5 leuke stedentrip bestemmingen in Frankrijk

Jouw volgende vakantie of stedentrip al aan het plannen? Kijk eens naar een leuke, mooie of unieke stad in Frankrijk! Het land ademt cultuur en kent schitterende streken. Daarbij is Frankrijk natuurlijk het land van brood, wijn, kaas en andere culinaire hoogstandjes. Natuurlijk reis je als Nederlander duurzaam, comfortabel, snel en voordelig met de trein naar Frankrijk. Treintickets boek je 2 tot 4 maanden voor vertrek online bij verschillende aanbieders. Goedkoop-treinkaartje.nl heeft voor jou alvast de beste aanbieder geselecteerd.

Nice: prachtig aan de Middelandse Zee

Trein Nice

Een bestemmingen met een uitstekende ligging aan de Middellandse Zee is Nice. In deze prachtige stad kan je heerlijk wandelen langs de Promenade des Anglais. Vervolgens kan je het sfeervolle en karakteristieke centrum bewonderen. Je vindt hier kronkelende straatjes met kleurrijke huisjes.
Bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan zijn Parque de la Colline du Château en de boulevard van Nice. Langs de kustlijn kan je prachtige ochtend- en avondwandelingen maken.

Toulouse: ademt historie

Trein naar Toulouse

Een unieke bestemming met Spaanse en Italiaanse invloeden in Frankrijk is Toulouse. De hoofdstad van de Midi-Pyreneeën ademt historie en dat zie je overal terug. Je kan hier verdwalen in één van de ontelbare smalle straatjes of opzoek naar één van de historische monumenten.

Bezienswaardigheden als het Capitole de Toulouse en de Pont Neuf mag je zeker niet overslaan. Shopliefhebber? Dan kan je hier eindeloos je gang gaan in één van de bekende straten. Denk aan Rue d’Alsace-Lorraine of wijk de Esquirol.

Montpellier: bruisende studentenstad

Montpellier

Een bekende en gezellige stad is Montpellier in Frankrijk. Een studentenstad met een sfeervol plein vol met horecagelegenheden en een eigen Arc de Triomphe. Ook de gotische kathedraal Saint-Pierre en het prachtige stadspark (Jardin des plantes de Montpellier) is de moeite waard om te bezoeken. Liever even ontspannen? Met een half uurtje zit je op het strand aan de kust van de Middelandse Zee.

Lille: topbestemming voor stedentrips

Trein Lille

Ben jij weleens in Lille geweest? Deze culturele en veelzijdige bestemming is zeer geschikt voor stedentrips en heeft een aantal jaar in het rijtje gestaan van onze topbestemmingen. Leuke winkels, gezellige horeca en prachtige bezienswaardigheden. Ook voor cultuur en kunst ben je in Lille op het juiste adres. Zo zijn er tal van tentoonstellingen, musea en exposities.

Nantes: meest creatieve stad van Frankrijk

Trein naar Nantes

Uitgeroepen tot de meest creatieve stad van Nederland, om de creatieve street-art, architectuur en sfeervolle straten. Bij een bezoek aan Nantes zie je de culturele uitingen direct terug. Denk aan de enorme olifant of het bekende kunst- en muziekcentrum van Nantes.

Boekingen

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Het mag en kan weer! Reis met de trein door heel Europa voor een dagje shoppen, leuke stedentrip of complete vakantie. Een treinreis is duurzaam, voordelig en snel. Reden voor de Europese Unie om dit de komende jaren extra te stimuleren en reizigers te bewegen om...

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk is reizen met de trein naar het buitenland weer toegestaan in Europa. Dit geldt voor de landen met een 'geel' reisadvies. Denk aan leuke bestemmingen in België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk...

Trein naar Duitsland in juni 2021

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders