5 leuke bestemmingen in Duitsland

Opzoek naar een leuke bestemming in Duitsland voor een stedentrip of weekendje weg. Dan hebben wij een aantal veelzijdige steden voor jou geselecteerd. In deze 5 leuke bestemmingen in Duitsland tref je een combinatie van bezienswaardigheden, winkelgelegenheid, activiteiten en een mooie omgeving voor een wandeling, foto’s of een onvergetelijk uitzicht.

Leipzig: veelzijdige bestemming in Duitsland

Leipzig is een compacte en veelzijdige bestemming in Duitsland. Leuk zijn natuurlijk de klassiek oude gebouwen, zoals het oude stadhuis. In de stad is eigenlijk altijd wel wat te beleven. Mede door de duizenden studenten die je vanzelf tegemoet loopt in de stad. De universiteit in Leipzig is al 500 jaar oud en onder andere de oude school van Bondskanselier Angela Merkel.

Waar je niet ontkomt in de stad is componist Johann Sebastian Bach. Hij is hier geboren en heeft later gewerkt in de Thomaskirche. Naast deze bezienswaardigheid in Leipzig is ook de Nikolaikirche en het oude stadhuis de moeite waard om te bezoeken. Bijkomen kan uiteraard in één van de vele kroegen in smalle straatjes of de terrasjes aan grote pleinen.

Wil je met de trein naar Leipzig? Met een reistijd van 7.15 uur kom je aan in hartje centrum. Treinkaartjes koop je vanaf 40 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas). Allereerst reis je per InterCity Berlijn naar Hannover Hbf, waarna je overstapt op de directe trein naar Leipzig.

Bremen: middeleeuwse wijnstreek

Met belangrijke bezienswaardigheden als de Grote Markt, het stadhuis en de St. Petri Dom is Bremen een sprookjesachtige bestemming in Duitsland. Sfeervol, klassiek en typisch Duits vertoeven is het in Bremen.

Met Wijngaarden in de omgeving vind je in de lokale kroegen enorme wijncollecties. Bestel hier dan ook een lokale wijn om de indrukken van de dag te bespreken. Er zijn namelijk een hoop indrukwekkende bezienswaardigheden. De stad staat vol met middeleeuwse bouwwerken die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook vind je standbeelden van de bekende stadsmuzikanten; de Ezel, Hond, Kat en Haan.

Vanuit Nederland vertrekken er elke dag 5 verbindingen. Je reist met de trein naar Bremen vanaf 20 euro (2e klas) en 30 euro (1e klas). Tijdens het eerste gedeelte van de reis wordt je per trein naar Onsabruck gebracht, waarna je overstapt op de directe trein naar Bremen Hbf. Met een reistijd van 4.14 uur kom je aan in het centrum.

Heidelberg: Romantische studentenstad aan de Neckar

Vakwerkhuizen, een kasteel, studenten en gezellige terrasjes. Wat wil je nog meer? In Heidelberg heb je prachtige uitzichten, leuke winkelstraten en schitterende wandelroutes. Heidelberg heeft dan ook met recht een plaats tussen deze 5 leuke bestemmingen in Duitsland.

Bekend staat de stad om Schloss Heidelberg. Het kasteel is gelegen aan de voet van de Heidelberg met uitzicht op rivier de Neckar. Geruchten gaan dat het grootste wijnvat ter wereld in de kelder van het kasteel staat. Niet geheel onbelangrijk is de universiteit van Heidelberg. Een groot percentage van de inwoners is namelijk student wat voor leven in de brouwerij zorgt.

Handig is om de Heidelbergkaart te kopen voor ongeveer 20 euro. Hiermee reis je gratis met het Openbaar Vervoer en mag je gratis het kasteel in. Daarbij kan je kosteloos een kabeltreintje (de Bergbahn) nemen voor een mooi uitzicht in de omgeving. Ook krijg je korting bij musea, rondvaarten en restaurants. De Heidelbergkaart is daarmee zeker de moeite waard.

Reis met de trein naar Heidelberg. Voor een prijs van 38 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas) koop je een treinkaartje naar Heidelberg. Hiervoor reis je eerst per ICE International naar Frankfurt, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Heidelberg Hbf. De totale reistijd van de reis is 4.58 uur.