, is een ideale bestemming voor CityTrippers. Hier zijn de bezienswaardigheden...

Dagje winkelen in Luik met de trein

Dagje winkelen in Luik met de trein

Luik, gelegen in het prachtige Wallonië, biedt een fantastische winkelervaring voor bezoekers die van winkelen houden. Of je nu op zoek bent naar mode, antiek, lokale specialiteiten of gewoon een leuke tijd wilt hebben, een dagje winkelen in Luik heeft het allemaal te...

Pin It on Pinterest