5 leuke dierentuinen in Nederland

Dagje dieren kijken? Even toe aan afleiding? Een actief, maar toch rustig dag je weg? Bezoek dan een leuke dierentuin in Nederland. Er is niks zo fascinerend en vermakelijk als vreemde, exotische en reusachtige dieren bekijken.

Wanneer je er een dagje op uit gaat is het Openbaar Vervoer natuurlijk de juiste keus! Ontspannen reizen en dierenparken in Nederland zijn vaak goed bereikbaar. Combineer dit met een goedkoop treinkaartje en een NS railrunner voor maximale korting.

Dierentuin in Nederland

Opzoek naar een leuke dierentuin in Nederland. Voor een ontspannen dagje naar een dierenpark reis je natuurlijk met de trein. Hiervoor hebben wij er 5 geselecteerd. Ontdek ze allemaal!

Diergaarde Blijdorp: begrip in Rotterdam

Een begrip in Rotterdam en omgeving. Wie is er niet opgegroeid met een bezoekje aan diergaarde Blijdorp. Naast alle bekende diersoorten tref je in Diergaarde Blijdorp diverse faciliteiten aan, zoals restaurants, souvenirshops, de RET Jungle Express, een binnenspeeltuin en een buiten speeltuin (Oewanja Kinderjungle).

Artis en Micropia: bekendste dierenpark van Nederland

Dierentuin Artis in Amsterdam is misschien wel het bekendste dierenpark van Nederland. Niet voor niks, want het park heeft eigenlijk alles met minimale loopafstanden. Ideaal om kinderen in de gaten te houden of toch nog even voor de laatste keer bij de apen kijken.

Naast het reguliere park van Artis ligt Micropia. Hier vind je de aller kleinste wezens op aarde. Een groot deel zie je niet, maar ze zijn er wel. Je leert er alles over in dit innovatieve museum in Amsterdam. Micropia is door de jury van European Museum of the Year Award (EMYA) bekroond als meest vernieuwende en baanbrekende museum van Europa.

WILDLANDS Emmen: even wat anders

Een avontuur, dierentuin, themapark in één. WILDLANDS Emmen is echt even wat anders. Opgedeeld in 4 regio’s heb je hier gegarandeerd een fantastische dag. De gebieden zijn:

  • Nortica
  • Serenga
  • Jungola
  • Animazia

Bekijk de plattegrond voor vertrek, zodat je goed voorbereid op pad gaat. Zo kan je van tevoren zien waar de gevaarlijkste dieren rondlopen, zoals de kudde olifanten, groep bavianen, troep leeuwen of nijlpaarden.

Safaripark Beekse Bergen: met bus, boot en auto

Een park waar dieren echt de ruimte krijgen is natuurlijk Safaripark Beekse Bergen. Dieren hebben hier hun eigen leefgebied en lopen vrij rond. Je kan Safaripark Beekse bergen niet alleen te voet bezichtigen, want er vertrekken ook boten en bussen. Zo krijg je een hele andere ervaring en zie je de dieren in hun natuurlijke omgeving.

Het is ook mogelijk om met de auto het park te bezoeken. Hiervoor is een vaste route uitgestippeld. Uiteraard dien je in de  auto te blijven zitten en is schade aan het voertuig voor eigen rekening.

Dierenpark Amersfoort: gezelligste dierentuin van Nederland

Heerlijk genieten in een traditionele dierentuin? Bezoek dan dierenpark Amersfoort. Het is misschien wel de gezelligste dierentuin van Nederland. Met speeltuinen, restaurantjes, de allerkleinste en de allergrootste dieren op één plek. Ontdek Dierenpark Amersfoort en reis met de trein!

Mooiste stranden van België

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust....