5 leuke bestemmingen in Duitsland

Opzoek naar een leuke bestemming in Duitsland voor een stedentrip of weekendje weg. Dan hebben wij een aantal veelzijdige steden voor jou geselecteerd. In deze 5 leuke bestemmingen in Duitsland tref je een combinatie van bezienswaardigheden, winkelgelegenheid, activiteiten en een mooie omgeving voor een wandeling, foto’s of een onvergetelijk uitzicht.

Leipzig: veelzijdige bestemming in Duitsland

Leipzig is een compacte en veelzijdige bestemming in Duitsland. Leuk zijn natuurlijk de klassiek oude gebouwen, zoals het oude stadhuis. In de stad is eigenlijk altijd wel wat te beleven. Mede door de duizenden studenten die je vanzelf tegemoet loopt in de stad. De universiteit in Leipzig is al 500 jaar oud en onder andere de oude school van Bondskanselier Angela Merkel.

Waar je niet ontkomt in de stad is componist Johann Sebastian Bach. Hij is hier geboren en heeft later gewerkt in de Thomaskirche. Naast deze bezienswaardigheid in Leipzig is ook de Nikolaikirche en het oude stadhuis de moeite waard om te bezoeken. Bijkomen kan uiteraard in één van de vele kroegen in smalle straatjes of de terrasjes aan grote pleinen.

Wil je met de trein naar Leipzig? Met een reistijd van 7.15 uur kom je aan in hartje centrum. Treinkaartjes koop je vanaf 40 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas). Allereerst reis je per InterCity Berlijn naar Hannover Hbf, waarna je overstapt op de directe trein naar Leipzig.

Bremen: middeleeuwse wijnstreek

Met belangrijke bezienswaardigheden als de Grote Markt, het stadhuis en de St. Petri Dom is Bremen een sprookjesachtige bestemming in Duitsland. Sfeervol, klassiek en typisch Duits vertoeven is het in Bremen.

Met Wijngaarden in de omgeving vind je in de lokale kroegen enorme wijncollecties. Bestel hier dan ook een lokale wijn om de indrukken van de dag te bespreken. Er zijn namelijk een hoop indrukwekkende bezienswaardigheden. De stad staat vol met middeleeuwse bouwwerken die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook vind je standbeelden van de bekende stadsmuzikanten; de Ezel, Hond, Kat en Haan.

Vanuit Nederland vertrekken er elke dag 5 verbindingen. Je reist met de trein naar Bremen vanaf 20 euro (2e klas) en 30 euro (1e klas). Tijdens het eerste gedeelte van de reis wordt je per trein naar Onsabruck gebracht, waarna je overstapt op de directe trein naar Bremen Hbf. Met een reistijd van 4.14 uur kom je aan in het centrum.

Heidelberg: Romantische studentenstad aan de Neckar

Vakwerkhuizen, een kasteel, studenten en gezellige terrasjes. Wat wil je nog meer? In Heidelberg heb je prachtige uitzichten, leuke winkelstraten en schitterende wandelroutes. Heidelberg heeft dan ook met recht een plaats tussen deze 5 leuke bestemmingen in Duitsland.

Bekend staat de stad om Schloss Heidelberg. Het kasteel is gelegen aan de voet van de Heidelberg met uitzicht op rivier de Neckar. Geruchten gaan dat het grootste wijnvat ter wereld in de kelder van het kasteel staat. Niet geheel onbelangrijk is de universiteit van Heidelberg. Een groot percentage van de inwoners is namelijk student wat voor leven in de brouwerij zorgt.

Handig is om de Heidelbergkaart te kopen voor ongeveer 20 euro. Hiermee reis je gratis met het Openbaar Vervoer en mag je gratis het kasteel in. Daarbij kan je kosteloos een kabeltreintje (de Bergbahn) nemen voor een mooi uitzicht in de omgeving. Ook krijg je korting bij musea, rondvaarten en restaurants. De Heidelbergkaart is daarmee zeker de moeite waard.

Reis met de trein naar Heidelberg. Voor een prijs van 38 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas) koop je een treinkaartje naar Heidelberg. Hiervoor reis je eerst per ICE International naar Frankfurt, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Heidelberg Hbf. De totale reistijd van de reis is 4.58 uur.

Dresden:

Dresden is in de Tweede Wereldoorlog totaal verwoest, maar tegenwoordig mooier dan ooit. De stad leent zich uitstekend voor een weekendje weg of stedentrip met prachtige bezienswaardigheden, architectuur en cultuur. Daarbij kan je heerlijk shoppen in de lange winkelstraten en een wandeling maken langs de oevers van de Elbe. Tijdens een wandeling langs de Elbe heb je een prachtig uitzicht over Dresden.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn de koninklijke stallen, streetart in Dresden, 40 verschillende musea, het Zwingerspaleis en natuurlijk de Kunsthofpassage.

Reis met de trein naar Dresden met een reistijd van 8.05 uur. Treinkaartjes naar Dresden koop je al vanaf 40 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas). Je reist per IC Berlijn naar Hannover of per ICE International naar Frankfurt voor de overstap op de trein naar Dresden.

Nürnberg: 80 torens in middeleeuws Neurenberg

In het Zuiden van Duitsland tref je Nürnberg. Deze middeleeuwse bestemming in Duitsland is vredig en gezellig. Een mooie stad die wereldwijd bekend is om het proces van Neurenberg. 24 kopstukken uit de Tweede Wereldoorlog van het naziregime werden hier terecht gesteld.

De mooie historische binnenstad is goed bewaard gebleven en omringd met een enorme stadsmuur. Ook tref je meer dan 80 torens in de stad, zoals de Sint-Laurentinuskerk. In deze leuke bestemming in Duitsland tref je diverse bouwsstijlen en kan je werkelijk genieten van mooie bezienswaardigheden.

Reis met de trein naar Neurenberg met een reistijd van 6.19 uur. Treinkaartjes boek je al vanaf 40 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas) bij verschillende aanbieders. Je reist per IC Berlijn naar Hannover of per ICE International naar Frankfurt voor de overstap op de trein naar Neurenberg.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders