Opzoek naar een leuk schoolreisje in Nederland? Wij hebben er vier geselecteerd. Een goed schoolreisje is educatief en tegelijkertijd houdt het de aandacht van leerlingen vast. Hiervoor hebben wij naar 4 thema’s gekeken, waarvan één voor de allerjongste is bedoeld (Spoorwegmuseum). Overige Thema’s: Middeleeuwen, Scheikunde, techniek en natuurkunde en als laatst natuurlijk dieren in Artis.

NEMO Science Museum Amsterdam

Het leven wordt beïnvloed door nieuwe uitvindingen, apparaten en technologie. In Nemo Amsterdam kunnen scholieren op een educatieve kennismaken en spelen met diverse natuurkundige en technische objecten. Hiervoor is Nemo Science museum in Amsterdam ingericht in 4 kerncollecties. Daarnaast zijn er nog een aantal wisselende ruimtes.

De vaste 4 kerncollecties zijn Verlichting, Installatietechniek, “Energieopwekking en -opslag” en “Techniek in en rond het huis”. Leerlingen kunnen hier tegen gereduceerde tarieven terecht. Handig is natuurlijk dat het museum goed bereikbaar is met de trein en het Openbaar Vervoer.

Meer: Trein naar Nemo Amsterdam

Muiderslot: Middeleeuws schoolreisje

Helemaal in het thema van de middeleeuwen is een schoolreisje naar het Muiderslot. Een middeleeuws kasteel in Nederland met een rondleiding, vogelshow en prachtige tuinen. Leer hier alles over de geschiedenis, functies en uitstraling van een kasteel.

In het Muiderslot komt de geschiedenis tot leven! Diverse kunstwerken, meubels en wapenuitrustingen zijn in het echt te bewonderen. Het is misschien wel het best bewaarde kasteel uit de middeleeuwen van Nederland.

Spoorwegmuseum: schoolreisje voor peuters en kleuters

We reizen allemaal dagelijks met de trein en ook in de toekomst zullen scholieren dit blijven doen. In het Spoorwegmuseum te Utrecht leer je alles over treinen en hoe deze de hedendaagse maatschappij hebben veranderd. Zeker de allerkleinste kunnen hier maximaal genieten.

Het spoorwegmuseum heeft naast educatieve onderdelen ook leuke activiteiten, evenementen en attracties.

Meer: Trein naar Spoorwegmuseum

Artis: geen uitleg meer nodig

Dierentuin Artis heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Een compact park dat zich ideaal leent voor schoolreisjes. Zo kan je verschillende groepjes in de gaten houden en leren scholieren op minimale afstand veel over het dierenrijk. Uiteraard zijn er diverse wandelroutes, hoef je niet te wachten bij de kassa en genieten schoolreisjes van een voordelig tarief. Ook eten en drinken is eventueel vooraf te bespreken.

Wie is er niet groot gebracht met een bezoekje aan Artis? In het park vind je een verscheidenheid aan vogels, apen, de grootste en allerkleinste dieren.

Meer: Trein naar Artis Amsterdam