5 leuke steden in Duitsland

Wat zijn leuke steden in Duitsland voor een citytrip of een dagje uit? Ons buurland kent ontzettend veel mooie plaatsen. Deze steden bruisen van de historie, maar zijn ook een walhalla voor liefhebbers van kunst, cultuur én lekker eten. Wil je een dagje winkelen? Ook dan bezoek je één van de leuke Duitse steden uit de onderstaande lijst. Geniet van bijzondere bezienswaardigheden of doe je tegoed aan de fijne sfeer en gastvrijheid.


  1. Hamburg: stad lijkt alles te hebben
  2. Keulen: ademt historie met veel bezienswaardigheden
  3. Nürnberg: waan je in de middeleeuwen
  4. Dresden: kunst, cultuur, historie en pure natuur
  5. Trier: bouwwerken uit Romeinse tijd

Duitse steden die het bezoeken meer dan waard zijn

Deze 5 leuke steden in Duitsland zijn overigens makkelijk te bereiken. Dat doe je bij voorkeur met de trein. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek voor je auto én kunt volop genieten van de lekkere Duitse speciaalbiertjes. Heb je zin in een stedentrip of een vakantie naar Duitsland? Dit zijn 5 van de leukste steden.

1.) Hamburg: stad lijkt alles te hebben

Stedentrip Hamburg Per Trein

Hamburg is één van de Duitse steden die eigenlijk alles in zich lijkt te hebben. In het oude Altstadt kunnen liefhebbers van historie en geschiedenis hun hart ophalen. Laat je betoveren door de imposante bouwwerken en breng vooral een bezoek aan de St. Petri Hauptkirche.

Wil je lekker winkelen? Ook dat kan in het Duitse Hamburg. Dat doe je in het hippe Neustadt. Struin door de moderne winkelstraten met luxe pakhuizen en boetieks, of kom lekker tot rust op één van de vele terrassen. Hamburg is natuurlijk ook een havenstad .

Vergeet dus niet om een wandeling te maken langs de boulevard. Verblijf je langer in Hamburg en wil je s’ avonds met de voetjes van de vloer? Breng dan een bezoek aan hét uitgaansdistrict van de stad, St. Pauli. Eén van de woningen in deze buurt was voor een lange tijd het onderkomen van de Britse popgroep de Beatles. Hamburg is een must-do!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Hamburg

Tip: Reizen naar deze Duitse stad doe je eenvoudig en voordelig met de trein. Je stapt uit op treinstation Hamburg Hauptbahnhof. Gelegen in het stadsdeel Hamburg-Mitte.

2.) Keulen: ademt historie met veel bezienswaardigheden

Keulen per trein

Ook Keulen mag niet ontbreken aan deze lijst met leuke steden in Duitsland. De stad aan de Rijn ademt historie en biedt ontzettend veel bezienswaardigheden. Zoals de Engelbert Strasse. Hier kun je leuke hebbedingetjes kopen in één van de vele bijzondere winkeltjes. Ook een stadswandeling laat je het mooiste van deze Duitse stad zien. Zoals de gezellige Fishmarkt en de vele oude bouwwerken in Gotische stijl. Bijzonder in Keulen is ook de Belgisches Viertel wijk. Sla deze buurt niet over als je Keulen wilt verkennen. Let op de prachtige street-art en laat je onderdompelen door een fijne sfeer in de Ottostrasse.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Keulen

Tip: Station Köln Hauptbahnhof is het startpunt en eindpunt van jouw citytrip naar Keulen. Breng ook een bezoek aan de bijzondere wachtruimte op het station in Jugendstil stijl.

3.) Nürnberg: waan je in de middeleeuwen

Neurenberg

Nürnberg is één van de leukste steden in het zuiden van Duitsland. In de stad waan jij je een klein beetje in de middeleeuwen. Dat komt omdat het centrum van Nürnberg of Neurenberg goed bewaard is gebleven. Hier kun je onder andere de bijzondere stadsmuur bekijken, maar ook de Gotische St. Laurentiuskerk uit 1300. Dit imposante bouwwerk vind je op de Lorentz Platz. Een niet te missen hotspot in Neurenberg met zijn torens van 80 meter hoog.

Deze Duitse stad herbergt veel studenten. Aan leuke kroegjes en eettentjes is er dus zeker geen gebrek. Laat je auto dus lekker thuis en reis met de trein naar deze prachtige stad.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Nürnberg

Tip: Je stap uit op station Nürnberg Hauptbahnhof in Neurenberg. Het gebouw dateert uit 1844 en is ontworpen door Karl Zenger. Een goed begin van jouw Duitse stedentrip dus.

4.) Dresden: kunst, cultuur, historie en pure natuur

Trein Dresden

Ook Dresden hoort thuis in deze top 5 met leuke steden in Duitsland. Veel van de historie is verloren gegaan in de Tweede Wereldoorlog, maar de stad is prachtig herbouwd. Liefhebbers van kunst en cultuur voelen zich hier thuis. De stad herbergt namelijk een ongelooflijk aantal musea en indrukwekkende bezienswaardigheden. Zoals de Kunsthofpassage in het nieuwe gedeelte of het Zwingerpaleis. Wil je Dresden van bovenaf bekijken? Stap dan in de kabelbaan in de indrukwekkende wijk Loschwitz in Dresden.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Dresden

Tip: Voordelig een weekend naar Dresden? Reis dan per trein en stap uit op de Dresdner Hauptbahnhof. Vanaf dit treinstation is er ook een directe aansluiting naar Berlijn.

5.) Trier: bouwwerken uit Romeinse tijd

Trier Per Trein

Trier is een Duitse stad die je eigenlijk gezien moet hebben. Hier zie je nog veel elementen en bouwwerken die bewaard zijn gebleven uit de Romeinse tijd. Veel bezienswaardigheden in Trier staan op de werelderfgoedlijst. Breng een bezoek aan de Dom of het bijzondere Amfitheater. Sla ook het Romeinse badhuis Barbarathermen niet over en geniet na van al dit moois op de Hauptmarkt in de stad. Dé plek voor een lekkere Duitse versnapering.

Tip: Trier ligt op circa 4 uur rijden vanaf midden Nederland. Met de trein kun je jouw reistijd nog korter maken. Je stapt uit op het treinstation aan de Bahnhofplatz in de Duitse stad.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest