5 leuke bezienswaardigheden in Londen

Altijd al een keer Londen willen bezoeken? Plan een complete stedentrip of een weekendje weg. Natuurlijk hebben wij alvast een aantal leuke bezienswaardigheden in Londen voor jou geselecteerd. Zo zijn er een aantal activiteiten en locaties in Londen die je bij een eerste bezoek zeker niet mag missen.

Reis met de trein naar Londen en boek goedkope treinkaartjes met vroegboekkorting. Wanneer je 3 tot 4 maanden voor vertrek boekt is een treinkaartje naar Londen verkrijgbaar voor 59 euro voor de heenreis en 40 euro voor de terugreis. Vanuit Nederland rijden er elke dag 3 directe treinen van Eurostar naar Londen St. Pancras met een reistijd van 4.39 uur. Op de terugreis sla je de grenscontrole over en is een reistijd van minder dan 4 uur mogelijk.

Big Ben: Klokkentoren van Palace of Westminister

Een leuke bezienswaardigheid in Londen die je zeker moet hebben gezien is natuurlijk de Big Ben! Je komt er eigenlijk niet omheen. De enorme klokkentoren van het Palace of Westminister gelegen aan de Thames is imposant en wereldberoemd. Hoewel de Big Ben sinds 2017 in renovatie is, moet je het gebouw hebben gezien voordat je de stad verlaat. Naar verwachting zal de renovatie nog zeker tot 2021 duren.

Shoppen: Winkelen in Londen!

Met duizendenwinkels, grote warenhuizen en hippe boetiekjes is Londen misschien wel de stad met het grootste aanbod voor echte shoppers. Een gebied dat je zeker niet mag missen als je wilt winkelen in Londen is de West End. Je vindt hier winkelstraten als Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Belgravia en Sloane Street. Daarnaast zijn er een aantal warenhuizen die je niet mag missen, namelijk Harrods en Hamleys. Houdt er rekening mee dat de prijzen in deze warenhuizen aan de hoge kant zijn.

Ook nog even een markt in Londen bezoeken? Dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Covent Garden. Een verzameling van 4 verschillende markten. Daarbij zijn winkels van grote merken en gezellige terrasjes rondom de markten gevestigd. Met name in de weekenden kan het hier erg druk worden.

London Eye: Panoramapunt in Londen

Een goed uitzicht over de stad mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom staat sinds 1998 het 135 meter hoge reuzenrad in Londen. Met grote gondels kan je de stad en de omgeving eromheen 30 minuten lang bewonderen. Zeker met helder weer is het panoramapunt in Londen een absolute aanrader. De prachtige vergezichten zal je niet snel vergeten.

Tower Bridge: Wereldberoemde brug

Naast de Big Ben en het West Minister gebouw is de Tower Bridge één van de bekendste bezienswaardigheden in Londen. De brug over rivier de Theems komt uit 1894 en kan voor de scheepvaart worden geopend. Vroeger werd de benodigde druk om de brug te openen geleverd door stoommachines. Sinds 1974 is er een elektronisch systeem gekoppeld om de Tower Bridge te openen.

Op de achtergrond van de brug zie je de bekende Towers of Londen. Een fort met vier torens die uitkijkt op de Tower Bridge. Het bouwwerk heeft staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft in de afgelopen eeuwen verschillende taken vervuld. Hierbij moet je denken aan dienst als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, museum en arsenaal.

Londen Tours: Rondvaart of Bustour?

Een groot deel van de stad in minimale tijd bezichtigen? Maak dan een rondvaart of de Theems of koop kaartjes voor een bustour door Londen. De afstanden tussen bezienswaardigheden in Londen kunnen enorm zijn en een hop-on-hop-off tour kan dan een zeer aantrekkelijke oplossing zijn. Zo wordt je langs alle high-lights van Londen gebracht en inclusief audiotour.

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders