5 Mooie Lente bestemmingen in Duitsland

De lente is een geweldige tijd om eropuit te gaan en te genieten van de prachtige landschappen en bruisende steden van Duitsland. Van pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen tot bruisende steden vol cultuur en geschiedenis, Duitsland heeft voor elk wat wils.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning in de natuur, avontuur in de bergen of cultuur in de stad, Duitsland biedt talloze mogelijkheden voor een inspirerend weekendje weg in de lente. Kom en ontdek zelf waarom Duitsland een van de meest populaire bestemmingen in Europa is.

  1. Heidelberg
  2. Rugen
  3. Schwarzwald
  4. Berlijn
  5. Keulen

Natuurlijk reis je per trein naar bestemmingen in Duitsland. Goedkope treinkaartjes zijn tot 180 dagen voor vertrek verkrijgbaar, maar wees er snel bij! Ook kan je eventueel gebruik maken van het Deutschlandticket, waarmee je van alle regionale treinen en het Openbaar Vervoer gebruik kan maken tegen een vaste prijs van slechts 49 euro per maand. In dat geval zou je deze bestemmingen allemaal kunnen bezoeken!

Heidelberg: sprookjesachtig kasteel

Heidelberg is een betoverende stad in het zuidwesten van Duitsland, gelegen aan de rivier de Neckar. Met zijn charmante oude binnenstad, schilderachtige huizen en het indrukwekkende kasteel is Heidelberg een must-see bestemming.

Wandel door de kronkelende straatjes van de oude stad en ontdek de historische gebouwen, de prachtige kathedraal en de pittoreske markt. Bezoek het kasteel van Heidelberg, dat hoog boven de stad uitsteekt en biedt een spectaculair uitzicht over de rivier en de omgeving.

Heidelberg heeft ook een bruisend cultureel leven, met tal van festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Dit is mede ontstaan doordat de stad woonplaats biedt aan duizenden studenten. Met name de lente periode van deze bestemming is prachtig, omdat alle planten, bloesems en bomen in bloei staan.

Rugen: Duis eiland in de Oostzee

Rügen is een prachtig eiland gelegen in de Oostzee, voor de kust van Duitsland. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, pittoreske dorpjes en spectaculaire landschappen. In de lente periode is dit een absolute aanrader, omdat het strand dan rustig is en planten in bloei zijn.

Het eiland kent naast de kustlijn een prachtig natuurgebied; Nationaal Park Jasmund. Het staat bekend om zijn indrukwekkende krijtrotsen en dichte bossen, wat voor schilderachtige taferelen zorgt. Maak hier een wandeling door de pure natuur en geniet van de frisse wind die over het eiland heen waait.

Ook zijn er charmante en leuke dorpjes op het eiland te vinden, zoals Binz en Sellin. De bouwstijl is typisch voor het eiland inclusief prachtige promenades. Natuurlijk mag je de vele mooie stranden bij een bezoek aan Rugen ook niet missen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het mooie strand Prora.

Het Schwarzwald, of Zwarte Woud

Het Schwarzwald, of Zwarte Woud, is een prachtige regio in het zuidwesten van Duitsland, bekend om zijn dichte bossen, bergen en charmante dorpjes. Maak een wandeling door het betoverende landschap van het Schwarzwald, met zijn kristalheldere meren, schilderachtige watervallen en groene weiden. Proef de lokale specialiteiten, zoals Schwarzwalder Kirschtorte en geniet van de gastvrijheid van de vriendelijke bewoners.

Kies bij een bezoek aan het Schwarzwald voor een leuke wandelroute, maar vergeet ook zeker niet de pittoreske dorpjes van het Schwarzwald te bezoeken, zoals Triberg en Titisee-Neustadt, en ontdek de lokale ambachten, zoals het maken van koekoeksklokken en houtsnijwerk. Of geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Daarnaast zijn er diverse fiets- en wandelroutes uitgestippeld voor toeristen en lokale inwoners.

Zwarte Woud per Trein

Berlijn: historische wereldstad!

Berlijn is een stad die altijd in beweging is, met een rijke geschiedenis en een bruisend cultureel leven. In de lente is Berlijn een geweldige bestemming om te bezoeken, met mildere temperaturen en talloze activiteiten om van te genieten.

Aanschouw de iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie. Maak een wandeling door de prachtige parken en tuinen van de stad, zoals het Tiergarten-park en de Botanische Tuin.

Naast de bouwwerken en highlights staat Berlijn ook bekend om de bloeiende kunst- en cultuurscene, met talloze musea, galerijen en theaters om uit te kiezen. Dit heeft tevens uitstraling in de wijken eromheen, zoals trendy wijken als Kreuzberg en Prenzlauer Berg. Daarnaast kan je heerlijk eten en ontspannen in één van de vele lokale restaurants en bars. Daarnaast staat Berlijn bekend om zijn bruisende nachtleven, met talloze clubs en bars om uit te kiezen. Dans de nacht weg in een van de vele techno-clubs of geniet van live muziek in de vele concertzalen.

Berlijn Per Trein

Keulen: perfecte citytrip bestemming

Keulen is een prachtige stad in het westen van Duitsland, gelegen aan de oevers van de rivier de Rijn. In de lente is Keulen een geweldige bestemming om te bezoeken, met zijn milde temperaturen en bloeiende bloesems.

Bezoek de prachtige kathedraal van Keulen, een van de meest indrukwekkende gotische bouwwerken van Europa. Maak een wandeling langs de schilderachtige promenade van de Rijn en geniet van het uitzicht op de rivier en de historische gebouwen.

Bewonder ook de bruisende cultuur van Keulen door een bezoek te brengen aan de vele musea, kunstgalerijen en theaters. Of breng een bezoek aan de vele markten en winkelstraten van de stad, zoals de beroemde Neumarkt en Schildergasse. Daarnaast staat Keulen ook bekend om zijn bruisende nachtleven, met tal van bars, clubs en restaurants om uit te kiezen. Proef de lokale Kölsch-bieren en geniet van de heerlijke lokale gerechten.

Trein Keulen

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest