5 leuke bestemmingen in Duitsland

Opzoek naar een leuke bestemming in Duitsland voor een stedentrip of weekendje weg. Dan hebben wij een aantal veelzijdige steden voor jou geselecteerd. In deze 5 leuke bestemmingen in Duitsland tref je een combinatie van bezienswaardigheden, winkelgelegenheid, activiteiten en een mooie omgeving voor een wandeling, foto’s of een onvergetelijk uitzicht.

Leipzig: veelzijdige bestemming in Duitsland

Leipzig is een compacte en veelzijdige bestemming in Duitsland. Leuk zijn natuurlijk de klassiek oude gebouwen, zoals het oude stadhuis. In de stad is eigenlijk altijd wel wat te beleven. Mede door de duizenden studenten die je vanzelf tegemoet loopt in de stad. De universiteit in Leipzig is al 500 jaar oud en onder andere de oude school van Bondskanselier Angela Merkel.

Waar je niet ontkomt in de stad is componist Johann Sebastian Bach. Hij is hier geboren en heeft later gewerkt in de Thomaskirche. Naast deze bezienswaardigheid in Leipzig is ook de Nikolaikirche en het oude stadhuis de moeite waard om te bezoeken. Bijkomen kan uiteraard in één van de vele kroegen in smalle straatjes of de terrasjes aan grote pleinen.

Wil je met de trein naar Leipzig? Met een reistijd van 7.15 uur kom je aan in hartje centrum. Treinkaartjes koop je vanaf 40 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas). Allereerst reis je per InterCity Berlijn naar Hannover Hbf, waarna je overstapt op de directe trein naar Leipzig.

Bremen: middeleeuwse wijnstreek

Met belangrijke bezienswaardigheden als de Grote Markt, het stadhuis en de St. Petri Dom is Bremen een sprookjesachtige bestemming in Duitsland. Sfeervol, klassiek en typisch Duits vertoeven is het in Bremen.

Met Wijngaarden in de omgeving vind je in de lokale kroegen enorme wijncollecties. Bestel hier dan ook een lokale wijn om de indrukken van de dag te bespreken. Er zijn namelijk een hoop indrukwekkende bezienswaardigheden. De stad staat vol met middeleeuwse bouwwerken die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook vind je standbeelden van de bekende stadsmuzikanten; de Ezel, Hond, Kat en Haan.

Vanuit Nederland vertrekken er elke dag 5 verbindingen. Je reist met de trein naar Bremen vanaf 20 euro (2e klas) en 30 euro (1e klas). Tijdens het eerste gedeelte van de reis wordt je per trein naar Onsabruck gebracht, waarna je overstapt op de directe trein naar Bremen Hbf. Met een reistijd van 4.14 uur kom je aan in het centrum.

Heidelberg: Romantische studentenstad aan de Neckar

Vakwerkhuizen, een kasteel, studenten en gezellige terrasjes. Wat wil je nog meer? In Heidelberg heb je prachtige uitzichten, leuke winkelstraten en schitterende wandelroutes. Heidelberg heeft dan ook met recht een plaats tussen deze 5 leuke bestemmingen in Duitsland.

Bekend staat de stad om Schloss Heidelberg. Het kasteel is gelegen aan de voet van de Heidelberg met uitzicht op rivier de Neckar. Geruchten gaan dat het grootste wijnvat ter wereld in de kelder van het kasteel staat. Niet geheel onbelangrijk is de universiteit van Heidelberg. Een groot percentage van de inwoners is namelijk student wat voor leven in de brouwerij zorgt.

Handig is om de Heidelbergkaart te kopen voor ongeveer 20 euro. Hiermee reis je gratis met het Openbaar Vervoer en mag je gratis het kasteel in. Daarbij kan je kosteloos een kabeltreintje (de Bergbahn) nemen voor een mooi uitzicht in de omgeving. Ook krijg je korting bij musea, rondvaarten en restaurants. De Heidelbergkaart is daarmee zeker de moeite waard.

Reis met de trein naar Heidelberg. Voor een prijs van 38 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas) koop je een treinkaartje naar Heidelberg. Hiervoor reis je eerst per ICE International naar Frankfurt, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Heidelberg Hbf. De totale reistijd van de reis is 4.58 uur.

Dresden:

Dresden is in de Tweede Wereldoorlog totaal verwoest, maar tegenwoordig mooier dan ooit. De stad leent zich uitstekend voor een weekendje weg of stedentrip met prachtige bezienswaardigheden, architectuur en cultuur. Daarbij kan je heerlijk shoppen in de lange winkelstraten en een wandeling maken langs de oevers van de Elbe. Tijdens een wandeling langs de Elbe heb je een prachtig uitzicht over Dresden.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn de koninklijke stallen, streetart in Dresden, 40 verschillende musea, het Zwingerspaleis en natuurlijk de Kunsthofpassage.

Reis met de trein naar Dresden met een reistijd van 8.05 uur. Treinkaartjes naar Dresden koop je al vanaf 40 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas). Je reist per IC Berlijn naar Hannover of per ICE International naar Frankfurt voor de overstap op de trein naar Dresden.

Nürnberg: 80 torens in middeleeuws Neurenberg

In het Zuiden van Duitsland tref je Nürnberg. Deze middeleeuwse bestemming in Duitsland is vredig en gezellig. Een mooie stad die wereldwijd bekend is om het proces van Neurenberg. 24 kopstukken uit de Tweede Wereldoorlog van het naziregime werden hier terecht gesteld.

De mooie historische binnenstad is goed bewaard gebleven en omringd met een enorme stadsmuur. Ook tref je meer dan 80 torens in de stad, zoals de Sint-Laurentinuskerk. In deze leuke bestemming in Duitsland tref je diverse bouwsstijlen en kan je werkelijk genieten van mooie bezienswaardigheden.

Reis met de trein naar Neurenberg met een reistijd van 6.19 uur. Treinkaartjes boek je al vanaf 40 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas) bij verschillende aanbieders. Je reist per IC Berlijn naar Hannover of per ICE International naar Frankfurt voor de overstap op de trein naar Neurenberg.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest