4 Leuke kustplaatsen in België

Een leuk dagje weg? Bezoek één van deze vier leuke kustplaatsen in België! Ga een dagje wandelen, winkelen en bezichtigen. Ontspan in de natuur en duinen nabij het Zwin, De Haan en De Panne met een luswandeling. Hiervoor is een complete reisgids Belgische Kust ontwikkeld met daarin 9 wandelingen, 5 fietsroutes en meer dan 100 bezienswaardigheden in de omgeving. Daarbij staan er een aantal handige tips in van lokale bewoners. Bestel de gids via: Deze pagina.

Trein naar Blankenberge

Naar Blankenberge met de trein is goed te doen. Zo reis je al met een reistijd van slechts 3.50 uur met de trein naar Blankenberge. Er zijn echter twee mogelijkheden. Je kan namelijk per Thalys of InterCity Brussel naar station Brussel-Zuid (Midi). De treinreis per Thalys is sneller, maar verkrijgbaar vanaf 37 euro (2e klas) en 57 euro (1e klas).

Als je kiest voor de InterCity Brussel is de totale reistijd vanaf Amsterdam 4.40 uur, maar is een treinkaartje naar Blankenberge verkrijgbaar vanaf 29 euro. Opstapstations in Nederland zijn Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag HS en Breda.

Trein naar Oostende

Reis duurzaam, comfortabel en voordelig en kies voor de trein naar Oostende. Zo reis je al met één overstap en een reistijd van 3.36 uur per Thalys naar Oostende. Deze treinreis is verkrijgbaar vanaf  37 euro (2e klas) en 57 euro (1e klas). Je reis per trein naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Oostende.

Er is echter een logischer reisalternatief. Per InterCity Brussel is een treinkaartje naar Oostende verkrijgbaar vanaf 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas). Ook de reistijd is minder, namelijk 3.01 uur. Enige is dat je twee keer dient over te stappen. Zo reis je met de IC Brussel naar station Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de trein naar Gent. Hier stap je voor het laatst over op de trein naar Oostende.

Trein naar Veurne

Lekker met de trein naar Veurne? Er vertrekken dagelijks tientallen verbindingen vanuit Nederland naar deze mooie kustplaats in België. Zo reis je per IC Brussel of Thalys naar Brussel Zuid, waarna je overstapt op de trein naar Veurne. Per Thalys is de reistijd 3.44 uur en met de IC Brussel 4.37 uur. In beide gevallen stap je één keer over.

De prijs van de treinreis per Thalys is te boeken vanaf 37 euro (2e klas) en 57 (1e klas). Per IC Brussel is dit 29 euro (2e klas) en 41 (1e klas).

Trein naar Lissewege

Opzoek naar een leuke kustplaats in België? Kijk dan eens naar Lisseweg. Kleinschalig, rustig en knus. Een locatie waar je echt even tot rust komt. Treinkaartjes naar Lisseweg zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas) als je met de InterCity Brussel vanuit Nederland vertrekt. Reis je per Thalys? Dan zijn kaartjes iets duurder, namelijk 37 euro (2e klas) en 57 (1e klas).

Reis met de internationale trein naar station Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de trein naar Lisseweg. Internationale treintickets boek je online zonder boekingskosten vanaf elk station in Nederland. Kijk direct even voor de beschikbaarheid!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest