5 leuke stedentrip bestemmingen in Frankrijk

Jouw volgende vakantie of stedentrip al aan het plannen? Kijk eens naar een leuke, mooie of unieke stad in Frankrijk! Het land ademt cultuur en kent schitterende streken. Daarbij is Frankrijk natuurlijk het land van brood, wijn, kaas en andere culinaire hoogstandjes. Natuurlijk reis je als Nederlander duurzaam, comfortabel, snel en voordelig met de trein naar Frankrijk. Treintickets boek je 2 tot 4 maanden voor vertrek online bij verschillende aanbieders. Goedkoop-treinkaartje.nl heeft voor jou alvast de beste aanbieder geselecteerd.

Nice: prachtig aan de Middelandse Zee

Trein Nice

Een bestemmingen met een uitstekende ligging aan de Middellandse Zee is Nice. In deze prachtige stad kan je heerlijk wandelen langs de Promenade des Anglais. Vervolgens kan je het sfeervolle en karakteristieke centrum bewonderen. Je vindt hier kronkelende straatjes met kleurrijke huisjes.
Bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan zijn Parque de la Colline du Château en de boulevard van Nice. Langs de kustlijn kan je prachtige ochtend- en avondwandelingen maken.

Toulouse: ademt historie

Trein naar Toulouse

Een unieke bestemming met Spaanse en Italiaanse invloeden in Frankrijk is Toulouse. De hoofdstad van de Midi-Pyreneeën ademt historie en dat zie je overal terug. Je kan hier verdwalen in één van de ontelbare smalle straatjes of opzoek naar één van de historische monumenten.

Bezienswaardigheden als het Capitole de Toulouse en de Pont Neuf mag je zeker niet overslaan. Shopliefhebber? Dan kan je hier eindeloos je gang gaan in één van de bekende straten. Denk aan Rue d’Alsace-Lorraine of wijk de Esquirol.

Montpellier: bruisende studentenstad

Montpellier

Een bekende en gezellige stad is Montpellier in Frankrijk. Een studentenstad met een sfeervol plein vol met horecagelegenheden en een eigen Arc de Triomphe. Ook de gotische kathedraal Saint-Pierre en het prachtige stadspark (Jardin des plantes de Montpellier) is de moeite waard om te bezoeken. Liever even ontspannen? Met een half uurtje zit je op het strand aan de kust van de Middelandse Zee.

Lille: topbestemming voor stedentrips

Trein Lille

Ben jij weleens in Lille geweest? Deze culturele en veelzijdige bestemming is zeer geschikt voor stedentrips en heeft een aantal jaar in het rijtje gestaan van onze topbestemmingen. Leuke winkels, gezellige horeca en prachtige bezienswaardigheden. Ook voor cultuur en kunst ben je in Lille op het juiste adres. Zo zijn er tal van tentoonstellingen, musea en exposities.

Nantes: meest creatieve stad van Frankrijk

Trein naar Nantes

Uitgeroepen tot de meest creatieve stad van Nederland, om de creatieve street-art, architectuur en sfeervolle straten. Bij een bezoek aan Nantes zie je de culturele uitingen direct terug. Denk aan de enorme olifant of het bekende kunst- en muziekcentrum van Nantes.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest