5 Mooie plekken in de Loirestreek in Frankrijk

De Loire is de langste rivier van Frankrijk, en heeft een lengte van ruim 1000 kilometer. Deze rivier loopt door hartje Frankrijk en de streek kenmerkt zich met diverse prachtige natuurgebieden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Het is dan ook een ideale vakantiebestemming. Maar aangezien de Loirestreek redelijk groot is, vraag jij je ongetwijfeld af wat nu de meest bijzondere plekjes zijn. Ontdek 5 mooiste plekken van de Loirestreek van Frankrijk. Bezoek de regio per trein en bestel goedkope treinkaartjes online.

De natuurliefhebber dient het prachtige gebied Marais Poitevin absoluut een kans te geven. De oase van rust in combinatie met het adembenemende uitzicht zorgt voor een ontspannen vakantiegevoel. De steden Nantes en Tours zijn aanraders voor de cultuurliefhebbers onder ons. Ook de plaats Muscadet is zeker een bezoekje waard.

  1. Nantes
  2. Marais Poitevin
  3. Tours
  4. Île d’Yeu
  5. Muscadet

Heb jij veel goeds gehoord over de Loire en overweeg je dit gebied nu zelf te bezoeken? Dan moedigen wij jou hier absoluut toe aan. Wij weten namelijk zeker dat je hier geen spijt van zult krijgen. Graag helpen we jou alvast wat op weg met het onderstaande artikel. We verklappen hierin onze 5 favoriete en mooie plekken in de Loire van Frankrijk. Hopelijk geeft deze lijst jou inspiratie en handvatten voor een avontuurlijk bezoek aan de Loirestreek.

Trein Loire Frankrijk

De mooiste plekken in de Loire – Onze top 5

Frankrijk kent diverse lange rivieren, echter is de Loire toch zeker het meest indrukwekkend. Aan deze immens lange rivier liggen veel prachtige gebieden. Zowel natuurgebieden als stedelijke gebieden kunnen worden bezocht. Kortom, aan ieders wensen is gedacht. Het is daarmee dan ook één van de meest veelzijdige vakantiegebieden in Frankrijk.

Wij hebben speciaal voor jou een unieke top 5 samengesteld. Hierin vertellen we je alles wat je moet weten over onze favoriete plekjes in de Loirestreek. Wellicht kunnen we jou overtuigen om één van deze pareltjes ook te bezoeken.

1.) Nantes

Treinkaartje Nantes

Nantes is een welvarende stad die ligt langs de Loire. Deze stad bevindt zich op 55 kilometer van de oceaan in het westen van Frankrijk. Het is een kunstzinnige stad die al sinds de Middeleeuwen bestaat. Jarenlang is het één van de meest welvarende havensteden geweest. Nog steeds is het een populaire stad onder Europese toeristen. Het is zonder twijfel één van de meest bezochte plaatsen in de Loirestreek.

De achttiende-eeuwse wijken en karakteristieke straten dragen absoluut bij aan de populariteit van deze stad. In Nantes kun je diverse oude kastelen en musea bezoeken, maar ook op straat kom je diverse kunstvormen tegen. De stad heeft een ietwat ouderwetse sfeer waar jij als cultuurliefhebber ongetwijfeld met volle teugen van zult genieten.

Bekijk ook: treinkaartjes naar Nantes

2.) Marais Poitevin

Het tweede pareltje op onze lijst met prachtige plekjes in de Loire is het Marais Poitevin. Dit prachtige natuurgebied in de Loirestreek is absoluut bewonderenswaardig te noemen. Natuur en fauna ontmoeten elkaar in dit prachtige gebied. Een oase van rust zal over je komen wanneer je Marais Poitevin bezoekt.

Langzaam stromende rivieren en de groen beboste omgeving zorgen voor een uniek landschap. Het is immers niet voor niets dat dit gebied ook wel het Groene Venetië wordt genoemd. Naast een prachtig natuurgebied, is Marais Poitevin ook het grootste moerasgebied van Frankrijk. Een heerlijke wandeling of een romantische boottocht door deze regio is absoluut een aanrader!

3.) Tours

Treinreis naar Tours

Trein naar Tours

Het charmante stadje Tours kent een rijke geschiedenis. De middeleeuwse architectuur kenmerkt de stad, wat zorgt voor een unieke sfeerbeleving. Deze plek zit boordevol leuke winkeltjes, heerlijke restaurants en charmante huisjes. Dit stadje staat ook wel bekend als een kleine versie van Parijs. Dit zegt wat ons betreft genoeg over de charmante uitstraling en ultieme sfeerbeleving.

Een populaire bezienswaardigheid in Tours is de Saint-Gatien kathedraal. Deze kerk dateert uit de 12e eeuw en draagt bij aan het karakteristieke aangezicht van de stad. Ook de kerk Saint Julien is absoluut een aanrader wanneer je het stadje Tours bezoekt.

Bekijk ook: treinkaartjes naar Tours

4.) Île d’Yeu

Île d’Yeu is een eiland van de Vendée. Dit kleine eilandje is rijk aan prachtige landschappen en indrukwekkende natuur. Van zandstranden tot vissersdorpjes, dit charmante eiland is van alle markten thuis. Île d’Yeu is een unieke combinatie van prachtige natuurverschijnselen en prehistorische bezienswaardigheden.

Een populair plaatsje in dit gebied is Port Joinville. Deze is absoluut een bezoekje waard. Wanneer jij een strandvakantie wilt combineren met een heerlijk dagje cultuur snuiven, ben je in Île d’Yeu aan het juiste adres.

5.) Muscadet

De plaats Muscadet is populair vanwege zijn immens grote wijngaarden. De groene wijngaarden in het heuvelachtige landschap vormen een uniek beeld. De regio zit bovendien vol met charmante rode baksteenhuizen die absoluut bijdrage aan het prachtige aangezicht van de stad.

De architectuur heeft duidelijk iets weg van de populaire Italiaanse bouwstijl. Dit zorgt voor een extra bijzonder gevoel wanneer je een heerlijke fietstocht of ontspannen wandeling maakt door het mooie landschap. Op jouw route kom je verschillende wijnhuizen tegen. Ben jij dus een wijnliefhebber? Dan mag een uitstapje naar Muscadet niet ontbreken.

Bezoek één of meerdere van deze 5 mooie plekken in de Loire en reis per trein naar Frankrijk. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest